Perşembe, Ağustos 14, 2014

Gelinlik için hangi aşamalardan mı geçtim? :)))) İşte size görüntüler...

Bu işin boncuğu ile başlayalım:))


Ayakkabımız...




Duvak tarağımız...



Ve...Gelinlik:)))





Eteğin dantelini aplike ediyorum, yuvarlağı tam yapabilmek için...


Etek şekillenmeye başladı...

Roba bölümünü dantelini çalışıyorum...

Kuyruk şekilleniyor...
Kuyruğu gayet haşmetli oldu:)))


Sırt görüntüsü inciler işlendi...

İşlenmiş hali ile önden görüntü...

Nihayet hazırız:)))


İşte böyle sevgili arkadaşlarım, gelinliği dikerken safhalarını fotoğrafla diyen dostlarım vardı. İşte her sabah dualarla başlayıp, dualarla tamamladığım gelinlik bu:)) Ben çok özendim, İnşallah çok mutlu olsunlar...:) Duvağına da kenar suyu geçirip, aralarına serpme olarak gelinliğin üzerindeki motifleri aplike ettim.

Sevgiyle kalın...

31 yorum:

  1. Nilgün'üm harikasın, eline sağlık, ayakkabılar Sindrella'nın ayakkabası gibi bir camdan değil o kadar:)))e o kadar olacak:)))herkesin senin gibi muhteşem dikiş bilen annesi olsun diye dua etmeli:)terziler modaevleri işsiz kalır ama:)))çok çok mutlu olsunlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Müjdeciğim:) "Elimden gelen budur." dedim:)) Yaptım işte bir şeyler. Kendisi çok mutlu oldu. Önemli olan da buydu zaten:) Güzel dileklerin için çok teşekkürler can dostum:)

      Sil
  2. Maşallah mı desem? Dilim tutuldu harikasın mı desem? Ne desem bilmiyorum ama gerçekten çok özelsin! :)
    Senin hayatına giren, seni tanıma fırsatı bulan herkes o kadar şanslı ki... İnan çok az var böyle. :) İyi ki seni tanıyabilme şansım oldu... Çok sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersin çok can bir evlatsın:) Ben de her anne kadar özelim canım benim:) Bu arada son yazını okuduğumda, blog dünyasına katılmanda Emelin önemli bir rölü olduğundan bahsetmişsin. Kendisine çok teşekkür etmeliyim, seni bize kazandırmak üzere yüreklendirdiği için.:) Sen de iyi ki varsın güzel evlat.

      Sil
  3. nilgün
    daha önce de belirttiğim gibi bayıldım ki bayıldım.hele o kuyruğun havası çok şahane,
    ayakkabılar ise ölümcül:))
    yalnız çok merak ettim daha önce hiç görmemiştim,çiçekler gelinşiğe takılmadı mı eteğine falan,yada bu sorunu nasıl engellediniz?
    sevgiler nilgün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacığım, teşekkürler.:) Ayakkabıları eteğine takılmadı. Çünkü; içine, etek ucunu daha dolgun gösteren, balenli, tül ve tarlatandan yaptığım jüpon giydi:)) Enine balen eteği, ayakkabılara değdirmedi. Sadece eteğini hafifçe tutuğunda ayakkabıları gözüktü:) Zaten nikahta ve düğün mekanına ilk çıkışta vardı sonra güllü Tomsları ile tepindi durdu:)) Yani çözüm böyleydi. Sevgiler arkadaşım. Çabuk iyileş.

      Sil
  4. Ellerinize ve kollariniza saglik,cok hos bir gelinlik olmus,Allah ikisinide cok mutlu etsin ,ne kadar güzel bir emek bu,herkese nasip olmaz,ömür boyu hep hatirlanacak olmasi ayrica degerli,sevgiler bizden cok ,önce gelinimize sonra sevgili annesine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sevgili Terazim:) Elimden geldiğince yaptım bir şeyler. o, giyerken mutluydu, ben de yaparken:) Güzel bir anı olarak iki kızımda da birer gelinlik olacak:)) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  5. Cok harika bir is cikarttin! Benim elimden hic dikis gelmedigi icin hayran kaldim. Ellerine saglik! Insallah cok mutlu olurlar. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın benim:) İnşallah Şuleciğim, onlardan tüm beklentim, çok mutlu olmaları. Dilerim hepimizin evlatlarına, Tanrı dilediklerinden fazlasını nasip etsin. Sevgiler can dost.

