Salı, Ağustos 26, 2014

Yeni Yaşın Kutlu Olsun Oğlum...Nilgün Annenden Meyva Şöleni...:))




   İşin ustalarından biri yine tarta dahil oluverdi...:)


                      "Gençlik başımda duman" demiş...bir bilen. Doğru demiş.:) Gerçekten heyecanlar, sevdalar, korkular, beklentiler bir başkadır, o yaşlarda. Hayat bazen inanılmaz kolay, bazen de kaldırılamayacak kadar ağır gelir. Her şeyi uçlarda yaşarız... Gördüğümüz bir resim, belki de okuduğumuz bir hikaye yeri doldurulamayacak derin çizgiler bırakır belleğimizde...Bir film seyredip, doyasıya ağlayabiliriz bazen, bazen de karnımıza ağrılar girene kadar güleriz... Kısacası hayat asla tek düze olmaz gençlikte. Sonrasında dinginleşmeye başlarız, yıllar hayatımıza eklendikçe.
                       Bugün küçük oğlum, bir yaş daha dinginleşiyor.:)) Bu sene başka bir bahar esiyor yaş gününde. O hem genç, hem de çiçeği burnunda bir damat.:)) İçindeki çocuğun sakın elini bırakma oğlum.:) O, hep senin elinden tutmaya devam edecek çünkü.:))) Mutlu yaşlar diliyorum.  Yuvanda, eşinle; sağlık, mutluluk ve huzurla geçireceğiniz nice yaşlarınız olsun. Hayat dilediklerinizde fazlasını sunsun sizlere. Nilgün Annenden bu kadar.:)) Akşam görüşmek üzere...


Not: Standart tart tarifimde, bir kaç küçük eklenti var. Tarifi merak edenler, kayısılı tart tarifime bakabilir.:)) Sevgilerimle Afiyet olsun.



26 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sağol Havvacığım güzel dileklerin için:) Sevgiler gönderdim.

      Sil
  2. İnanılmaz lezzetli görünüyor, tarifinizi not aldım yarın deneyeceğim teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğinizi tahmin ediyorum. Meyva şöleni işte:))) Şimdiden ellerine sağlık ve afiyetler olsun diyorum:)) Kocaman sevgiler.

      Sil
  3. Oğşuşunla daha nice yıllar geçirmeni diliyor, oğluşunun doğum gününü kutluyorum canm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dilekciğim:) Kızların sayesinde, oğullarımız da oldu. Kolay yoldan evlat sahibi olduk:)) Sevgiler canımcım.

      Sil
  4. Oğluna hep nikahında olduğu gibi mutlu, sağlıklı nice yıllar diliyorum. Nilgün artık aldın başını gidiyorsun valla bloglarda tariflerin çıkıyor karşıma hep. Bu meyveli pastaya bittim bir meyve delisi olarak. Eline sağlık süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım arkadaşım:))) Hep güzel günler yaşasınlar, bizler de bakıp sevinelim. Eh yapıyoruz bir şeyler işte. Ne yapalım? Emeklilik geçecek bir şekilde.:) Gerçekten meyve yoğunluğu ve kreması, hamur miktarını birkaç kat katlıyordu. Lezzetliydi yalan yok:)) 2. tabaklara geçtiler. Sağolasın güzel yorumun için.

      Sil
  5. Yeni yasi kutlu olsun kücük oglunuzun,harika görünüyor meyve söleni,ellerinize saglik ve dediginiz gibi insan yas aldikca dinginlesiyor,her yas güzel insan icin ,bunu en iyi farkedenlerden biri oldum bende....sevgiler size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel terazim:) Gerçekten her yaş güzel. Kıymetini bilmek, hakkını vermek lazım. O dinginlik, yüze, mimiklere, hareketlere, davranışlara, her şeye yansıyor. Bence de hayat ve yaşam çok güzel. Tanrının, emaneti bedene iyi bakmak lazım.:) Çok teşekkür ederim güzel yorumuna. Sevgiyle kal.

