Pazartesi, Nisan 28, 2014

Muzlu, tarçınlı ve Hindistan Cevizli Kurabiyeler... Tembellik bitti:))



                        Yirmi gün olmuş son yayını yapalı:( Araya bir hastalık...Bir seyahat... Bir de tembellik girdi diyelim:)) Hatta bir parça da ihmalkarlık ilave edebiliriz. Önce kuzucuğumla uğraştık:( Ne idüğü belirsiz tam bir hafta süren ateş:( Bir sürü tahlil...Kaç defa doktor kapısına koşma... Çok şükür atlattık ama huyu ve suyu değişmiş bir kuzu kaldı bize geriye:( " Ben merkezli " yaşamına ilave hastalıktan kalma yeni icatları ile...Yemek yemez, üstünü giymez, sokağa çıkmak istemez ama evde kalmak da hiç işine gelmez:))) Ne yapacağımızı şaşırdık desem yeri var.
                         Daha önceden planlanmış Antep-Urfa ve Halfeti seyahatimiz de tam bu hastalığın son günlerine geldi çattı. Yapılacak birşey yok ateşin düştüğünü gördüğümüzde aldık kuzumuzu da kolumuzun altına düştük yollara. Bu gezinin benim için çok büyük önemi vardı. Neydi diye sorarsanız, bir çoğunuza garip gelecek ama benim uçağa binemeyişim:))) Nedense kapalı bir yerde kalma korkumu, yükseklik korkumu gençlik yıllarımdan beri yenemediğim için, nereye gidecek olsam otobüs, tren, özel araç tercihim olmuştu ve uçak fikrini rüyamda görsem hayra yormaz hale gelmiştim.:) Kısa keseyim çünkü bu konuda roman bile yazabilirim:))) Yendim arkadaşlar... Hem de yanımda kuzumdan destek alarak..." Annanne tut elimi, korkma" dedi bana:))) Gerçekten tuttu elimi ve havada olduğumu unutturdu bana:) Gittik geldik, sağlıkla çok şükür.
                      Hayatımda bu kadar güzel iki il ve bir ilçeyi bir daha görebileceğimi zannetmiyorum. Mardin'i ayrı tut diyor çocuklar:)) Onlar çoktan gezdiler oraları da. Ben daha yeni başlıyorum.:)Ayrıntılarını ayrı bir yazımda yazacağım kısa bir tanıtım mutlaka yapmalıyım çünkü mutfakları beni benden aldı.
                      Eve geldik ve ben daha bugün yemek yapmaya kalkıştım:) Ayıp oluyor biraz farkındayım.:) Tembelliğin bu kadarı da fazla diyerek giriştim. Standart ev yemekleri. Neler mi? Bu günkü menümüz, Gemici Çorbası,Zeytinyağlı Taze Fasulye, Kıymalı Patates, Arpa şehriye Pilavı.
                       Kurabiyesiz, tatlısız olur mu? Olmaz tabi.:) Elimizi attığımızda kenarda kıyıda olmalı birşeyler...


Gerekli Malzemeler:

- 200 gr Tereyağ (1/2 tereyağ + 1/2 Becel tereyağ tadında)(Soğuk)
- 1  Paket Muzlu Puding (Dr. Oetker)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 Su bardağı un.
- Üzeri için 2 yemek kaşığı Hindistan Cevizi ve bir çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

* Soğuk Tereyağını küp küp keselim, içine parmak uçlarımızla (ısıtmadan) puding, pudra şekeri, hindistan cevizi, tarçın karıştıralım.
* Unun iki bardağını ilave edelim ve hamuru toparlamaya başlayalım.
* 3. bardak unu yavaş yavaş ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. (Unun cinsine göre yarım bardak eksik ya da fazla un kullanılabilir)
* Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
* İri fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak, bir tabak içinde karıştırdığımız Hindistan cevizi ve tarçın karışımına bulayalım.
* 170 derece önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak biçimde pişirelim.


AFİYET OLSUN.:)

24 yorum:

  1. Hoşgeldin Nilgünüm, bende merak ettim bir kaç gündür aklımdasın. Tansiyon mu acaba diye düşünüyordum, kuzucuk ateşlenmiş:(
    Çok geçmiş olsun, gitmiş, bitmiş olsun.
    Ne çok sevindim uçak korkusunun üstesinden gelmene. Ama en önemlisi o yanındaki minik yüreğin desteği. Allahım melek bunlar, tüm çocuklar, birer melek. Korkma diyen, elini tutan, cesaretlendiren yüreğe bak. Maşallah kırkbir kere.
    Seyahatte iyi olmuş, hava değişimi, yeni yerler...İnşallah kuzu ile birlikte, daha çok seyahatleriniz olsun.
    İyi olmana şükür, güzel tarifine teşekkür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi tam geldim diyorum ama bir türlü gelemiyorum:))) Tansiyon arada sırada yokluyor. Uçak korkusu ile zirve yapar mı dedim ama sesi çıkmadı pek idare ettim yani:) Gerçekten o minik yürek, yüreğini bana ekledi:)) Güzel güzel gittik geldik. Gördüklerimi ilk fırsatta anlatacağım çünkü; anlatılmaya değer. Emelciğim kocaman sevgiler yolladım sana:)