      Sil
  6. O kadar değerli bir gelinlik ki bu Nilgüncüm. Ne diyim sana. O eller nasıl kotardı, nasıl ortaya çıkardı bu güzelliği? Kuğu gibi bir gelin, sanat eseri gibi bir gelinlik içinde, her şey o kadar yalın, doğal ve sade ki.
    Allah mutlu-mesut-bahtiyar etsin, bir yastıkta kocasınlar.
    Uğurlu ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Gün ışığım:) İçine sevgi katılan her şeyin beklenenden daha iyi olduğuna inananlardanım. Bu gelinlikte sevgiyle yol aldı. Aynı büyük kızıma da yaptığım gibi. Böylelikle yaşamıma, eğitimini almadan, bir de terzilik mesleği sokuşturuverdim:))) Bir örnek daha var mıdır bilemem? Güzel dileklerin için çok teşekkürler beyazların kadim dostu:))

      Sil
  7. Bu nasıl bir emek nasıl güzel zarif bir gelinlik böyle.Hele kızı iin bir annenin yaptığını öğrenmek daha bir mutlu etti beni.Kızınız ne şanslı,herkese nasip olmaz annesinin her gün dua ile yaptığı umutlar işlediği gelinliği giymek.Müthiş olmuş elleriniz gözleriniz dert görmesin.Blogu geri doğru okudukça içindeki zarif gelini de gördüm.Çok yakışmış.Allah nazarlardan saklasın ve mutlulugu bir ömür sürsün.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bu sıcacık ve güzel yorumuna:)) Annelerin tek isteği, evlatlarının mutluluğudur. Yüzünde gülümsemesi ile her provada beni o yönlendirdi.:) Doğru yolda olduğumu farkettirdi.:) Güzel bir anı olarak saklayacak:) Çok teşekkürler güzel arkadaşım. Ziyaretine geleceğim. Sevgiler:)

      Sil
  8. ellerine sağlık çok güzel olmuş..
    mutlulukları sonsuz olsun..

    orta sehpayı da görmedim sanma o ne güzel bişi öyle

    neyse gelinliğin ihtişamının önüne geçmeyelim şimdi.. benimde hayalimde kendi gelinliğimi dikmek vardı ama daha kısmet olmadı o gün :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adaşım çok teşekkürler beğenin için;) Gelinliğini dikmek, dilerim kısmet olsun. Çok keyifli bir deneyim olur. Sehpaya gelince, gözünden kaçmamış;) 1890-1900 ler arasında yapıldığı düşünülen bir İznik Çini sehpa;) evimizin en yaşlı üyelerinden biriydi. Artık yeni evlenen kızımın evine emanet ettim.;) bunda sonraki yaşamına orada devam edecek. Bizde eşyalar anneannelerden, kızlarına oradan da torunlarına geçerek,yaşamlarını sürdürürler.;) sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  9. ellerinize, emeklerinize sağlık, mutluluklar içinde giyinsin, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Mehtap:) Darısı başınıza. Sevgiler yolladım.

      Sil
  10. canim ablacigim ellerin dert görmesin ne kadar güzel ne kadar sade ve bol sevgi ile dikilmis bir gelinlik olmus ellerine saglik :) ellerinle dikilen bir gelinlik olmus Allah sana kismet etmis yavrunun gelinligini dikmek resimler cok anlamli ve aydinlatici olmus canim benim Allah üzün ömürler versin bir yastikta kocasinlar mutluluklari daim olsun :)
    ablacigim sana birsey sormak istiyorum su fransiz güpür dantelleri nasil isleniyor havlulara hani dantellerin alt kismi biraz acik kaliyor ve elle mi dikiliyor yoksa makina ile mi? beni aydinlatirsan cok sevinirim :) cünkü dikis konusunda pek tecrübem yoktur
    sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havlularda gördüğüm kadarıyla makine ile yapılıyor canımcığım. Çok sık yıkanan bir eşya elle dikilse sökülür. Makine ile dikilmeli.:)) Canımsın benim kimbilir neler yapmaya niyetin var. Paylaşırsın bizlerle. Kocaman sarıldım ve sevgiler gönderdim.

