Cumartesi, Temmuz 12, 2014

Taze Meyveli Terrin... Sıcak Yaz Günlerinde, yanında Bir top Dondurma ile...:)))




Malumunuz;
Havalar sıcak mı? Sıcak
Yaz geceleri uzun mu? Uzun,
Benim vaktim dar mı? Dar...
Kalori konusunda sıkıntı var mı? Hem de nasıl...:)))
Ev halkı tatlı konusunda şikayete başladı mı? Hemde nasıl:))
Tatlı seviyor muyuz... ÇOOOK:))

O halde bu çok bilinmeyenli denklemi çözmeli miyim?
Hem de; "Çok acil" dedim ve mutfağa uğrayıverdim:)))

Arkadaşlar iyi dileklerinizle gelinlik BİTTTİİİİ:))) Küçüğümün ki yola girdi.:) Kendi adıma sadece ayakkabılarım var.:( Darısı başıma diyorum ve bu muhteşem terrin tarifine geçiyorum.

Gerekli malzemeler:

* 1 Limonun ince kesim kabukları
* 250 gr Frenk üzümü ( Metro'dan salkım halinde olan değil, dondurulmuş olan)
* 200 gr Dağ çileği ( deep freeze  sağ olsun:))
* 4 Armut (taze)
* 4 kayısı (taze)
* 1 şeftali (taze)
* 1 salkım üzüm (100-150 gr arası)

Jöle için gerekli malzemeler:

* 1 Yemek kaşığı bal
* 2 + 1/2 su bardağı su
* 1 Paket Çilekli jöle
* 1 Çorba kaşığı Limon kabuğu rendesi
* 1/2 çay bardağı Vişne Likörü (Tercihe bağlı)

Yapılışı:

* Frenk üzümü ve dağ çileği haricindeki,tüm meyveler, ayıklanıp küçük küpler halinde doğranır.
* Su kaynatılır ve meyveli jöle ilave edilerek eritilir ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir.
* Terrinin içine koyulacağı cam dikdörtgen kap ıslatılır ve en altına frenk üzümleri ile limon kabukları koyulur.
* Üzerine, ayıklanan meyvelerin yarısı ilave edilerek, jölenin yarısı dökülür.
* Aralara dağ çilekleri dizilir ve üzerine kalan meyveler ilave edilir.
* Kalan sıvı jölenin üzerine dökülmesi ile işlem tamamlanır.
* Soğuması ve donması için buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
* Donan terrin düz bir tabağa çevirilir, boz Antep fıstığı ve krokan ile süslenerek servis edilir.

DONDURMAYI UNUTMAYIN:))) AFİYET OLSUN.

32 yorum:

  1. Elcağızlarına sağlık, tatlı seviyor muyuz, eveeeet :)
    Gelinliğin bitmesine çok sevindim, peri kızına çok yakışacak eminim. Artık düğün fotoğraflarını beklemeye kaldı...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür bitti Elifciğim:) Sadece duvakta bir iki dokunuş gerekli. Aplıkeleri bitti ancak kenar konusunda, bir ilavem daha olacak sanıyorum.:) Düğün ertesinde resimleri paylaşacağız inşallah. Sevgiler canımcım.

      Sil
  2. Nilgün hanim yine döktürmüssünüz ne kadar güzel birsey bu Terrin,duydum ama denemedim henüz,ellerinize saglik,kayisili tartta nefis olmus,gelinliklerin bitmesi ise en güzeli sanirim,minik torununuzun mezuniyet ,nisanlik ve gelinlik rüyalarini kendi ellerinizle dikmeniz dilegiyle efendim ,iyi geceler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taze meyveli her şey hafif oluyor biliyorsun.:) Kremasız ve meyvesi o kadar bol ki, jöle bölümü bile lütfen geliyor arada sırada:))) İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Tanrı; tüm annelere yaşatsın, bu güzel keyfi diliyorum:) Sevgiyle kal.

      Sil
  3. Haydi gozun aydin. Dugune hazirlik bitti sayilir. Yaz zamani meyvenin en lezzetli donemi. Muhtesem bir tarif. Ellerine saglik. Dugun ve bilhassa gelinligin resimleri icin sabirsizlaniyorum. Sevgiler benim hamarat arkadasim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulem kendime henüz hiç bir şey halledemedim:) "Terzi; kendi söküğünü dikemez." derler ya tam da bu yaşanıyor:) Yarın bir kaç yere daha bakacağım olmadı, karşıya benim kumaşçıma geçmem gerekecek:) Sonrası Allah Kerim:)) Kocaman sarıldım cancağızım. Fotoğrafları düğün ertesi paylaşacağım inşallah. NOT; Emel'i gördüğünde, bak onda var bir kaç kare.:))

      Sil
  4. Canım, bu yoğun günlerde sana kolaylıklar diliyorum. Allah güzelliklerden hiç ayırmasın seni ve aileni. Bu tarif tam bana göre..üşenmesem de yapsam..) eline sağlık Nilgüncüm..sevgilerimi yolluyorum, tekrar kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Dilekciğim:) Sende yakın tarihte yaptın düğün bilirsin. Zor ve teferruatlı. Çok teşekkür ederin candan, sıcacık dileklerine. Onlar mutlu olsunlar bizler de bakıp sevinelim.

