Pazartesi, Haziran 02, 2014

Çilekli Pudingin katkılarıyla...Bugün romantik bir günümdeyim.:)))







                    Renk renk kurabiyeler mi yapmak istiyorsunuz? En kolay yolu; yeşil için Antep fıstıklı, pembe için, çilekli, kahverengi için, çikolatalı, sarı için,  muzlu, bir paket pudingi marketten almanız veeee... Karışıma toz halinde ilave etmeniz... İşte bu kadar:)) Aromaları da, hediyesi... Kuzunun kalbini çalmanın en kolay yolu desem, asla abartmış olmam. Bu aralar çok uzun boylu mutfak turları yapamıyorum ama hiç bir şey yapmadan da olmuyor. Arada bir damakları şenlendirmek lazım.:))  Kuzucuğum birazdan, babaannesi ile pazartesi gezmesini yapmış ve eve dönmüş olacak. Tabak süslendi hazır...Yanına da meyva kompostosu...Akşam üstünü atlattık demektir.:)) Sevgiyle kalın.

Malzemeler:

- 150 gr tereyağ ( oda sıcaklığında)(Yarısı tereyağ yarısı Becel tereyağlı olarak kullanıldı)
- 1 Yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 Çay bardağı Pudra şekeri ( Bardak küçük boy)
- 1 Paket Çilekli puding
- 1 çay bardağı kuru meyva parçacıkları
- 1 Vanilya
- 1/2 paket Kabartma tozu
- 5 çay bardağı un (Un kullanılan markaya göre değişiyor. Elinize yapışmayacak ve kulak memesi kıvamında olacak kadar un katılmalı)
- Üzerini bulamak için 2 yemek kaşığı toz şeker.
Yapılışı:

* Tereyağ ve şeker krema oluncaya kadar mikserle çırpılır.
* Yumurta ilave edilir ve homojen bir şekilde karışması sağlanır.
* Karışıma, kuru meyva parçacıkları, vanilya, kabartma tozu, ve toz puding eklenir ve elle karıştırılmaya başlanır.
* Son olarak un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturulur.
* Hamur buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir.
* İstenilen şekil verilerek, toz şekere bulanır ve önceden 160 derece ısıtılan fırında 15 dakika pişirilir. (Üstleri beyaz kalmalı) (Pişme süresi de, kurabiyelerin büyük ya da küçük olmasına göre değişebilir. Benim kurabiyelerim iri fındık büyüklüğünde idi)
* Fırından alınan kurabiyeler, ılınınca benmaride eritilmiş çıkolata ve toz Antep ile süslenebilir.


AFİYET OLSUN:)

39 yorum:

  1. Goruntu harika, lezzeti de oyledir eminim. Ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem kolay hem lezzetli Asumancığım:) Sevgiler kucak dolusu. İtalya geziniz muhteşemdi:)

      Sil
  2. Ellerine saglik Nilguncum. Gorunum harika. Pudingler kullanarak kurabiye hic denemedim ama fikir cok guzel. Dedigin gibi guzel aromasi da olur. Not ettim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleciğim hemen beş dakikada hazır. Hamuru, kendine gelsin diye buzdolabında bekletmeyecek olsam, Yarım saatte sofrada.:)) Sevgiler canımcım.

      Sil
  3. Allahım, o ne şık görüntü,o ne şık porselen
    bidaha bidaha baktım,güller mi var!
    çok mu çok güzeller,elinesağlık,kuzucuk afiyetle yesin
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Porselen bir dostumuzun el işçiliği:) Bence de mükemmel bir sanatçı. Yıldız porselenin, yıldız emekçisi:) Teşekkürler etti Havva teyzesi:)) İlettim mesajını. Sevgiler.

      Sil
  4. Ben de kuzucuğunun elinden tutup araya karışsam mı acaba :)Ellerine sağlık canım her zaman ki gibi nefis olmuşlar..Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi bırakıyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynebim nasıl arzu dersen öyle katılabilirsin:)) Başımızın üzerinde yerin var. Güzel yorumun için ben teşekkür ederim. Bizde kocaman sarıldık sana kuzumla:)

      Sil
  5. Ellerinize sağlık,tam bir çay kurabiyesi olmuş..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Nursen:) Kolay ve lezzetli bir kurabiye. Senin de ellerine sağlık. Çok şık üretimlerin var.:) Sevgiler kocaman.

      Sil
  6. Her zamanki gibi harikasın Nilgün'cüğüm, romantiklik sana da, sayfana da yakışıyor ben de seviyorum ...
    eline koluna sağlık canım
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ve romantizm pek bir araya gelmez ama:))) Şu gülleri çok seviyorum: Sanırım en romantik tarafım gül ve papatyalara olan zaafım:)) Sağol benim güzel arkadaşım.

      Sil
  7. Çok romantiksin nilgünüm..Kurabiyeler, güller, porselenler..yarışıyorlar güzelikte..Görüntü süper, tat da , damakta kalandan dır eminim..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Gülizim:))) Bugün; güller ruhuma hükmediyor:)) Hava yağışlı, kuzu babaannesi ile gezmeye gidince, karanlık günü aydınlatmak için güller girdi devreye:)) Durum bundan ibaret. Sevgiler canımcım.