      Sil
    2. Bu arada iyi dikelerin için teşekkür etmeyi unuttum. Çok teşekkürler o sıcacık ve içten dileklerin için:)

      Sil
  11. oyyyyy ben yokken ne güzellikler yayınlanmış, benim dört gözle beklediğim, beklediğimi de değmiş ama, bayıldım bayıldım..hem şık hem sade..özelikle kuyruğuna ayrı bayıldım..tam prensesine layık..ellerine sağlık..ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyordum senin ayrıntılı gelinlik görüntüleri beklediğini:)) İşte sabahtan akşama kadar uğraştığım gelinliğimiz bu. Onun konseptide, bahar çiçekleri ve güllerdi:)) Ayakkabı ve başına da uyguladım. Tabii ki gelinimizin nedimesi olan küçük kuzumun da aynısından tacı vardı.:) Sevgiyle kal.

      Sil
  12. ben de çok gençken evlenseydim gelinliğimi annemin dikmesini çok isterdim. bu özel duyguyu yaşamak isterdim. ne mutlu kızına. ne mutlu sana ki bu güzel duyguyu yaşayabildiniz, bizlere de yaşattınız. eline, emeğine, zevkine sağlık nilgün'cüm. baktıkça, okudukça mutlu oluyorum. inşallah onlar da çok ama çok mutlu olurlar. sonsuz olsun sevgileri...
    senin daha çok işin var. küçük nedime bir gün büyüyecek ve aynısından isteyecek haberin olsun:)) o yazıları da okuruz inşallah...
    sevgiyle, dostlukla kal canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke Nagehancığım, keşke küçük kuzumun da evlendiğini görebilsem. Tabii ki sağlıklı olarak yaşayabilmek kaydıyla.:) Belki gelinliğini dikecek yaşta, ve dinçlikte olmayabilirim ama onun gelinliğine de iki teğel atabilsem benim için büyük mutluluk olur:)) Tanrıdan güzel günler diliyorum. Benim yaşadığım eksikler, evlatlarımda can bulsun, çoğalsın istiyorum. Tanrının beni koruyup kolladığına da çok inanıyorum.:) İnşallah önce diplomalarını, mezuniyetlerini göreyim aynı annesi ve teyzesindeki gibi, sonra da gelinliğini...:) Sen de sevgiyle ve dostlukla kal güzel dost.

      Sil
  13. maasallah sıze muhtesem olmus kızımız şanslı emeklerınıze sağlık mutluluklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selmacığım. Elimden geleni yaptım, kızımda mutluydu.:)) Amaca ulaştım yani:)) Güzel dileklerin için sağol.

      Sil
  14. Aaah Nilgün ablacım o çok değerli ve öpülesi eller, gözlerim doldu fotoğrafları izlerken bu nasıl bir zerafet, bu nasıl güzel çiçek uyumu, ellerin dert görmesin hiç, seviyorum seni çok ablacım.
    Allah bir yastıkta kocatsın, sağlıklı ve huzurlu yuvaları olsun tek temennim.
    Sevgilerimle yürekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcuğum sen ne kadar güzel bir insansın. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin ve bu güzel yorumun için. Biz anneler, evlatlarımızın mutluluğu için her şeyi yapabiliriz. Söylemeye gerek yok, anneciğinden çok iyi bilirsin. Ayrıca sen de çok güzel ve özel bir annesin. Bir gün İzmir'e gelirsem, sizleri görmeden sarılmadan dönmeyeceğim.:)) Güzel temennilerin için tekrar teşekkür ederim. Kocamanından sarıldım ve kucak dolusu sevgi yolladım Güzel İzmir'imin güzel Öznur'una.:))

      Sil
  15. Çok çok çok mutlu olsun küçük kuğu.. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Vuslatım. Onlar mutlu olurlarsa, bizler de mutluyuz demektir. Benden de sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil