Çarşamba, Temmuz 02, 2014

Hepinizi çok özlüyorum.:) Elmalı Strudel...


              Bu aralar ne yerdeyim, ne gökte...Bir garip seferdeyim.:)) İkinci kızımı da evlendirme telaşım, boyumu aştı. Çok şükür, Tanrının izniyle, "oldukça iyi gidiyorum" diyebilirim. Kız evlendirmek zor iş...Başına gelenler iyi bilir. Kuzum evden ayrılacağı için buruk...Ben kuzumu, göndereceğim için buruk...İşte böyle buruk buruk yaşayıp gidiyoruz. Hoş seçtikleri oğullarımla hayatlarını birleştirdikleri için, ben kendi adıma çok mutluyum. Dilerim çok güzel bir yaşamları olur ve hayatları düşlediklerinden çok daha  mutlu sürer gider.
              Biliyorsunuz, sizlerle paylaşmıştım, kızımın gelinliğini ben dikiyorum. Aynen büyük kızıma da yaptığım gibi ona da çok ama çok özeniyorum. Her gün dua ederek başlıyorum ve dua ederek ertesi güne kadar ara veriyorum ve Tanrının beni duyduğuna çok inanıyorum.
               İşte böyle gelinin; gelinliği, ayakkabısı, başının tarağı derken, kendimi kaybedip gittim, yaptıklarımın arasında... Sırada, o günün ikinci prensesi olacak küçük kuzumun elbisesi  var:))) Her sabah soruyor "Anneanne benim elbisem nerede?" diye:))) Sıra ona da gelecek, sırasını bekliyor küçük kuzum.
               Mutfağı ise, unuttum neredeyse:)) Arada bir, yapılışı kolay ama lezzeti yerinde küçük atıştırmalıklar olmazsa olmaz değil mi? :))) İşte onlardan biri daha...Haydi çay da yaptım...İsteyene soğuk içecek de var...Buyrun:)))) Hepiniz kalın sağlıcakla...

Gerekli malzemeler:

- 12-14 yaprak baklava yufkası (Çift sayıda ayrılmalı 2'şer tane kullanılacak)
- 1 küçük kase galeta unu
- 100 gr tereyağ(eritilmiş) + 1/2 çay bardağı sıvı yağ

İç malzemeleri:

- 3 Adet ekşi elma
- 1 Çay bardağı kuru üzüm
- 1 +1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 Çay bardağı ceviz (İnce dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın.

Yapılışı:

* Elmalar ayıklanıp yıkanır ve rendelenir.
* Rendelenmiş elmalar bir kaçerolaya alınarak, suyunu çekene kadar pişirilir.
* Pişen elmalara kuru üzüm, toz şeker, ceviz ve tarçın eklenerek biraz daha pişirilir ve soğuması için kenara alınır.
* Baklava yufkasının bir zemine serilir, eritilmiş ve soğumuş tereyağına sıvı yağ da eklenir, yufkanın üzerine fırça yardımı ile sürülür.
* İkinci kat yufka üzerine yerleştirilir ve tekrar yağlanarak üzerine galeta unu serpilir. ( her tarafına gelecek şekilde)
* Hazırladığımız iç malzeme kenarına bolca sürülür ve kıvrılarak rulo şeklinde sarılır.
* Keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında kesilir ve tepsiye yerleştirilir.
* Tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir.
* 160 derece sıcak fırında, hafif pembeleşene kadar pişirilir.
* Soğuduğunda üzerine bolca pudra şekeri serpilir.

AFİYET OLSUN:)

36 yorum:

  1. hıc hayır demem hemen gelırım cok lezzetlı olmustur .Ne mutlu sana bır gelın daha erıyorsun bunlar hep tatlı telaslar gelınlığıde merak ettım hamaratsınız maasallah tekrar hayırlısı olsun allah tamamına erdırsın ınsallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selmacığım haydi gel:))) Gelinliği tüm safhaları ile ancak düğünden sonra görebileceksiniz:)) Sürpriz olacak:) İyi dileklerine çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ahhh canim arkadasim. Kiz evlendirmek kolay degildir eminim. Ama yine de guzel bir olay. Darisi bizim basimiza. Muhim olan onlarin mutlulugu. Allah kolaylik versin. Elma ve tarcin olan hersey benim icin harikadir. Bunlarda cok guzel gorunuyor. Ellerine saglik. Opuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor Şulem zor:)) Üstelik biz o kadar iç içe yaşadık ki. Sanıyorum baba olmayışı ilişkileri biraz daha perçinledi. Mutlu olmalarını tüm kalbimle diliyorum. Tarçın benim de favorim:)) Bayılırım. Sağol can arkadaşım iyi dileklerin için teşekkürler. Darısı başına diyorum:)) O güzel kızlarında bir gün el sallayacak:)) Hazırlan:)

      Sil
  3. Güzel bir blog sitesi yapmışsınız. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun çok teşekkürler beğenileriniz için.

