Çarşamba, Nisan 02, 2014

Görüşlerinize ihtiyacım var.. Gelinliğe başlarken, yeni bir blog açmaya niyetleniyorum...


               Sevgili Arkadaşlarım, dostlarım...

               Kafamı dağıtmam lazım...
               Pozitif düşünmeye ihtiyacım var...
               Dış seslere, kısmen kapanmalıyım...
               Gelinliğe başlamadan önce; "ara sıra değişik şeyler de yapabilirim" diyerek, yeni bir blog açmayı düşünüyorum. Bu bloğun paylaşımları, yeni hayatlar ve yeni başlangıçlar üzerine olmalı dedim kendimce... Yeni açacağım pencereden, bebekler ve gelinler bakmalı...Umutlar ve amaçlar olmalı kocaman. Kuzucuğumu beklerken, onun için hazırladığım bebek battaniyeleri ve yastıklarından bir kaç tanesinin fotoğraflarını koydum.Yeni bir blogla, kendimi ve ruhumu da  yeni başlangıçlara sürüklemek istiyorum. Kısacası kendimi dinlendirmek istiyorum. Bir nevi nadas diyelim. Yemek bloğum yayınlarına aynı hızla devam edecek. Hoş bu aralar hızı, kamlumbağa gücünde de olsa... Ne dersiniz? Bana bir isim önerin dostlar, bu konuda yemek bloğumda olduğu gibi gafil avlanmamalıyım.:) Çünkü; orada tercihimizi kullanılmamış olanlar arasından yapmıştık.:)





32 yorum:

  1. Çok güzeller, bayıldım, emeğine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazlım sağol yahu:)) Cemroşa doğumdan önce yaptığım hazırlıklardan. Sen görmemiş miydin? Bir toplanmıştık doğumdan önce, sanki sen de varmışsın gibi kaldı hatırımda. Sevgiler güzel kız.

      Sil
  2. ilk aklıma "nilgünün penceresinden" oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Önerileri toplayalım bakalım ne olacak sonunda.

      Sil
  3. Nilgüncüm sen ne kadar harika şeyler yapıyorsun, on parmağında on marifet denir ya işte tam sensin. Anladığım kadarıyla yemek tarifleri ile dikiş/nakışları ayırmak istiyorsun, tamam bence de iyi bir karar, birinde senin harika pastaların, yemeklerin ötekinde gelinlikler.bence blogunun ismini kendin koymak daha güzel:)) ama madem öneri istemişsin naçizane aklıma gelenler:
    pembehayaller - nilgün'ünbeyazbutiği
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde senden kopya çektim desem yalan olmaz:)) Çok akıllıca geldi bloglarını gruplandırman. Arada bir "kendimden" başlığı altında yazılar yazıyorum. Onlar el sanatları ile ilgili olana dahil olsunlar diye düşünürken, ikinci blog fikri sıcak geldi.:)) Cancağızım bloğa isim koymak çok zor:) Neye elini atsam, biri kullanmış oluyor. Yoksa; bu bloğumun adı da farklı olsun isterdim. Nacizane bir ev kadını olarak, biraz iddialı buluyorum yemek bloğumun adını ama koyduk bir kere:)) Senden gelen öneri leri de kaydediyorum bakalım başka öneri olacak mı? Sevgiler ve teşekkürler cancağızım.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Harika bir fikir, sanırım bu süreci ancak üreterek atlatabileceğiz. Elimiz boş, gönlümüz hoş olmuyor. Ne isim koyarsınız bilmem ama yepyeni umutlar uyandıracağı belli...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif durum aynen dediğin gibi. Tansiyonumu dengelemem lazım. Her şeyden uzak kalayım diyorum yapamıyorum. Yine okuyorum ya da kulağıma bir şekilde geliyor. Şu dönemi atlatmak için, yeni bir blog hayırlı olacak benim için. Dediğin gibi, yeni, pırıl pırıl umutlar dolu olsun.:) Sevgiler güzel dost.

      Sil
  6. ne kadar dolu ve beceriklisin nilgün,imrendim sana:)
    efsane gelin mi olsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Havvacığım.:) Beceri dediğinde evini ve bu tarz şeyleri seven her insanın biraz çalışırsa yapabileceği şeyler. Dolu dediğinde ise, sanıyorum 60 yılın tecrübesi ve yaşanmışlık olsa gerek.:) Güzel ve zarif arkadaşım beni duygulandırdın. Teşekkürler.

