Pazartesi, Nisan 07, 2014

Çilekli ve Kivili Tart... Diyete Başlamadan Önce Son Çıkış:)))



Bu bitmiş ve yenilmeye hazır halimiz...
Aşağıdaki aşamalardan geçtik...


Tart hamurunu yarım santim kalınlığında açıp, merdane yardımıyla kalıba yerleştirdik. Kenarlarını süsledik ve kabarmaması için çatalla delikler açtık.:)


Üzerine yağlı kağıt serip, nohutları ağırlık yapması için üzerine yerleştirdik.:) Nohutları sakın atmayın, bir dahaki sefere tekrar kullanılmak üzere, buzdolabı poşetinde istirahat etmeliler.:)


                        :((( Çok üzgünüm çok. Seviyorum bu muzur şeyleri. Ama kilolarda beni sevmeye başladı.:( Önceleri "Aman sende bir kaç kilo" diye hafife aldığım fazlalıklar, yerleşmeye yemin etmişcesine iddialı davranmaya başladılar.:) Biliyorum bundan sonra, podyumlarda gezmeyeceğim, plajlarda salınmayacağım ama şu fazlalıklara da hiç mi hiç ihtiyacım yok. Özellikle; sevdiğim kıyafetlerime "burada beni bekleyin" diyemem...Giyim, kuşam konusunda zor beğenen ve alış veriş özürlü bir vatandaş olmam nedeniyle, yeni bir gardropda hazırlayamam.:)) O halde işin kolayına kaçmam lazım...Ne yapıyoruz...Aldığımız kilolara bye bye diyerek, tüm bu sıkıntılardan kurtuluyoruz.:)) Tabii ki, lafla söylendiği kadar kolay olmuyor bu işler. Diyete hazırlanmak için, önce beynimizi terbiye ediyoruz...Sonra çevremizdeki muzur yiyecek ve içecekleri görmezden geliyoruz...Sonra da irademizle başbaşa kalıyoruz. Zor süreç velhasıl:)) Ama gerekli. Yaza düğün var. Anne olarak tonton bir vaziyette gezinmek istemiyorum ortalıklarda:)) Şimdi sıkıntı; Nisan ayının bir gününe sıkışmış yaş günümde pasta yememek ve kısmetse Nisan ayının son haftasında yapacağımız Antep- Urfa seyahatinde kebaplara, dürümlere ve fıstıklı tüm nevaleye hangi gözle bakacağımla yakın ilişkili:)) Bunca sıkıntı varken, "sen bunlarla mı uğraşıyorsun" demeyin sakın...Bu da benim kaçışlarımdan biri...

Gerekli malzemeler:
Tart Hamuru

- 2 Su bardağı Un
- 1/2 su bardağı Badem unu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/3 su bardağı pudra şekeri
- 200 gr tereyağ (Soğuk)
- 1/4 Su bardağı buzlu su
- 5-6 damla badem aroması

Pastacı kreması:

- 2 Su bardağı Süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 Paket vanilya
- 3 yumurta sarısı
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 50 gr tereyağ
- 1/2 kutu çiğ krema
- Üzeri için 750 gr çilek ve 3 adet kivi.

Tart Hamuru yapılışı:

* Un, pudra şekeri,tuz ve badem unu elenerek havalandırılır.
* Soğuk tereyağ küp küp kesilerek, kuru malzemeye ilave edilir.
* Parmak uçlarınızla (ısıtmadan), un ve yağ  ekmek kırığı görüntüsüne ulaşana kadar karıştırılır.
* Badem aroması ve buzlu su ilavesiyle hamur toplanır.
* Toplanan hamur, buzdolabında en az bir saat dinlendirilir.
* Dinlenen hamur, yarım santim kalınlığında açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Üzeri çatal yardımıyla aralıklarla delinir.
* Eş büyüklükte yağlı kağıt kesilerek, tart hamurunun üzerine kapatılır ve ağırlık yapması için kuru bakliyat  üzerine dökülür. 175 derece önceden ısıtılmış fırında kenarları pembeleşinceye kadar pişirilir.
* Fırından alınan tartın üzerindeki yağlı kağıt ve ağırlıklar alınarak 10 dakika daha pişmesi için fırına tekrar koyulur.

Pastacı kremasının yapılışı:

* Çiğ Krema haricindeki tüm malzeme bir çırpıcı ile çırpılarak hafif ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Krema blendırla çırpılarak soğutulur.
* Çiğ krema, blendırla sertleşene kadar çırpılır ve ılık kremaya ilave edilir.
* Hazırlanan krema, tartın içine yayılır ve donması için buzdolabına kaldırılır.
* Taze meyvalarla süslenir.
* Üzerine sade jelatin dökülür. (İsteğe bağlıdır)

AFİYET OLSUN.:)

25 yorum:

  1. Sizinle cok ortak yanimiz var sanirim. Birincisi yarin benim de dogum gunum, ikincisi gecen hafta ben de diyete basladim :) Ama bu tur tariflere ve fotograflara bakmak cooook zor oluyor. Nefiss duruyor cunku...

