Cumartesi, Şubat 01, 2014

Onbeş gündür Ruhumu bunlarla dinlendirdim...Görsel ve Ruhsal olarak Gelinlik dikmeye hazırlanmak böyle bir şey herhalde:))

                      Kuzucuğumu 15 günde iyileştirebildik çok şükür. Surat, bir çay kaşığı, vücudumuz ise minnacık:)  Toparlanacak kuzu.:) "Oh! çok şükür iyileşti" dediğimiz 5. gün tekrar ateşlendi.:( Onu düşürdük... "tamam artık iyiyiz" derken, ateş 40 lara fırladı. Çocuk yerinden kalkmaz oldu. Meğer gribin ardına, idrar yolları enfeksiyonu bağlanmış.:( Ve yapılan tahlil sonucunda tanıyı sabitlediler. Antibiyotikler ve diğer ilaçlarla tam 15. günde ateşimiz düştü ve yavrucak gözünü açabildi. Bir hafta devam edecek ilaç tedavisinden sonra, tahlil tekrarlanacak. Umarım artık sıkıntı yaşamayız.
                     Bazen insanların umursamazlıkları beni çok endişelendiriyor. Hele söz konusu olan bir çocuksa... Sağlık bilindiği üzere, hiç bir şeyin kaybına benzemez. "Grip... merak etmeyin, geçecek... Panik yapmayın, bu böyle bir virüs... Telaşlanmayın...Herkes böyle atlatıyor.." .Gibi içi doldurulmamış, savsaklandığınızı hissettiren sözcüklerle geçiştirilmek canınızı çokça sıkabiliyor. Ama hekimdir, işini bilir, daha iyisini bilsek onun koltuğunda biz olurduk gibi iç seslenişlerimizle, ruhumuzu serinlettik durduk.:( İyi ki " Bir üç gün daha bekleyelim" önerisine katılmadık ve soluğu başka bir doktorda aldık. Sağolun Berna Hanım, dostluğunuz ve hekimliğiniz için.
                    Sabahtan, akşam saatlerine kadar ağlayan, huyu değişen, yemek yemeyen, uyumayan kuzuyu akşam anne ve babası geldiğinde onlara devrederek, ara sıra kafayı dağıtmak için şu ekranın başına oturdum ve abuk subuk gezindim durdum. Bir yandan; Mart ayından kutlayacağımız doğum günü için yabancı sitelerden pasta görsellerine bakarken, diğer yandan da vintage gelinliklere bakıp, kendimi ruhsal ve görsel olarak kızımın tarafımdan dikilecek gelinliği için hazırladım. "Gönlümü böyle dinlendirdim" desem, kelimenin tam anlamıyla durumumu izah etmek olur.:)
                    Bu arada gezemediğim, yorum bırakamadığım, güzel imalatları ile gözümü şenlendiremediğim arkadaşlarım özürlerimi kabul edin.:) En kısa zamanda açıklarımı kapatmak için söz veriyorum. Sevgiyle kalın.

Gönlümü şenlendirip, keyif veren zerafet örnekleri... Pasta sürprizli olacak :))


Gelin ayakkabısı puant olur mu? :))) Bekleyelim görelim.:)


Zerafet başka bir şey!

                                                                                                                                                                          Dünyaya gelmekte biraz geç kalmış olabileceğimi düşünüyorum. Zevklerim ve yaşadığım zaman örtüşmüyor.:((



32 yorum:

  1. Sevgili Nilgün,
    Öncelikle çok geçmiş olsun, Cemre'nin hastalanmasına çok üzüldüm.
    İnşaallah bir an önce toparlanıp, iyileşir.
    Bu arada, paylaştığın resimlere bayıldım, hepsi birbirinden güzel modeller.
    Gelinlik dikebilmek gibi bir yeteneğinin olması müthiş olmalı, bittiği zaman sana yaşatacağı mutluluk eminim paha biçilemez olacaktır, şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Muhterem. Yavaş yavaş toparlanıyoruz inşallah. İkinci tahlilimiz iyi çıkarsa işi çözdük demektir. Gelinlik dikme yeteneği:)) Bana inan ilk defa büyük kızımda denendi:) Küçük kızıma da yapmasam olmazdı. Dilerim güzel ve keyfince olsun. Dikiş hayatım boyunca yavaş yavaş geliştirdiğim bir şey. Annemden gördüklerimle işte:) Sevgiler.