      Sil
  2. Canim ellerine saglik kurabiyelerin mis kokusu geldi bana da afiyetleee.. Bu arada geziyle ilgili yazini merakla bekliyorum ozellikle halfetiyle ilgili izlenimlerini
    sevgiler nilguncum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Arzum yazacağım inşallah, sanki dokuz köyün çarşambası aynı zamana gelmiş gibi, o kadar çok iş bir arada ki şu aralar.:) mutlaka halledip yine rahat rahat yazacağım inşallah. Sevgiler güzel dost.:)

      Sil
  3. Nllgün'cüğüm öncelikle kuzuna çok çok geçmiş olsun, hastalıktan kalktı ya naz yapıyordur:)))Urfa, Antep, Halfeti seyahatleri ne iyi yapmışsın, uçak korkusu çoğu insanda var takma zaten üstünden gelmişsin derler ya korkunun üzerine gideceksin - bu lafım tüm siyasetten korkanlara gelsin- korkmayın üstüne gidin en fazla Silivri'ye atarlar her gün bedava yemek:))Urfa deyince hep aklıma çok çok sevdiğim Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar türküsü gelir, başladım mı günlerce bulaşık yıkarken onu söylerim:)kurabiyeler harika görünüyor eline sağlık....
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjdem kuzuyu iyileştirdik çok şükür. Nazı, niyazı çok keratanın:)) Uçaktan korkuyorum ama gezdiğim yerlere de değdi. Gönlüm Halfeti'de kaldı. O nasıl bir muhteşemlikte doğa, inanamadım. Kayaların içine oyulmuş, 3-4 katlı yaşam alanları inanılır gibi değildi. "Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar" ne güzel türküdür:)) Eski Halfeti'yi tekneyle gezdiriken, bütün Urfa ve Güneydoğu türkülerini ard arda çalıyorlar, sıra gecelerindeki gibi:) Muhteşemdi:) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  4. Öncelikle hepsine birer gecmis olsun diyleim,gezinize ise hayran kaldim,benimde hayalim de cünkü! Rahmetli babamda ucaktan cok korkardi.ona kismet olmadi zaten ama sizinde korkunuzu yenmeniz cok iyi olmus,banada otobüs gibi geliyor artik ucak gide gle alistik iyice,kurabiye ise hemen alip yemelik,ellerinize saglik,Gemici corbasinida merak ettim:)) sevgiler size Nilgün hanim,torununuzu da cok öpüyoruz buradan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Terazim:)) Sizler, uçakla çok içi içe yaşadınız. Babam ve benim yaş grubumda olanlar yurt dışına gitmedilerse, fazla tercih ettikleri bir araç olmamıştır. Dolayısı ile alışkanlığın olmayışı, uzak durmayı da tetikliyor:)) Benim zaten kapalı alan sıkıntım var.:))) Neyse kısmen çözdük diyelim:)) Hayalini gerçekleştir derim en kısa zamanda. Çünkü; mutlaka görülmesi gereken bir yer. Gemici çorbası yeşil mercimek ve erişte ile yapılan bir çorba mutlaka bilirsiniz diye düşündüm ama tarif veririm bilmeyenler için:)) Ben de torunumla birlikte sizlere kucak dolusu sevgi gönderdim:))

      Sil
  5. Anlatacak ne çok şey birikmiş ;) sohbet tadında keyifle okudum ... Öncelikle geçmiş olsun. Mevsim herkesi çarptı, eminim ki çocuklar daha da çok etkilenmiştir :( gezi detaylarını merakla bekliyorum açıkcası, gezi yazıları okumayı çok seviyorum. Takipteyim ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos Böceğim ilk fırsatta uzun uzun resim ve anılarla birlikte blogda yayınlayacağım:)) Mevsim gerçekten hepimize çarptı ama çocukları dediğin gibi daha çok etkiledi. Çok şükür şimdi iyiyiz:)) Sevgiler yolluyorum. Bu arada gezi yazılarını ben de çok severim hatta seyahate çıkmadan gideceğim yörelerle ilgili ne kadar yazı varsa, çoğunu okuyup gittim:) Ön hazırlık.:)))

      Sil
  6. Bu arada kurabiyeyi atlamıştım ;) en sevdiğim üç lezzet bir arada çok güzel olduğuna eminim.... Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurabiye güzeldi kıtır kıtır:)) Sağol güzel yorumuna. Sevgiler tekrar.

      Sil
  7. İşin içine kulam memesi falan girince ben yokum. :) Tam hazır puding falan acaba derken böyle bir şey çıkıyor karşıma. Şaka bir yana gerçekten nefis görünüyorlar. Isınma turlarına hızlı başladım haydi hayırlısı. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak can dostum, sen iyi bir mutfak adamısın:)) Şu kulak memesi tanımı hep vardır bilirsin aldırma sen:)) Mezgit fileto yumuşaklığında diyelim:)))) Sevgiler.

