Pazar, Ağustos 31, 2014

Meyveli Muffin Mi?... Yoksa Üstü de, Çikolata İle Mi Kaplı? :)))



Bir kutusu, genç dostlarımızın evine ağız tadı olmaya gitti...


Bir usta daha...Manjari %64 kakao oranıyla karşınızda...:))


         Ben suçsuzum arkadaşlar.:)) Bütün kabahat, çikolatalarda... Ne yapayım özrüm, kabahatimden büyük olmasın diye, yanına bir form çayı mı önermeliyim...:)) Bilemedim. "Bir cumartesi günü tembelliği yapayım" dedim ama beynim ve bedenim uyumlu çalışmıyor. Biri " hadi otur dinlen" derken, diğeri " Boş duranı Allah sevmez" diyerek, karşı çıkıyor.:) Ben, bu beyin ve beden uyumsuzluğuna bir çare üretemedim.:) Kabahat sadece bende mi? diye soracak olursam, cevabı kocaman bir "Hayır" olacaktır. Çünkü; çikolata kadar baştan çıkaran ve teşvik eden başka bir lezzet daha yok diye düşünüyorum. Bu kışkırtıcı lezzet, gözümün önünde bulunmaya devam ettikçe, ben de imalata devam edecek gibi görünüyorum.:)) Manjari, yine Valrhona'nın, özel tadlarından biri...Notaları kırmızı ve kurutulmuş meyveler ile desteklenmiş... Ne demeliyim bilemedim... "Mükemmel" diyerek bitiriyor ve tarife geçiyorum.

Gerekli Malzemeler: (21 Muffin)

- 3 Yumurta
- 1+1/2 Su bardağı toz şeker
- 1/2 Su bardağı sıvı yağ ( fındık)
- 3/4 Su bardağı Süt
- 3 Yemek kaşığı yumuşak margarin (Becel tereyağ lezzeti)
- 2+ 1/2 Su bardağı un
- 3/4 Su bardağı Portakal, limon, mandalina kabuğu
- 1 Paket Sakızlı vanilya
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Çay bardağı Pişirilebilir damla çikolata

Üst Kaplaması:

- 100 ml Çiğ krema
- 100 gr. Eritilebilir çikolata (Manjari)
- 1 Yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:

* Yumurta ve şeker, karışım beyazlayıncaya kadar çırpılır.
* Sıvı yağ, süt, margarin ilave edilerek, çırpmaya devam edilir.
* Un, kabartma tozu, vanilya birlikte elenerek havalandırılır.
* Havalandırılan, kuru malzeme birkaç seferde, sıvı malzemeye ilave edilerek, homojen bir karışım olması sağlanır.
* Meyve kabukları ve damla çikolata biraz unlanarak, bir spatül yardımıyla karışıma ilave edilir.
* Muffin kalıpları içine,  2/3 oranında doldurularak, 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Üst kaplama yapılışı:

* Çiğ krema, kaynama noktasına gelmeden ısıtılır. Çikolatalar ve tereyağının, çiğ kremanın ısısı ile erimesi sağlanır. Oda sıcaklığına geldiğinde 10-15 dakika buzdolabında kıvam alması beklenerek, muffinler içine batırılır ve üstleri dilediğinizce süslenir.

AFİYET OLSUN.:)



16 yorum:

  1. canim ablacigim ellerine saglik ne güzel de gözüküyor,manjari cikolatasi bana biraz agir geldi bende onu sütlü cikolatayla karistiririm iyi günler canim sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gügücüğüm teşekkür ederim benim güzel kardeşim. Sen ne tür çikolata seversen onu koyabilirsin:) Çikolata olsun da...Bayılıyorum bu lezzete. Sevgiyle kal.

      Sil
  2. oy oy oy Nilgün'üm manjariden canım çekti, dediğin doğru çikolata kadar muhteşem bir lezzet düşünemiyorum, dikkatli baktım resme ta Madagaskar'dan geliyormuş kakaosu of be yeme de yanında yat:)))muffinler harika eline sağlık, afiyetle yesinler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın:)) Yakınlarda olsaydın manjariyi birlikte tüketirdik:) Evet, Madagaskar dolaylarından bu tad:) Birgün yakın düşeceğiz elbet, yapar yeriz şekerim:)) Sevgiler sana kucak dolusu.

      Sil
  3. Ya birgünde benim gibi insanları düşünüp basit bir tarif ver de yapabilelim sevinelim. Örneğin puding, muhallebi, ne bileyim meyveli jöle falan. Senin sayfaya girince komplekse giriyorum. Gene süper bir tarif ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun bre arkadaşım. Bu kek yahu! sen hamur yapmış adamsın. Pufidik ekmekleri ne güzel yapmıştın hatırlasana:)) Bunu sen havada, karada yaparsın:)) Sevgiler hem sana, hem de güzel kardeşime.

      Sil
  4. sanat eseri bu üstat:) fırçanı tuval üzerinde dans ettirmişsin adeta. Ellerine sağlık, yaparım ben bunu hemen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelim bu aralar seni çok özledim ya:) Epeydir doğru düzgün giremiyorum internete. Aydınlık fotoğraflarına, içimi açan sözlerine ihtiyacım var gün ışığı. Biraz tansiyonla mücadele ediyorum yine:( Kocaman sevgiler yolladım sana.

      Sil
  5. Günaydın! :)) Yine harika görünüyor her şey... Sanırım bu dünya da yiyecek olarak sevdiğim en çok şey "çikolata" o yüzden bu tam benlik. :))
    Güzel haftalarımız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersinciğim can oğlum:) Şu çikolata, sanıyorum hepimizin ortak keyfi:)) Doyasıya yiyemesem de, değişik çikolataların tadına bakmak, damakta bıraktığı lezzeti şifrelemek en keyif aldığım işlerden biri. Güzel haftalar olsun çikolata tadında...:))

      Sil
  6. Ne harika muffinler bunlar böyle,, oh mis mis afiyetle!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Teşekkürler Sebuş:) Hadi çay koydum gel:)

      Sil
  7. Nilgünüm Aynı durum bende de var bedenimle beynim asla uyum sağlamıyor. Eğer buna çare bulursan bana da yaz..Ama lütfen bir kezde beden kazansın :)) Muffinlerde süper, 100 puan, çikolatalı mis...yapılacaklar listesine kayıt edildi..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizciğim biz de beyin böyle işlediği sürece, hep bedene karşı zaferi kazanacak. 60'a vardım, henüz bir çıkar yol bulamadım:) "Böyle gelmiş, böyle gider" diyerek yola devam edeceğiz güzel arkadaşım:) Ne yapalım,kader:)))

      Sil
  8. Süpersin Nilgün 'üm, seni hep butik bir pastanede hayal ediyorum. Şık, aydınlık, özenli, sıcacık bir mekanda...Bir tanecik alıp kaçsam ama yanında form çayı içmem bak. Kahve ya da çay , ayarttın beni becerikli hatun kişisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be Elifciğim, gönül neler yapmak istiyor da...Şu ülkede yarınlar görünmüyor ki... :( Öyle bir mekanım olsa. Sevdiklerim her gün uğrasa. Söz veriyorum form çayı vermeyeceğim. Taze demlenmiş, tavşan kanı bir demlik çayımızı koyarız, hem yer hem içeriz.:)) İki lafın da belini kırarız değil mi ya? :)) Sevgiler kocamanından cancağızım.

      Sil