      Sil
  2. kuzuya gecmıs olsun reımlerın hangısıne yorum yapayımkı donup donup baktım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zarifler değil mi Selma? Bende bayılıyorum; bu zamana taşınmış, eski zaman kıyafetlerini:))

      Sil
  3. Nilguncum gelmis gecmis olsun insallah.. keyifsiz bir surec olmus gercekten.. fotograflaraysa bayildimmm.. hepsi birbirinden zarif.. :-) sevgiler canim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifsizdi gerçekten:( Ne yapacağını bilemiyor insan. Teşekkür ederim iyi dileklerine. Fotoğraflar beni de benden alıyor.:) Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  4. Cok cok gecmis olsun ablacigim Allah baska dertler vermesin ne yazik ki kücük cocuklar cok cabuk hasta oluveriyor bazen de diyorsun ah keske ben hasta olsam onlar olmasin cok üzücü bir olay dir en iyisini yapmisiniz baska bir doktora gitmisin Allah yardim etmis cok sükür ki atlatmisiniz,ablacigim görseller cok güzel dört gözle bekliyorum gelinligi ve tabii ki pastayi da mutlaka ama mutlaka yayinla :))ablacigim sana sevgilerimi gönderiyorum saglicakla kal sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gügücüğüm. Atlattık çok şükür, bir tahlilimiz kaldı. Bu hafta içinde yapılacak. Evet gittiğimiz doktor pediyatrik gastroenterolog sağolsun hemen çözdü işi. Canım benim, gelinlik nasıl olacak bende bilmiyorum:) Başlayınca göreceğiz. Pasta için de kuzudan siparişi aldık:)) Bu sene Mickey başrolde olacak. Ben de sana kocaman sevgiler yolluyorum güzel arkadaşım. Sıcacık yorumun için çok teşekkürler.

      Sil
  5. öncelikle çok geçmiş olsun.inşallah bir daha tekrarlamaz.görseller çok güzel.özellikle sırt kısmına bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel çocuk:)) İnşallah herşey, hepiniz iyi olun ve bizler üzülmeyelim. Sırt danteli ne kadar güzel uygulamışlar değil mi? Ben de bayıldım.

      Sil
  6. Merakla bekliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Tekrar çok geçmiş olsun. Yaşadıklarınızı anlayabiliyorum, doğru hekimle, doğru teşhis ve tedaviyle kısa zamanda toparlanır artık.
    Gelin ayakkabısı puant neden olmasın. Artık gelinler çift ayakkabı kullanıyorlar, geceyi babetle tamamlıyorlar.
    Görseller muhteşem ,sanki bir masal dünyasından gelmiş gibiler...
    Sevgiler gönderiyorum, kuzuya tekrar şifalar dliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Elif. Toparlanıyoruz yavaş yavaş. Puantlara bayıldım. Ne kadar zarifler değil mi? Gelinlerde damatlarda çift ayakkabı kullanıyorlar seninde dediğin gibi. Benim büyükler evlenirken, düğün mekanında biri siyah öbürü beyaz spor pabuç giyip zıp zıp oynadılar:)) Görseller gerçekten masal diyarından kopup gelmiş gibi haklısın.:) Ben de onlara bakarken, hayal dünyasında geziyor gibi oluyorum. İyi dileklerin için sağol Elifciğim Sevgiler yolluyorum kocaman.

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun Nilgün'cüğüm...valla ben de bu tür durumlarda telaş yapmayın, geçer, ben atlattım darısı başına gibi yorumlar yaparım ama o insanı rahatlatmak ve panik yapmamasını sağlamak için böyle söylerim çünkü bilirim ki, tehlikeli bir durumda nasıl panik içinde olmak olayı daha da kötüleştirir, hastalıklarda da sakin olmak önemlidir, kişi sakin olursa hastasına da daha kolay bakar çünkü moral olur diye düşünürüm, hatta kendim de berbat haldeyken içimden 'merak etme ömür boyu nezle olacak değilsin ya taş çatlasa 15 gün sonra ne nezle kalır ne bir şey' diyerek kendi kendime moral verdim. Yoksa savsaklamak ya da umursamazlık değil.