      Sil
  8. tam da canım tatlı isterken bu lezzetleri görmek...olmadı ama şimdi böyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam sana :) Olmadı valla..Haklısın:))

      Sil
  9. Bizim evde çok az kişinin ismi, tarifle birlikte söylenir. Anneannenin hamur kızartması(lokma), babaannenin sütlacı gibi. Bir de Nilgün teyzenin fıstıklı kurabiyesi var:)) Ne zaman kurabiye çekse canı, "anne Nilgün teyzenin tarifini yapsana"diyor Alp:)
    şimdi bir de çileklisi eklenecek Nilgün teyzesinin.
    Ellerinden midir, gönderdiğin o müthiş enerjiden midir bilmiyorum, bu kurabiyeler çok ama çok güzel. Teşekkür ederiz ailecek sana ve şükürler olsun varlığına...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ne güzel ya:) Bayıldım bu tamlamaya... Emelim kolay yoldan ün sahibi olmuşum sizin evde. Alpciğime söyle yakın olsaydık, pastalarım konusunda da fikrini almak isterdim:) Ben de kocaman sarıldım size gün ışıkları:)

      Sil
  10. Tam hazır puding falan Nilgün bana göre bir tarif veriyor nihayet derken un falan girdi işin içine gene olmadı. :)) Bana göre en iyisi hazır paketler var ya süper. :) Eline sağlık her zaman ki gibi görüntü müthiş.

    YanıtlaSil
  11. İlhancığım bak pudingi ilave ederken, biraz da un koyacaksın :))) Bu kadar işte:)) Sağol güzel yorumuna.

    YanıtlaSil
  12. cok guzel bır tarıf olmus ellerıne sağlk

    YanıtlaSil
  13. nilgüncüm ellerine sağlık evet başlık çok doğru pek bir romantik romantik olmuş bu post bu arada servis tabagına bayıldımmmm sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romantik olabilme adına, hiçbir iz taşımıyorum ama:))) Güller ve kurabiyeler söz konusu olunca, durum başka:)) Tabağı ben de çok seviyorum:) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  14. son yazıma baksan ya amaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Deep baktım ya:))) Harikasın ne güzel bir yorum o... Aranıza geç geldim ama çok güzel yüreklerle tanıştım. Özellerimden biri de sensin. Hep o güzel blogunda var ol:)) Sevgiler yolladım sana. Hadi tutttttt:))

      Sil
  15. Pudingli kurabiye fikri çok güzelmiş yazıyı okuyunca hepsini sırasıyla denemek geldi içimden muzu çok severim önceliği ona vereyim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikri kadar tadını da seveceksin Meltemciğim:) Yapması da kolay. Şimdiden afiyetler olsun diyor, sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  16. Nedense benim kurabiyelerim hep tuhaf oluyor. Pastadaki başarımı kurabiyede yakalayamıyorum. Birde bu tarifi deneyeyim bakalım :)) ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hoş geldiniz:) Bu; kolay yoldan, damağı tadlandırmanın yöntemi:)) Çabuk,az malzemeli ve lezzetli:)) Şimdiden ellerinize sağlık. Sevgiler

      Sil
  17. Amanda aman nede guzel olmuslar romantiklikte katilmis :) bu arada benimkiler coktan bitti ona gore:)) ellerine saglik sekercim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelim benden ne kadar romantik çıkar bilemem ama bu güller beni sanıyorum en romantik halime sokuveriyor:))) Seninkiler azıcıktı zaten, kutuya girebilecek kadar. Elinde yolun uzun kalmasın diye fazla doldurmadım:)) Canımsın benim.:)

      Sil
  18. Şükür kavuşturana Nilgüncüğüm, yiye harika bir tarif ile blog dünyasını sallamışsın. Zevkli sunumun ise dillere pelesenk olacak, herkes bundan bahsedecek. O porselen o kurabiye üstü minnak güller oooo... her şey harika. Ellerine sağlık sağlık canım.. Çok öptüm.

    (4 ay boşum. Sık sık ziyaret ederim artık inşallah. Kaçırdığım tarifleri de okuyacağım. Yorum bırakamasamda işaret bırakırım. Deep'e yaptığım gibi..)

    Not: 3'lü kaçamaktan haberim oldu..Ohh sefanız olsun:))

    YanıtlaSil
  19. Aaaa yorum kaydedilmedi galiba..:(

    YanıtlaSil
  20. Şükür kavuşturana Nilgüncüğüm. Uzun bir aradan sonra bu harika kurabiyeler ile karşılaşmak iyi oldu. Çok lezzetli bir tarif, çok zevkli bir sunum. Bu porselen, kurabiyelerin minik gülleri bu görsel dillere pelesenk olacak bir sunum. Harika. Harika. Harika. Ellerin kolların dert görmesin. Afiyet bal olsun kuzuya. Sevgilerimle, çok öptüm arkadaşım.

    (yaklaşık 4 ay daha az yoğunum. Sık ziyaret edip eski kaçırdığım yayınları da okuyacağım. Yorum yazamasam da işaret bırakırım okuduğuma dair. Deep'e yaptığım gibi)

    Not: 3'lü buluşmadan haberim oldu. Sefanız olsun. Çok iyi etmişsiniz. Tekrar sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özledim be kardeşim:)) Neyseki 4 ayımız var kocaman dertleşecek:)) Bu kolaycacık bir tarif ama lezzeti yerinde. üçlü toplantı çok güzeldi:) Belli mi olur belki bir dahakinde daha kalabalık oluruz Ne dersin?:)) Sevgiler canımcım.

      Sil