      Sil
  5. Nilguncum gelinlik bitmis yeyyyy:)) gordugum en guzel gelinlik bu arada bilesin bende isterimmmmm:)))) kendin icin umarim istedigin gibi bir kiyafet bulursun istedigin rtenkte olmadi dikecenn napcan:)) guzel dugun resimlerini sabizrsizlikla bekliyorum..hayirlisi olsun simdiden..
    Bu arada paylastigin Terrin tatlisini hicduymamisim, ama goprmusum:)) tabiki yapmamisim aslinda jolle bizimkiler cok sever bir ara senin tarifi uygulasam hem bende yerim ozaman belki ellerine saglik canim..kolayliklar olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim bitirdim çok şükür:)) Kendime hala bir şey yok:) Yarın Bağdat Caddesinde, bugün kapalı olduğu için giremediğim bir dükkanda çok şık bir tuvalet gördüm ama bedeni ve fiyatı hakkında hiç bir fikrim yok:)) Yarın hakkında bilgi edineceğim . İnşallah olur bayıldım çünkü. Olmazsa dikeceğim. Kocaman sevgiler yolladım tut hadi:))

      Sil
  6. Terrin hiç yapmadım,sizin tarifinizle denemek isterim,çünkü çok güzel görünüyor Nilgün'cüm,ellerinize sağlık.Gelinlik de bittiğine göre rahatlamışsınızdır biraz.Sizin kıyafetiniz de sizi üzmeden hallolur inşallah.Öpüyorum ve iyi geceler diliyorum..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl rahatladım Gülcüğüm bilemezsin:) Ya çocuğun gönlüne göre olmazsa diye kendimce çok kuruntu yaptım ama çok şükür yolunda gitti. Bu arada bu akşam itibariyle benim kıyafette halloldu.:) Sevgiler güzel dost.:)

      Sil
  7. bayıldım,bayıldım,ellerine sağlık
    en kısa zamanda yapılır,lüpletilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacığım hafif ötesi:) tatlı demek biraz fazla bile geliyor. Meyve salatasından hallice:)) Afiyet olsun şimdiden.:) Sevgiler

      Sil
  8. Demek gelinlik bitti, nedimenin ki de yola girdiiiii, oleyyyyyyy.Ellerin dert görmesin.Gelinliği en çok merak edenlerdenim biliyorsun, fotoğrafları dört gözle beklemekteyim.:)) Gelin kuğu gibi olacak.. ..Tatlıya gelince hem meyve hem tatlı, hemde vakti dar olanlara hımmm tam benlik..Canımcım çok öpüyorum ve kolaylıklar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girdi Gülizin çok şükür:)) Gelini ve gelinliğin bol bol fotoğraflarını çekeceğim ve paylaşacağım inşallah. Tatlı gerçekten hafif ötesi:) Yaparsan beğeneceğinizi tahmin ediyorum. Acil durum tatlısı diyebiliriz. Sadece donma süresi tanımak lazım:)) Sevgiler güzel arkadaşım:)

      Sil
  9. Çok merak ediyorum o harika ötesi gelinliği ve küçüğün-cemre'ciğimin- o pek havalı hallerini:) Ellerine sağlık Nilgüncüm, nasıl gıpta ediyorum sana. Bu kadar emek, bu kadar fedakarlık, bu kadar güzel bir kalp eminim çok daha güzel mutluluklar getirecek sana.
    Heyecanla bekliyorum fotoları ve tarif için teşekkür, tam yaz tatlısı ve çok kolaymış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif ve sade bir gelinlik oldu Emelciğim.:)Biz ailece payet,taş,iş gibi detaylardan çok korkarız ve üstümüzde fazla kalacağını düşünürüz:))) Kısacası; sade bir kaç inci dokunuşu olan dantel bir gelinlik:)) Benim için yazdığın tüm güzel sıfatlara çok teşekkür ederim:) Sağ ol gün ışığım:)

      Sil
  10. Canımmm ellerine sağlık gelinlik bitti ha. Hayırlısı ile hangi gün giyilecek =D Müthiş güzel olmuştur sanatçı annenin elinde. Meraktan çatlatma en kısa zamnda bekliyoruz fotoları..