    Gelinlik modelleri harika, kolay gelsin, şimdiden mutluluklar diliyorum tekrar...:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdem panik yapmamak konusunda sonsuz haklısın ancak; çok iyi bir hekim olmasına rağmen son zamanlarda ciddi bir sorun yaşadığını düşündüğümüz hekimimiz, bu cümleleri panik yapmayından çok, geçecek telaşlanmayın söylemine dayandırıyordu. Ama bak atladı işte! Bunlar çocuk tam anlatamıyorlar dertlerini. Ateşi 40 a vurana kadar, 2-3 gün daha bekleyelim lafı fena gerdi hepimizi. Neyse atlatıyoruz inşallah. Ne kadar güzel ve zarifler değil mi Müjde? Sevgiler cancağızım.

      Sil
  9. Nilguncum, umarim hersey artik geride kaldi Cemrecik cabuk toparlar onemli olan sagligina kavusmasi..cok cok gecmis olsun canimcim..bu arada senden birsey rica edebilir,iyim ilk resimdeki gelinligi bana diksene he diksene:))) kolay gelsin simdiden..sevgiyle kucakladim..(bu aralar bir garip hallerdeyim etrafimda kitaplar hasir nesir hasir nesir -birsey yapmiyorum tenbelimmi ne::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür Emel. İyiyiz artık:) İlk gelinlik harika değil mi? Tavus Kuşu gibi. Bayıldım. Aynısı olmaz ama yaparız birşeyler:))) Sana bir ara, çok şık saten ayakkabı resimleri yollayacağım bari ayakkabılarını da seç:)) Valla benimde senden farklı bir yanım yok. Dağıldım bu aralar:))

      Sil
  10. Canım, herşeyin yoluna girmeye başlamış olmasına çok sevindim. Kıyamam ben minik kuzuya. O minicik vücutlarıyla direnmeye çalışıyorlar. Başka bir doktora götürmekle de çok iyi etmişsiniz.
    Çok geçmiş olsun canım...

    Bu arada gelinlik modellerine bayıldım. Hele ilk fotoğraftakine bakınca tekrar gelin olasım geldi :)) Damat aynı kalmak şartıyla tabi :))
    Öpüyorum canım Nilgünüm. Tekrar geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huyu bozuldu :))) Bu nasıl düzelecek merak ediyorum. "Hastalandığına değil, huyunun değiştiğine yanarım" demiş ya eskiler vallahi çok haklılar.:) Şımarık oldu kucakta 15 gün dolaşınca. Düzelecek inşallah. Seni iyi yere vermişiz, damatta gelin de muhteşem.:)) Bunlara gelince...Hepsi harika ben de beğendiklerimi sizlerle paylaşıyorum işte. Zamanın zarafeti:( Ben de sana kocaman sevgiler yolluyorum.

      Sil
  11. Ayakkabilarim olmazsa olmaz bekliyorum ona gore:)) ahh olsa idik yakin toparlardik daginikligimizi birbirimizin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne ayakkabılar var aklın durur Emel, tek tek işlemişler. Rüyamda görsem, hayra yormam.:) Ah be cancağızım olaydık yakın, aynen toparlardık birbirimizi:)

      Sil
  12. Minik Cemre ye çok çok geçmiş olsun Nilgüncüm. Size de tabi. Onlar hastalanmasın, biz kahroluyoruz öyle ateşler içinde olduklarında. Alp e de hep derim, sen hastalanma, senin yerine ben hasta olayım diye. Hemen o küçük elleri ile ağzımı kapatıyor, o da bana kıyamıyor:(
    Gelinlik konusunda bende nedense! çok sabırszılanıyorum:) O zarif ellerinden, yüreğinden çok güzel birşeyler çıkacak eminim ve sabırsızlığım bundan.
    Pasta da süprizli olacaksa, bu heyecana dayanamayacağım sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Emelciğim bu küçükler hastalanınca, ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Hele ben artık unumu eledim, eleği de astım:)) Unutmuşum zahir küçücük kuzuların hastalıklarını. O ağladı, ben ağladım.:( Nese ki çıktık düzlüğe. Ben de sabırsızlanıyorum ama kalabalık bir doğum günü davetimiz olacak evde:) Bilirsin kuzuların yaş günü kalabalık olur. Daveti atlatayım başlayacağım. Pasta içinde kahramanlar konusunda siparişi verdi prenses:)) Ona göre hazırlanacağız.:)) Sevgiler yolluyorum. Alp'i benim için öp lütfen.