      Sil
  8. Küçücük ellerden kocaman cesaret desteği, müthiş. Kıyamam kuzuma, bu kadar bakım,özen yine de hasta oluyorlar. Nazarlara mı geliyor kuzucuk nedir anlayamadım. Bazen bizde büyükler, çocuğun hastalanmasına mı yanayım, huyunun değişmesine mi bilemedim diye söylenirler...
    Kurabiye enfes olmuşa benziyor, hep sevdiklerim var içinde. Afiyet bal olsun, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne cesaret desteği Elif bir bilsen:))) Onu da, huylandırmamak için ağzımı açmadım. "Bak şimdi uçacağız, tut elimi" diyor. Alem kız vesselam. Gerçekten hastalığı bu sefer çok sıktı canımızı çünkü hiç bir bulgu olmadan, sadece yüksek ateş üzdü hepimizi. Kanda bir mikrop olduğuna karar verildi sonra. Antibiyotikle iyileşti şükür. Kurabiye kendi halinde, kıtır kıtırdı.Elimixin altında atıştırmalık işte:)) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  9. Sevgili Nilgüncüğüm öncelikle kuzucuğa çok geçmiş olsun, bahar maalesef çocukları hep çarpar.. Gezinize bayıldım. Çok iyi etmişsin, oh sefan olmuş ama o uçak korkusu yokmu benide mahfediyor. Biliyosun geçen kış Brüksele giderken ayrı Londraya giderken ayrı eziyetler çekti psikolojim:) Yolculuklar bitene kadar yanımdaki hanımların ellerini tuta tuta sıka sıka gittim geldim.. Hala uçak denince içim bi tuhaf oluyor ama bazı yerlere de uçaksız gidilmiyor..
    Gemici çorbası derken bildiğimiz birşey mi yoksa başka birşeymi düşündüm ve mutlaka tarif isterim .. Canım benim sana kolaylıklar diliyorum. Eminim gelinliğe başladın ve epey yol almışsındır.. Kurabiyeler de bir harika.. Ellerine sağlık...
    Çoooooook öptüm ve sevgilerimi bıraktım..Mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslatım hem de ne çarpmak... Neyseki iyileştik çok şükür ama seyahatte bile bir lokma atmadı ağzına sadece kendi sütü ile beslendi koca çocuk. Uçak korkusu başka birşey arkadaşım. Alışık olanların anlamakta güçlük çektiği bir korku cinsi.:)) Benim bindiğim araçlar " kenara çek ineyim" diyebileceğim cinsten olmalı:) Ama itiraf etmeliyim ki, büyük rahatlık ve kolaylık. 1 saat 10 dakikada Antep'tesin, 1 saat 25 dakikada İstanbul'da. Otobüse binsen şiş ayaklar, sallanmaktan karman çorman bir beyin olacak:( Gemici çorbası, bilirsiniz. Acaba ismi mi ben de farklı? Yeşil mercimek ve erişte ile yapılan bir çorba. Çocuklar yuvada iken yemek listesinde bu isimle yazdığı için ben de böyle bilirim:))
      Gelinliğe henüz başlıyorum Vuslatım. Bu aralar çok olmadık işler bir araya geldi ve geciktim.:( Sevgiler cancağızım.

      Sil
  10. Nilguncum cok keyifli guzel bir gezi olmus en onemlisi ucabildin:) bundan sonra kim tutar seni:)) saglikla huzurla keyifli geziler olsun. Belki bir gun bende gidebilirim. Kurabiyeler nefis gozukuyor h.cevizli tarcinli..arada kacamak yapip yemenin zarari olmaz sanirim:) eline saglik, bu arada menude supermis..afiyetler olsun sekercim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim:))) Valla hala inanamıyorum yapmış olduğum işe:)) Uçağın tekerlekleri yere değene kadar bildiğim tüm duaları okudum. Amerika'ya, Kanada'ya falan uçsam muhtemelen hatim indiririm:)) Ama büyük kolaylık olduğunu itiraf etmeliyim. Bundan sonra mecbur kalırsam binerim ama tercihim yine de kendisinden yana olmaz:)) Kurabiyeler tam atıştırmalıktı:) Çayı, kahveyi al, avucuna da iki kurabiye :)) Oldu işte. Heyecanım son noktada az kaldı dostum:)) Sevgiler kocaman.

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun kuzuya..O anannesinin ellerinini tutup korkma diyen dudakları da yerim ben..Kurabiyede ayrı güzel ..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gülizciğim minik bir yürek, yüreğini bana ekledi. Küçücük avuçları ile de elimi tuttu:))) Pırrrrrr:))) En güzel tarafı buydu desem yeri var. Acil tarafından bir kurabiyeydi ama güzeldi:)) Sevgiler kocaman.

      Sil
  12. Tenbellik bitsin tabiki onca gezme yeme icme:)) ev menusu harika imis kurabiyelerde nefis gel beni ye diyorlar:))eline saglik afiyetler olsun.. Gule gule gidip geldin bundan sonra seni kimse tutmasin:)) sevgiyle kucakladim sekercim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla dediğin gibi oldu:))) Korktum ama sonunda uçtum mu? Uçtum:))) Ben de seni şekercim:)

      Sil