    Tatlı, daha doğrusu terrin merrin ben bilmem öyle modern isim, bu bana göre meyveli jöle inanılmaz görünüyor ellerine sağlık. dediğin gibi uzun muzun akşamlarda, tatlı matlı bir karışım olmuş. Zevk olsun, afiyet olsun, ... olup kilo olmasın :) . nafaka falan isteme, çıksın gitsin vücudundan. Yaşadığınız güzel anlar, damağında bıraktığı tatlar, dostça ayrılmanızı sağlasın :))

    Çok seviyorum seni. Biliyorsun değil mi?..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel arkadaşım:)) Sanatçı değilim sadece kendimce yapabildiğim bir şeyler var diyelim.:)) Güzel oldu gibi gibi...:))) Fotoğrafları paylaşacağım şu düğün geçsin bekliyorum. Tatlıyı çok seversin. Çok hafif. Aman sende ismi ne olursa olsun.:))) Beni sevdiğini öylesine hissediyorum ki:) Benim güzel gönüllü arkadaşım. Tüm iyi dileklerin için tekrar teşekkürler.

      Sil
  11. iyi akşamlar canım arkadaşım,tatlı çok güzel de .....yaaa,hiç düşünmek bile istemiyorum kızlarımı gelinlikle....zaten düğünlerde biraz burnum akıyor.....ellerine sağılık ve çok,çok kolay gelsin ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazes'im:)) Cancağızım kızlarımız bizde misafir. Mutlu olacakları insanlarla karşılaştırsın Tanrı... Ben hepsi için, mutluluk, huzur diliyorum. Düğünlerde burunlarımız aksa da, el sallayacağız ve yuvalarına uğurlayacağız:))) Kural bu. Sevgiler canımcım.

      Sil
  12. Muhteşem anne..Süper anneanne..Güzel dost..Marifetli Hatun:)..Ne diyim daha ben sana bilemedim..Prensesinin gelinliğini dik..Miniğininkini dik..Koşuştur..Herşeye yetiş..Herkese yetiş , kalk bir de bloğuna yetiş..Sihirli güçlerin var sanırım :)Canımıniçi bu tatlı telaşının içinde sana kolaylıklar , güzel kızına da kuracağı yuvasında mutluluklar dilerim..Kocaman da öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynebim utandım cancağızım:)) Ne marifetliler var. Bunca iltifata layığımdır umarım:)) Sihirli gücün ne olduğunu sen çok iyi bilenlerdensin. Ailesini, yuvasını çok sevmek bence altın anahtar:) İyi dileklerin için, o kocaman sevgi dolu yüreğine teşekkürler ediyorum. Doğru zamanda ve doğru insanla sendeki kuzunun darısı başına diyorum:)) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  13. Ayy düğün telaşına dalıp güzel tatlın için ellerine sağlık dememişim:)Ellerine emeğine sağlık..Meyvalı meyvalı hafif bir yaz tatlısı olmuş..Öptüm kocaman <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir buçuk aydır beyaza bakarak çalışıyorum:)) Arada renklere ihtiyaç vardı:))) İşte bu çıktı ortaya:)) Biz de seni öptük.:)

      Sil
  14. Merhaba Nilgün Hanım. Çok değişik bir damak tadı olsa gerek. Denemek isterim. Bu arada sizi izlemeye aldım. Ben de sayfama beklerim.
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevgili Hanife, hoş geldin, sefalar getirdin.:) Hafif bir tatlı, sevilir tahmin ediyorum ve donma süresi hariç hiçbir marifeti yok:)) Mutlaka iade-i ziyarete geleceğim. Kızımı evlendiriyorum 2 Ağustos'ta. Sonrasında tüm arkadaşlarımın, ihmal ettiğim bloglarına ziyarete geleceğim:)) Sevgiler yolluyorum.

      Sil
  15. Benim yorum sansüre uğramış galiba. :)) Yazmıştım halbuki. Prensesin kıyafeti hazırsa gerisi önemli değil. Tatlıya gerçekten bakamıyorum. Bugün fotograflara baka baka yeteri kadar kalori aldım zaten. :)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım;) cevaplamamış hiç msj yok ki;) üzüldüm geri dönüp baktım ama yok. Acaba sen yazdın ama göndermedin mi? Yoksa sana sansür uygulamak ne haddimize ustalığım;))) bu arada prensesin kıyafeti çok güzel oldu;)

      Sil
  16. yine döktürmüşsünn:) onca işinin arasında mutfağını da ihmal etmiyorsun...ama çok yorma kendini...öpüyorum yanaklarındann...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygum, bu döktürülecek bir reçete değil:))) Ama kolay olduğu kadar lezzetli ve hafif. Vakit darlığında yapıverdik işte:) Artık yorulma aşamalarını geçtik. Heyecan aşamaları başladı:)) Ben de seni öptüm cimcimeciğim.

      Sil