      Sil
  4. ay çok güzel olmuş,yapasım geldi nilgün:)
    bu arada ne güzel bişey bu yaptığın dualarla dikilen gelinlik ne güzel enerjiyle başlayacak yeni yaşamları:)
    Allah tüm dualarını kabul etsin,gönlün hoş olsun:)kolaylıklar geçsin işlerin güçlerin
    sevgiler çokkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacığım sağol.:) İnşallah çok mutlu olurlar dileklerim bu yönde:) Tanrı sesimi duyuyor biliyorum. Güzel dileklerin için teşekkürler. Kocaman sevgiler.

      Sil
  5. Ahh ah keske gelebilseydim keske hem cayindan hem soguk iceceginden icip guzelim strudel inden yeseydim:)) ellerine saglik afiyetler olsun..
    Burulmayin hic sakin..kuzucun guzel mutlu bir evlilik icin yuvadan ucacak cok uzagada konmayacak..ya benim gibi binlerce km uzakta olsa idi..iste ozaman ne yapardin?? Ucaklarla ahbap arkadas dost olurdun ucardin giderdin:))) canimcim mutlulukla saglikla olsun hersey gonlunuzce olsun..onemlisi o..sariliyorum sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın benim:) Haklısın iki sokak öteye gidiyor:)) Uzakta da olabilirlerdi. Ben hep onlara söyledim büyütürken, "Hep ileri bakın, arkaya bakıp hızını kesene, hakkımı helal etmem" diye. Ama ne kadar anladılar bilemem:)) Umarım anlamışlardır beni diyorum. Ben de kocaman sarıldım canımcım:)

      Sil
  6. ne güzel bir uğraş, şimdiden mutluluklar, tatlılar nefis olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mehtapcığım, güzel dileklerin için sağ ol:)) Sevgiler yolluyorum arkadaşım.

      Sil
  7. Fedakar anne elinin emeği gözünün nuru :) Eminim bu gelinliği de harika yapacaksınız... Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Ersinciğim:) Güzel olsun diye en yüksek enerjimi kullanıyorum. Aslında hayatları harika olsun, gerisi sadece şekil:)) Sevgiler yolluyorum.

      Sil
  8. Canım,
    öncelikle ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor tatlı.
    Kuzunun gelinliğini ve prensesin kıyafetini çok merak ediyorum. Dilerim sağlıkla, keyifle, huzurla geçen bir yaşam sürsün sevdiceği ile.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol arkadaşım güzel dilekleriniz bugün beni yeniledi sanki:)) Heyecanım, cesaretim katlandı sayenizde. İyi ki varsınız. Sevgiler kucak dolusu.

      Sil
  9. öyle güzel ,öyle içten anlatmışsınız ki tarifi okurken dahi; kızınız ve etrafınızda dolaşan sevimli torununuz gözlerimin önüne geldi ,çok hoş telaşlar . bu kadar anlamlı ve bir o kadar da zor bir görevi üstlenmek o ise başlı başına farklı anlamlar içeriyor. bu anlamlı görevi layıkıyla yapacağınıza dair en ufak bir şüphem yok ,imrenerek takip etmekteyim sizi ,hem anne, hem arkadaş ,hem dost nasıl da yakıştırıyorsunuz her birini kendinize ...Enerjiniz ve moltivasyonunuz daim olsun sevgiler ve saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Jülide ne kadar heyecanlı olduğum hissediliyor değil mi?:)) Elimden geleni yapıyorum zarif dostum. Sanıyorum güzelliğinden öte, geleceğe dair her ikisine de elle tutulur birer hatıra bırakmış olacağım::) Ve buradaki yazılarda, bu anıları destekleyecek:) Beni takip ediyor olman, bana çok keyif veriyor. Esas önemlisi de beni motive ediyor olman. Çok teşekkür ederim dostluğuna ve teşvik eden güzel sözlerine.:) Sevgiyle kal.

      Sil
  10. Benim de iki kızım var, sen anlattıkça bana yol gösteriyorsun. Nasıl merakla bekliyorum diktiklerini bir bilsen. Senin kadar dikiş bilmiyorum ama hevesliyim işte.
    Dilerim her şey güzel gönlünce olur, musmutlu olurlar. Hem yavru kuş çok uzağa konmayacakmış, uzun uzun hasretlikler olmayacak. Öyle yürekten diliyorum ki, her işleri rast gitsin, zorları kolay olsun...
    Ellerine sağlık, afiyet , bal olsun...Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifciğim biliyorum senin de iki güzel kızın var. Ben önden size yol haritasını çiziyorum:) İnşallah karşılarına, hayatlarını birleştirmek üzere, onları hakkeden insanlar çıkar ve çok mutlu olurlar. Güzel heyecanlar. Yorucu ama çok güzel:)) Evet! benim yavru kuş, iki sokak öteye konacak:)) O güzel yüreğine teşekkür ederim güzel dost. Sevgiler hem de kocamanından.