      Sil
  6. Merhaba Nilgün Hanım,
    oğlunuzun yeni yaşı kutlu olsun. Sağlıklı, huzurlu, mutlu nice uzun yıllar. Bu ara pastanız mükemmel gözüküyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanifeciğim çok teşekkür ederim. Gönüllerini hoş etmeye çalışıyorum.:) Onlarda beni hoş tutuyorlar sağ olsunlar. Dilerim çok güzel yaşları olsun ömürleri süresince. Güzel yorumun için teşekkürler.

      Sil
  7. Nilgün'üm oğlunun yeni yaşı kutlu olsun, ne mutlu senin gibi bir annesi var, kayısılı tart harika görünüyor, eline sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Müjdem:)) Ne yapayım ben de onlarla hayat buluyorum. Onlarda beni yormuyorlar. Saygı ve sevgilerinde kusur etmiyorlar. Geçinip gidiyoruz işte:)) Sevgiler can dostum. Burada olsan da sana bir meyveli tart yapsam:) Hadi gel çay koyuyorum:)

      Sil
  8. allah çocuklarına sağlık,mutluluk ,huzurlu yaşamak nasip etsin arkadaşım.....ve tabi ki annelerin ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masezim çok teşekkürler. Darısı başına benim güzel arkadaşım. Öğretmen kızlarıma yeni dönemde başarılar diliyorum.:) Sevgiler.

      Sil
  9. Nilgün Anne ben seni okumayı çok seviyorum, anlatıların o kadar yerinde ve yaşanmışlıkla dolu ki, yararlanılabilecek tecrübenin vücut bulmuş halisin vesselam. Gerek hayata doğru dokunuşların, gerekse evlatların için sevgi dolu çabaların, tatlı dilin-gülen güzel yüzün hepsi muazzam... Çok yaşa sen emi!
    Bu arada tart çook güzel görünüyor, benimde doğum günüme çok kalmadı sayılır(29 Ekim). :))
    Çok sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersinciğim seni yetiştiren anne ve babanı kutluyorum. Ne kadar belli sevgi dolu bir ortamda büyüdüğün. Hayat bana yaşadıklarımdan ders almayı öğretti.:) Zaten, doğmuş olmak dünyaya gelmek, öğrencilik serüveninin başlangıcı, okuduğumuz okullar ise işin mecburi öğretim dönemi:)) Gerisini yaşam kazandırıyor. Biraz sert bir öğretmen...Ya da bana öylesi denk geldi:))) Yaşama teşekkür ediyorum
      kazandırdıkları için. Sana da teşekkür ediyorum güzel ve anlamlı sözlerin için. Sen de çok yaşa güzel oğlum. Çünkü; sizin gibilere bu ülkenin çok ihtiyacı var. Umutlarımız sizler gibi gençlerle kanatlanıyor.:) Ersinim, doğum günün 29 Ekim...Çok yakışmış sana bu tarih. Sen pasta iste, gerisi bende merak etme:)) Sevgiler can oğlum.

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. Reyhancığım çok teşekkürler. Hepimizin evlatlarının mutlu yaşları olsun. Sevgiyle kal güzel dost.

      Sil
  11. Nilgünüm ne güzel anlatmışsın o gençlik yıllarını..Ta o ilk gençlik yıllarıma götürdün beni..Hakikaten doğru gençlik başımda duman :)) Oğlunun da yaş gününü kutlar, birlikte nice mutlu yıllar dilerim..Çok şanslısınız..güzel insanlar hep bir yere toplanmışsınız..ne mutlu size..Ha ayrıca tart gözümden kaçtı sanma ..yapılacaklar listesinde sırasını aldı..Hep mutlu kalın Nilgün ailesi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizciğim; bakan göz güzelse, onun gördüğü her şey güzel gelir.:) Sen de bize güzel ve gülen gözlerinle bakıyorsun.Çok teşekkür ederiz Muğla'nın güzel annesi. Sıcacık yorumun ve kocaman kalbin için:)) Siz de hep mutlu kalın canım benim.

      Sil
  12. Çok teşekkürler annecim, hep birlikte inşallah :)

    YanıtlaSil
  13. Çok uzun yıllar mutlu yaşısınlar inşallah Nilgüncüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Vuslatcığım. Her gün böyle dua ediyorum.

      Sil