    Sevgiler,

    Asuman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asumancığım ortak kader kışın alınan kilolar olsa gerek:)) Evet biz koç kadınlarıyız. Ev, aile ve mutfak çok önemli.:)) Ah bir de şu sabırsızlığımız olmasa... Olsun varsın kadı kızında da var o kadar falso.:) Ben sigarayı bırakınca biraz yiyecek içeceğe sarıldım.:( Ama artık dur demenin zamanı. Bundan sonra her gelen kilo, sağlıkla ters orantılı.:( Sana da, bana da kolay gelsin, yeni yaşını kutluyorum güzel arkadaşım. Tüm gönlünden geçenler, dilediğince olsun.:) Sevgiler.

      Sil
  2. Ayyy elcağızlarına sağlık. Kilo bu bahar benim de belalım oldu. Sinirlendikçe tıkınanlardanım, acilen kafamı toplamam lazım.
    Antep ve Urfa gezisi mi zormuş işin ama tadımlık falan idare etmek lazım.
    Aklım tartta kaldı, iyi mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifciğim:)))) Ben de sinirlenmemeliyim. Hırsımı buzdolabından çıkarıyorum valla:)) Antep gezisi 22 sinde başlayacak kısmetse:) Biraz az yemeliyim ki, Antep'e ve Urfa'ya tedarikli gitmiş olayım:)) Benim de aklım tartta:(((( Üzgünüm ama dün tattığımla yetinmek zorundayım:)) Sevgiler dostum.

      Sil
  3. Yaaaa yapılır mı bu şimdi..hep aynı şikayet biz kadınlarda..40 yaşıma kadar kilo derdim yokkene şimdi 6- kilo fazla yağla geziniyorum ortalıkta..kalktım bi de yemek bloğu açtım..yap babm yap..ye babm ye..aaa olmazki ama..Nilgüncüğümm..bir becerebilsem az yemeyi..yok sa her şeyden ye az az..ben kızımın düğün zamanı 2 kilocuk ancak verdim..sen başar bari ve şu güzelim tart mıdır nedir onu bana yolla..) eline sağlık..bu arada bu tarifi deneyeceğim inşlh..tart pek yapmıyorum kızlar sevmiyor diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılmaz çok haklısın:)))) Yapmamalıydım...Dostlara yapılacak iş değil bu ayıptır...Yazıktır...Günahtır:))) Dediğin gibi bunun sonu yok yapıp yemekle olmayacak:)) Benim yapıp sonra kendimi odaya kilitlemem lazım:)) Düğün 2 Ağustos'ta ona kadar mutlak vermeliyim. Eylülden beri aldım zaten:( Yoksa sorunum yoktu.:( Ah bu sigara! Onu bıraktım, buzdolabına teslim oldum:)) Denersen kızlar hayır demeyecek inan bana:))) Hadi mutfağa hamarat hanım.:))) Sevgiler canımcım.

      Sil
  4. Bu bomba bir lezzet olmus nilguncum ellerine saglik.. dietin icinde kolay gelsin canim darisi benim basima bir baslangic yapsam hic fena olmicak bende sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzum sağol :)) İncecikler için çok uygun ama almış başını gidenler için saatli bomba haklısın:)) Hep beraber başlayalım destek olalım birbirimize. Bugün efendi efendi başladım...Bir telefon küçük kızdan,"Anne hadi hazırlan, Pelit'e kahvaltıya...:((( Al sana üzüntü. Çünkü kahvaltının muhtevasını biliyorum:))) Gittim ama insaflı yedim:=) Sonra sıkı bir yürüyüş...sonra pazara uğrayıp bol ot satın alma ve akşam salataya talim:))) Oh iyi oldu bana:)) Sevgiler canımcım.

      Sil
  5. Nilguncum, eline koluna saglik midenede afiyet olsun:) Bu yapilirda yenmezmi?:) Sen incecik bir hanimsin ne kilosundan bahsediyorsun? Ama tabiki Urfalara gidip kebap yemeden donulmez Adanada kebapsiz olmaz uzerinede tatli lazim deyip diet yapmak, en azindan verdigin kilolari oralarda alinca uzulmemek icin iyi fikir..Dugundede en hos hanim kim olacak tabiki sen onun icin birkac kilo vermene musade ediyorum, turtadan kalan dilimleride bana gondermeni rica ediyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dost bahçem benim tatlı arkadaşım:) Afiyet oluyor da...Top top yağ da oluyor:)) Eylülden beri çok incecik sayılmam. Biraz yüklendim ama vereceğim. Bu kızlar ve damatlar beni kandırıyorlar;=) Benimde canıma minnet:) Al işte yarına program yapmışlar yeni yaşımı kutlayacakmışız:) Gel de yeme...Kimbilir nereye götürecekler:)) Verilmeyecek kadar almadım tabii ama alışık olduğum kiloda değilim. Düğünde ince olmalıyım çünkü tuvalet giyince karnım çıkmamalı sinir olduğum şeydir.:)) Tarttan kalanları yolladım sana hadi tut:)) Sevgiler güzel insan. Heyecanlanıyorum birinin gelişine az kaldı diye:))