      Sil
  13. çok geçmiş olsun!
    öte yandan resimlere bakınca evlenesim geldi =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Özlemciğim. Çok şükür atlattık. Resimler konusunda haklısın:))) Ama gelinliği bir güm giyiyoruz bitiyor..Ya sonra....:))) Şaka şaka, herkesi aynı kaba koymayalım. Giyenler ve giymek isteyenler, çok mutlu olsunlar inşallah:)) Sevgiler. Özlüyoruz seni çok seyrek geliyorsun bloguna. Özletmeee

      Sil
    2. yollardayım, biraz o yüzden ihmalkarlığım.
      yoksa illaki bir yerlerde, bir mutfakta yemek yapıyorum her gün =)

      Sil
    3. O yollardan bir iki kare koy:) Ya da "buralardayım" de bir iki satırla. Sen bana iyi gelen dostlardan birisin. Kocaman sevgiler.

      Sil
    4. ılık bir bahar esintisi bana göre bir dost selamı.
      peki gittiğim yerleri göstereceğim bundan gayrı =)
      kal sağlıcakla

      Sil
    5. Hem dost selamı, hem de dostun mekanı:))) Sen de kal sağlıcakla. Heyecanla bekliyorum mutfakları ve içinde kotarılanları.

      Sil
  14. Nilgün'cüğüm canım benim sanmaki kuzuyu merak etmedim, gelip iyilik haberlerini aldım da yazdığım yorumu yayınla butonuna basmadan çıkmışım herhalde, baktım da yok..
    Evlatların azıcık başı ağrısa anaların daha bir çok ağrıyor, hele ki senin yavru daha uzun süre çekti bu kış hastalığını..Allahım bir daha sıkıntılı, ateşli hastalıklar vermesin. Vücudunun direnci zayıflamasın inşallah..

    Canım arkadaşım gelinlikler harika. Tam benlik, sadece sen değil bende geç gelmişim dünyaya..Bende böyle eski zaman mekanları, evleri, konak ve yalıları, hatta sokak arası iki katlı cumbalı evleri o yaşam tarzlarını o kıyafetleri, o ananelerin yaşatılmasını kısacası geçmiş zamanı çok seviyorum. Kim bilir belkide geçmişimi çoğu zaman kelime kelime hatırlamam ne kadar eziyet çeksem de, ne kadar gönül kırıklığı yaşasamda o günlere olan sevdam ve o günleri doya doya yaşayamamdan kaynaklanıyor olabilir..

    Canımsın beni götürdüğün gelinlikçide umarım şu 1. modelden de vardır da giyer denerim:)) Haa biz gelinlikçiye giderken Emel'de gelecekmiş bizimle.. Ona da haber vermeyi unutmayalım emi:)))

    Çok sevgilerimle.. Canımsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslat çok yordu bizi bu grip.:( hepimizi dolaştı. Sonunda bende karar kıldı. Gerçekten çocukların hastalığı zor bilirsin. "Hastalandığına değil, huyunun değiştiğine yanarım" derler ya, çok doğru laf. Huysuz, aksi bir çocuk oldu. Geçecek inşallah. Geç gelmişiz değil mi dünyaya?:))) Ne güzelliklerle doluymuş şu dünya, bir de şimdiki halimize bak:( O cumbalı evde oturdum:)) Hala güzelliğini unutamıyorum. Babaanneciğimin evi öyleydi. Hala duruyor ev ve onunden geçerken gözlerim doluyor. Gelinlikçiye götüreceğim kızlar sizi beğenin, giyin bende fotoğraflarınızı çekeceğim:)) Kocaman sarıldım sana can arkadaşım.

      Sil