      Sil
  7. Nilgünüm lütfen enerjini düşürme, bu ara inan hepimiz aynı ruh halindeyiz. Paylaştıkça dağıtacağız bu kara bulutları.
    Aynı anda bir kaç bloğu idare etmek zor olabilir. Biliyorum sen üstesinden gelirsin, bu aşk, bu üretkenlik bu harika yürek sende varken yapamayacağın şey yok.
    isim konusunda bende düşüneyim, aklıma gelmez benim öyle hemen:)
    Bebek takımı da nasıl güzelmiş. Çok faydası olacak tecrübe ve birikimlerinin annelere, anne olacaklara eminim.
    Cancağızım benim!!!!
    senin lafın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerjimi düşürmüyorum Emelim. Sadece haksızlıklara karşı bünyemin reaksiyonu söz konusu. Tansiyonum böyle durumlarda dengesini şaşırıyor ve bir süre böyle gidiyor. Korkum bu yönde.:( Yoksa acı patlıcanı kırağı çalmaz derler bilirsin. Burada acı patlıcan ben oluyorum:)) Allah ölüm kederi vermesin gerisi çözülür. Umudun bittiği yerde ben olmam zaten. Evvel Allah, ben inanıyorum ve inandığımız sürece, ışık yolumuzu hep aydınlatacak. Bir gün tanışma fırsatımız olursa, sana küçük anektodlar aktarırım umutlarım ve gerçekleşenlerle ilintili olarak:)) O bebek takımlarını hep dua ederek yaptım. Kuzularımı sağ salim bana nasip etsin diye. Çok şükür öyle de oldu.:=) Bakalım faydalı bir blog olur inşallah heyecanlıyım cancağızım:)))

      Sil
  8. birşey dicem bu arada ben senin bloğun izliyordum, şimdi dikkatimi çekti, görünmüyorum:(
    Düzelttim hemen:(

    YanıtlaSil
  9. Evet! şimdi bütün zerafetinle listemdesin:))))

    YanıtlaSil
  10. Yeteneklerine hayranım arkadaşım nasılda güzel olmuşlar ellerine emeğine sağlık.İkinci bir blog için güzel düşünmüşsün bu nefis şeylerden bizi mahrum etmemiş olursun ama aklıma bir isim gelmedi düşünelim bakalım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcığım teşekkürler ediyorum.:)) Bu battaniye üzerindeki tüm işleri youtube dan öğrendim:)) Hepsine vakıfım falan zannetmeyin ha:)))) Bakıyorum, seyrediyorum sonra da uyguluyorum:)) İsim gelince yazmayı unutma:)) Sevgiler güzel dost.

      Sil
  11. merhaba... çok sevimli gayet zarif:)sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ziyaretinize geleceğim:)) Sevgiler.

      Sil
  12. Yahu sen nasıl bir kadınsın arkadaşım..:)))
    Maşallah sana!..

    Elinin değdiği bir şey de çirkin olsun, kötü olsun!. Mümkün değil!..

    O yüzden yeni blogunun adı '' Maşallah '' olsun:)))))))))))
    Seni her ziyaretimizde otomatikman maşallah diyerek nazardan koruyalım!!!

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel arkadaşım:) Nasıl bir kadın olacağım işte gördüğün gibiyim:)) Ciddi söylüyorum bu nakış, dikiş konusu öğretmenim youtube:)) Merak edince yapmalıyım. Söylemiştim sana ben koç burcuyum ve kafama takınca yapana kadar uğraşırım:)) Bartın'a gittim damadım askerliğini yaparken, onların tel kırma işi meşhurdur:))) Gece otel de aldığım telle ve özel dokuma kumaşla sabaha kadar tel kırmayı söktüm:))) Anlayacağın biraz deli dersen çok haklısın. İsim çok iddialı yaaaaaa:))))) Sevgiler olsun sana:)

      Sil
  13. Çok teşekkürler :) Ziyaretinize geleceğim:)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Bunlar çok güzel Nilgün hanım.Sizin azminize hayranım,yeteneğiniz ve el beceriniz olmasaydı bunları yapamazdınız ki yani yaptığınız işler herkesin yapabileceği şeyler degil,ben de el yapımı şeylerı çok seviyorum arasında da yapıyorum ama çok da düzgün olmayabiliyor.Neyse çok yazdım,bu arada gelinlige başlandı mı merak ettim.öpüyorum sizi.İyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülcüğüm sanıyorum biraz simetri hastalığım var:) Bunu inkar edemem. Muntazam olması için elimden gelen tüm gayreti gösteririm. Öyle ki; kurabiyeler bile aynı boyda olmalı. Farklı çıkarsa tekrar bozup şekil verebilirim. Böyle tuhaf huylarım var.:)) El yapımlarını ben de çok seviyorum. Garip bir biçimde, objeleri hatırları ve anıları ile saklıyor belleğim.:) Yorucu bir durum esasında. Eskilerden kopamıyorum ve yeni birşey edinmekte güçlük çekiyorum. Yemek konusunda da böyleyim hiç bir farkım yok. Allah beni ıslah etsin diyorum ama etmiyor:))) Yapılacak birşey yok. Sevgiler yolluyorum Gülcüğüm Güzel yorumun için defalarca teşekkür ederim:))

      Sil
  15. gerçekten maşallahınız var , hayran hayran takip etmekteyim enerjinizi ,enerjiniz ve isteğiniz daim olsun ...

    YanıtlaSil
  16. Jülide :))) Bazen bir görsen çöküşün dibini yaşarım ama zıplamayı da çok severim. Sana bir sır...Bugün kardeşimin ölüm yıldönümü:( Sabah çok enerjisiz kalktım. Sonra mı? Sonra; o beni böyle görmek istemezdi dedim ve torunumu aldım, kahvaltılık malzemesini de arabasına yerleştirdim, parkın yolunu tuttum. Orada çoluk çocuk , salıncak tahtıravalli derken silkelendim...Aldım kuzuyu biraz da dolaştırdım...Eve geldim uyuttum doğru mutfağa gidip helvamı kavurdum:) Duamı yolladım. Şimdi sana cevap yazıyorum. Sabah ki halimden eser kalmadı şükür Tanrıma:)) Sağol güzel arkadaşım, o sıcacık dileklerin için çok teşekkür ederim. Sevgiler kucak dolusu.

    YanıtlaSil
  17. Amanda aman nede guzel el islemeleri bunlar..ne beceriklisin yahu insan bu kadarmi herseyden anlar yapar beni kiskandirir:) yeni bur blog cok iyi dusunulmus hemende uygulamaya gec isimsiz hayaller deyip basla hemen.
    Bu arada benim gelinligide unutma hahhahah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dost Bahçem:) isimsiz hayaller güzelmiş ya:) Valla şımardım sayenizde, şişindim durdum:) Senin gelinliğin...Bir model beğen ve sıraya gir:))) Sarıldım kocaman.

      Sil
  18. İçimdeki Vadi...
    Senin içindeki vadide ince bir ruh, zarif bir zevk, bilge bir beceri, hamarat bir ruh yeşermiş yıllar boyu.. Bence gelinler ve bebecikler bakacaksa bu pencereden 'Vadi'min penceresi' olmalı.. Ya da İçimdeki Vadi..

    Not: Ben tek blogda, karma yayını tercih ederdim galiba..Bir sütunda topla yemeklerini, pastalarını, bir stunda dikişlerini önerilerini.. Michelangelo olan sensin çünkü. Sende heykel de var resimde mimari de var felsefede..:))
    Çok öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir isim:)) Sevdim. Vallahi senin yanında iki gün kalsam kendimi bir şey sanacağım neredeyse:)) Tek blogda kal diyenler çoğalmaya başladı ama adı "Lezzetli Atölye" olunca, diğerleri havada mı kalıyor? gibi düşünüyorum. Artık gelinliğe başlama zamanım geldi de geçiyor:)) Biraz daha başlamazsam, kızcağız çıplak kalacak:)) Ben de kocaman sarıldım arkadaşım.

      Sil
  19. Haaa kızından sonra ilk bana, Emel daha sonra karışmam hır gür çıkarırım sonra dermişimmmm:))))

    YanıtlaSil