      Sil
  11. Biraz buruk olsa da eminim sağlıkla mutlulukla üstelik gelinliğinide siz dikerek evlendirmenin gururu bir başkadır , Allah tamamına erdirsin dilerim çok mutlu olur bu arada elmalı strudel nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Meltem.:) Biraz buruk olabilirim ama diğer yandan çok mutluyum çünkü; doğru insanlarla yola çıktıklarına inanıyorum.:) Sağ ol güzel yorumun için, çok teşekkür ederim.

      Sil
  12. aldım tarifi deneyebilirsem haber veririm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adaşım:)) Yapabildiğin zaman, çayını yudumlarken beni hatırlarsın:)) Sevgiler kocaman.

      Sil
  13. Ne güzel kendi diktiğiniz gelinlikle kızlarınızı evlendirmek! hayırlara vesile olsun inşallah, kız çocuk evlendirmek çok zor dimi? ah ah ya babalar napsın?onlar için çok daha zor eminim.. bende iki kız annesiyim nasıl zorluklarla büyüyorlar bilirim.. evlenme çağları hemen gelmesin zaman çabuk geçmesin, hoş o yaşlarını görmekte ayrı bir zevk eminim.. şimdiden mutluluklar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Zor büyüyorlar çok haklısın:) Onlarla gurur duyuyorum. Tek başına büyüttüğüm için zorluğunu çok iyi bilirim. Beni üzmediler, yormadılar, doğru seçimler yaptılar. Babalar konusuna gelince, gerçekten zordur diye düşünüyorum babamdan yola çıkarak... Güle güle büyütün kızlarınızı. Tanrı dört gözden ayırmasın derdi anneciğim:) Sevgiler.

      Sil
  14. Nilgünüm çok merak ediyorum gelinliği, hergün gelip bakıyorum, acaba gelinlikle ilgili ipuçları koymuşmusun diye :)) Ayakkabıyı gördük darısı gelinliğe :) Kuzu bekler tabi elbisesini , böyle becerikli ananesi olunca ..Tarif de süper, en sevdiğim üçlü elma, ceviz , tarçın ..yemede yanında yat..Ellerine sağlık canımcım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizim buraya koyamıyorum:) Epeyce yol aldım. Güzel olacak inşallah. Herkese sürpriz olsun istiyor:) Ayakkabıları deşifre ettik:)) Gerisi Şukufenin üstünde tamamlanmayı bekliyor:)) Tarif kolay ve lezzetli yap kuzulara:))) Sevgiler yolladım hadi tut:))

      Sil
  15. Yine ellerinize sağlık Nilgün'cüm,çok güzel görünüyor, dikiş, mutfak, torun büyütmek hem de bunları zevkle,sevgiyle yapmak, bravo diyorum,sizi çok takdir ediyorum ve zevkle de takip ediyorum.Selamlar,hayırlı Ramazanlar..))

    YanıtlaSil
  16. Gülcüğüm çok teşekkür ederim güzel sözlerine:) Elimden geldiğince yapıyorum bir şeyler. Sanıyorum bu işin püf noktası sadece "sevmek":)) Hayırlı Ramazanlar güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
  17. Soğuk içecek derken? :) Pardon ayran falan herhalde. Bu arada bir de tatlılar falan yapıyorsun pes valla. Ama bence ilk önce küçük prensesin elbisesini dikmen gerekirdi. Ne güzel heyecanlar bunlar. Hep yorgunluklarımız, heyecanlarımız keşke hep böyle olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ayran değil:)) Ben, o %'ye dahil değilim. Buzlu ne isterseniz olabilir:)) Haklısın keşke tüm heyecanlarımız böyle olsa. Teşekkürler dostum:)

      Sil
  18. Canim yolunda gitmesine sevindim islerinin umarim devamida oyle gelir. Enerjin bol olsun insallah. Strudelede hic hayir diyemem dogrusu harika gorunuyor ellerine saglik olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Arzucuğum :) İnşallah böylece hallederim bu işleri:) Hepinizin enerjisi bana çok iyi geliyor. İyi ki varsınız:))

      Sil
  19. Yanıtlar
    1. Teşekkürler Büşram:)) Yakın gelecekte sizde de olacak bu koşturmalar:)) Annene şimdiden kolaylıklar diliyorum:) Sevgiler kocaman.

      Sil