      Sil
  6. kız yine 3 sayfa tarif:))))))yapamam ben bunu:))valla şaka bir yana maşallah diyorum bu kadar zor, uzun tarifle uğraşam kolay mı? harika görünüyor amaaaaan kiloları boşver hayatım:) şunları yememek olur mu?:) aldım bir dilim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdem valla teferruatlı yazıyorum anlaşılmayan yer kalmasın diye yoksa çok beceri gerektiren bir şey değil.:)) İnan doğrusu bu:)) Yaparsın hemde alasını:)) Yapıp yememek gerçekten zor iş. Ama ben bir zamanlar fazlasıyla yedim ve artık Stop...Stop...Stop:)) Afiyet olsun can dost:) Bir gün gerçeğini ikram etme fırsatım olur inşallah:)) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  7. ama böyle olmaz kiiii.çilek delisi bir insana bu tart gösterilmez kiii...ellerine,kollarına,emeklerine sağlık...bayıldım bayıldım...içim açıldı sayfana girince,gözlerimde ayrıca açıldı çilekleri görünce...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be cimcimem:))) Çok mu seversin çileği:)) Yakın olaydın uçururdum sana bir dilim:)) Ama bir gün buluştuğumuzda yaparım sana olur mu güzellik? :)) Öptüm seni güzel kız.

      Sil
    2. teşekkür ederim güzel kalplim.yemiş kadar oldum.öyle çok severim ki çileği...iki saksı var balkonumda.yakında meyve verecek.çocukluğumdan beri gözüm gibi bakarım çileklerime:)

      Sil
  8. Aman da aman arkadaşların en iradelisi, uğrayamadığım yazıp-yorumlayıp-cevaplayamadığım zamanlar için mazur görecek mi ki bu tombul iradesiz koca boğaz arkadaşını?..
    Canım benim arayıp sorduğun için teşekkür ederim.. Geri dönemediğim için af dilerim..
    Senin kilonu kontrol altına alman gerektiğini düşünmüyorum..Bence kendine haksızlık etme, daha doğrusu benim yanımda sen adriana lima ölçülerindesindir eminim..Ben de belgin dorukun son hallerindeki kiloda:)) dermişim..

    Canım benim tart bir harika görünüyor.. Tarifin muhteşem. Benim için güzel bir rehber. İhtiyacım olunca hemen arayıp bulup bakıyorum. Ellerine sağlık..Harika ötesi..
    Geçmiş yazılarına bakıp, okuyup yorumlayacağım ama sonra.. Şimdi birkaç arkadaşa acilen uğramalıyım. Sevgi ile sarıldım..Canım benim..
    Yeniden görüşünceye kadar sağlıcakla kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen nerelerdesinnnnnnnn:))) Çok merak ettim ve özledim yazılarını. Keşke kısa bir iyiyim deseydin dostum. Giriyorum bakıyorum ...Tekrar...tekrar :( İşi mi var? Hasta mı? Başka bir sıkıntı mı var? Nereye sorayım kime danışayım şaşırdım valla:)) neyseki artık buradasın. Ve öyle bir geliş geldin ki:)))) Kendimi Adriana Lima gibi hissettim:))) Ne tatlı insansın yahu. Tarifler işine yarıyorsa ne mutlu bana:) Üstelik senin gibi yıllarını mutfağında geçirmiş bir hanımefendiye:)) Lütfen uzun süreli kaybolma. İşin olursa da arada bir ce...eee desen de olur:)) Sevgiler dostum.

      Sil
  9. Doğum gününüz kutlu olsun Nilgün hanım,nice sağlıklı,mutlu,huzurlu senelere.Tart harika,hani yemeden de durulmaz ki bu güzellik.Ellerinize sağlık canım.öpüyorum güzel yanaklarınızdan.
    Gül Göktuna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülcüğüm iyi dileklerine ve sıcacık yorumuna:) Yaşam dostlarla ve paylaşımlarla güzel:) Tartdan bir dilim ikram edebilmeyi çok isterdim. Belli mi olur bakarsın, bir gün bir dost sofrası kurup, çayımızın yanında yiyor olabiliriz.:)) Sevgiler yolluyorum arkadaşım.

      Sil
  10. Sevgili Ebru hoş geldin:)) Bloğumu beğenmiş olman çok mutlu etti beni. En kısa zamanda ziyaretine geleceğim. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Öff harika görünüyor.. :)) Miss Missss :)) Nilgün Abla blogunda üyelik yokmu benmi göremedim.

    YanıtlaSil
  12. Yanıtlar
    1. Yani özlemiştim hem de çok:)) Hoş geldin:)

      Sil
  13. Şu diyeti aslında rahatlıkla yapıyorum da tek zoruma giden sayıyla meyve yemek. Ben ki meyve delisiyim. Bu pastayı görünce de açıkcası sadece meyveleriyle ilgilendim. Zaten diğer kısmıyla ilgilensem de boşuna beceremem. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil