Pazartesi, Şubat 24, 2014

Heyecan Güzel Şey...:))


                 Dostlar, cimcimem ve daha birçok arkadaşım soruyor NEREDESİN? :)))

                 Bakın! bu soru sorulunca, eski bir espri ama bence hala güncel, PC'ye " Ne var, ne yok" denmiş gibi hissediyorum.... Ve "hata" veriyorum.:))

                 Şimdi nasıl cevap verebilirimden başlayarak anlatmalıyım:) Böyle başladım...

                         Gerçekten 10 gün ara vermişim kelimelerle dans eden cimcimem hatırlattı:) Mutlaka birşeyler yazıp koymak istiyorum ama ne mümkün...Hepimiz malumu olan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde:=) Mağduriyet yaşayan çoklu itilmişlerden biri olarak bulduk kendimizi:)) Kızımı evlendireceğim evlendirmesine de çocuklara bir ev bulalım ki yaşasınlar diyerek girdiğimiz yolda, nelerle karşılaştık neler... "Zafer kimin" diyecek olursan:)) Tüm engellere ve boş boğazlara rağmen fevkaladenin fevkinde :))) ...Ne demekse? Bir çatı altı oluşturduk. :))

                         Kentsel dönüşüm projesiymiş:))) Gülerim. Asgari ücretin henüz bin lira olmadığı güzel ülkemde, proje gereği evler mal sahipleriyle anlaşılarak alınıyor ve her daire sahibine aylık 1500 liradan az olmamak kaydıyle iki yıllık kira bedeli ödeniyor ve evlerin yapılış aşamasına geçiliyor. Vallahi ev sahibi olanlar için mükemmel...Allah daha çok versin! Hem eviniz yenilenecek, hem kiranız ödenecek... Belanızı aramıyorsanız, mutluluktan uçunuz Lütfen BİR ZAHMET... 

                        Sayısını hatırlamıyorum girdiğimiz emlakçıların, verdiğim iletişim numarasının... Son artık eve dönüyoruz ve ellerimiz boş... Evimize 50 adım ya var ya yok.:) Bir emlakçı daha...Şimdi işin tuhaf tarafı kaç kilometreyi, başı yukarı kalkmış evlerin pencerelerini tarayarak , tutuk bir boyunla yürüdüğümü anlatsam inanmayacaksınız:) Ama eve elli adım kala bulunan bu emlakçı güzel bir erik ağacının, açmış bahar dalları arasına gizlenmiş kalmış.:))) Ve ben görmemişim... Hadi emlakçıyı görmedim. Güzelim erik ağacının bahar çiçekleri ile dolmuş, zamansız gelinliğini giymiş gelin gibi salınan halini nasıl kaçırdım acaba??? İşte muamma olan bu!

                        Madem farkettik, alacağımız cevap kulağımızda... seyirttik adımları o tarafa doğru:)) Anlattık derdimizi, "yeni evlenecek genç bir çifte, temiz bir ev arıyoruz"...İnanın başkaca bir isteğimiz yok.:)) Aldık cevabımızı ama bu defa çok güler yüzlü, cevval bir arkadaş vardı karşımızda. 
- Verin numaranızı, bir yer çıkarsa arayalım sizi...
- "Tabii zaten asli görevimiz bu " dedi iç sesim:)) Verdim ve çıktık.

                       Hava soğuk, geldik evimize oturduk bir sıcak çay...Kahve...Ya ne olursa işte...Ama ayaklarımız mutfağa bile geçecek istekte değil.:)) Yayıldık oraya buraya... Derken bir telefon, tanımadık bir numara...Genelde kayıtlı olmayan numarayı açmam! Ama bu defa olmaz. Sayısını hatırlamadığım kadar yere telefon numaramızı bıraktık. Ya bir ev haberiyse... Açtım :))))) Evet! bir ev haberi. Mutfağa gidip, çay- kahve yapamayan ayaklar, yine ceylan gibi sekmeye başladı.:)) Gittik gördük...Vurulduk geldik:)) 

                      Dün, evlerinin kontratları yapıldı, kuzum kendine teyzesinin evinde yapılacak odasını seçti.  Evi; enine boyuna, zeminden tavana turladı.:)) Heyecanlandı, şakıdı, koştu, oynadı:))) 

                       Ev konusundaki, arayışlarımıza artık son verdik. Cebimden emlakçı kartlarını çıkardım bayağı ağırlık yaptıklarını boşaltınca fark ettim:)) Neyse şimdi de , perdeci, elektrikçi, ...ci,.....çi.......:)) kartvizitleri ile dolduruyorum.:))

                        Bu ev şimdi dört duvar. Yani çimento, boya, sıva, ahşap,demir karışımı... O, evin yuva olması kuzularıma kaldı. Sevgi, sadakat, hoşgörü,saygı ve aşk bu aydınlık evi yuva haline getirecek.

                         Zeynom, oğlum Altan... Hadi   bakalım sıra sizde...:)) Sizi çok seviyorum. Aynı Ceydam ve Onurum gibi... K.D.V'me gelince :))) Onun yeri çok başka...

                          Sevgiler hepinize.


                     

31 yorum:

  1. Canim Nilgunum, once bazi seyleri iki kere okumak zorunda kaldim neden dersen Tr. deki olan bitene biraz uzak olunca neler oluyor bilmeyince anlamakta zor geliyor ama sonra jeton dustu:)) Canim benim guzel kizina ve esine simdiden mutluluklarin en guzelini diliyorum eminim bu guzel evlerinde musmutlu bir aile olacak hep ayni sevgi ve guzellikle yasayacaklardir. Ne kadar zormus kira isleri ben okudukca daraldim..ama sonunda en guzeli olmus..cimcimede ne sevincli yeni teyze evinde yeni odasi icin:)) simdiden tum kolayliklar sizlerin olsun..sonrasinda sadece senin kitap-cafe isin kalacak yada akdenizde kucuk bir ev..haber ver banada:)) sarildim ve tum aileye sevgilerimi ilettim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma cancağızım:)) Cüssemize yer edinene kadar bir hal olduk:)) Piyasayı patlattılar:)) Sanki bedava gibi konuşuyorlar iki üç milyonları:))) Ağız tadıyla oturmak nasip olsun inşallah. Biraz erken tuttuk ama yapılacak çok iş var. Benim kızlar eskicidir benim gibi:)) Ben annemin eski takımlarını kullandım yıllarca. El oyması artık antika koltuklar. vitrin büfe...Sonra eşyayı ikiye böldüm kızlarım, kaplatıp cilalatıp kullanıyorlar:) ve diğer yarısı da şimdi yapılacak. Evet güzel arkadaşım:) Herkes yuvasını bilsin,kuzum okula gitsin ve anneanne artık bir şeyler yapsın değil mi?:)) Kitap cafe de kahve mi içeriz yoksa bir yaz günü şezlonglarımızda soğuk birer beyaz mı tokuştururuz bilemedim:)) Hepsi uyar. Maksat gönüller bir olsun.:)) Sevgilerimi yolladım tut:)

      Sil
  2. Yazınızı okuyunca son günlerdeki telaşım,heyecanım bir kat daha arttı.Allah kısmet ederse bizde bir kaç gün sonra kızıma söz keseceğiz.Bunlar tatlı güzel koşturmacalar ama şu heyecan olmasa:))
    Kızınıza mutluluklar dilerim,her şey gönlünüzce olsun.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcığım bunlar güzel heyecanlar ve yorgunluklar. Tanrı hepimizin yavrusuna ömür boyu mutluluklar nasip etsin inşallah. Bizde onlara bakıp mutlu olalım. Heyecan güzel:) Motive ediyor insanı:)) Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  3. Vallahi gözünüz aydın olsun, büyük yükten kurtulmuşsunuz. İçlerine sinsin, sıcacık yuvaları oluversin. Kuzunun da yeni odası hayırlı olsun. Yoruluyorsunuz ama hepsi tatlı telaşeler.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Elifciğim gerçekten hafifledim:) İnsan güzel şeyler olsun istiyor ama istemek yeterli değil ki:)) Olsun Tanrı çok büyük, ben inanan insanlardan biriyim. İbadetim uluorta değildir ama, bilir beni:)) Ben diledim, arkası geldi.:) Kuzu odaya vurgun, yatağının yerini gösteriyor ve siparişleri var. Artık gerisini, berisini teyzesi ile eniştesi düşünsün:)) Sevgiler kocaman.

      Sil
  4. çocuklarınıza bir ömür boyu mutlu mesut bir yuva diliyorum, ayy benimkilerde de böyle telaşeleri görmek istiyorum :) tatlı yorgunluklar bunlar, kolaylıklar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtapcığım çok teşekkürler. Kimin evladı varsa; şimdi ya da gelecekte, ben de hepsi için aynı iyi dileklerde bulunuyorum. Dediğin gibi güzel yorgunluklar bunlar. Yaşanası günler:) Darısı başına güzel kardeşim. Sevgiler

      Sil
  5. Aaah Nilgün ablacım dilerim Allah'tan en kısa vade de tez zamanda bir ev sahibi olurlar. Seni çok iyi anlayabiliyorum :) öyle teşbihli ve eğlenceli anlatıyorsun ki bayılıyorum seni okumaya. Hayatı böyle hissedip, yaşamasak arabesk düşünmekten ne farkımız kalacak dimi ama herkes sıkıntılar, zorluklar yaşıyor. Önemli olan içinde bulunduğun duruma bakış açın herşeyi değiştirebiliyor.
    Kocaman sevgiler, kolaylıklar, sabırlar dilerim ablacım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurum kör gözlerimle cevabımı aşağı kaydırmışım:))) Pardon:)

      Sil
  6. Ah Nilgünüm, daha ilk fotoğrafı gördüm, nasıl bir enerji içime!!! Burası ne güzel bir salon dedim. Yazını okuyunca da çok güzel haberler çıktı ortaya.
    Çok çok güzel.
    iyi, sağlıklı mutlu günlerde otursunlar inşallah.
    O dört duvar olur sana saray yavrusu Allahın izni ile gönüller huzuru ile.
    Sende rahatlamışsın belli. Kaç günlerdir ses soluk yoki, merakta ediyorum ama güzel haberlerini aldık.
    Sen de mi KDV diyorsun bıdığa:) Annemde torunlarına, onlar benin faizim, KDV 'm der.
    Mutlu, huzurlu başlangıçlar olsun, hep böyle sürsün inşallah.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim; eğer sen o enerjiyi aldıysan sanıyorum o ev yuva olmaya kesin aday:)) Çünkü sen bu işi iyi bilensin...Bir ev nasıl yuva olur? Sana bakıp alınacak çok ders var:)) Küçük fırça darbelerinle, kattığın soft renkler bile ışık oluyor yuvanda:) Dilerim çok mutlu olsunlar. Uzun ara verişimin nedeni de böylece ortaya çıkmış oldu:) Sizleri özlüyorum inanın buna. KDV'me gelince, gerçekten bizim katma değerlerimiz, faizlerimiz, gönül cüzdanlarımızı taşarcasına dolduranlarımız:)) Tanrı hepinizin iyi günlerini göstersin bizlere:) Başka bir beklenti yok artık yaşamdan. Bu ara da anneciğine söyle. Ben bir de "ceviz içim" diyorum.:) "Evlat cevizse, torun ceviz içi" derdi anneciğim. Ne kadar haklıymış:)) Her gün tadına bakıyorum:)) Kocaman sevgiler cancağızım:)

      Sil
  7. Öznucuğum inşallah:))) Ben zorlu bir yaşam yaşadım. Tüm yatırımımı da kızlarımın eğitimine yaptım.:) Yani tapularım ve banka cüzdanlarım olmadı.:) Ama çok hayırlı ve üzmeyen iki kızım oldu. Tanrı herkesinkilerle birlikte, benimkileri de bizlere bağışlasın. Şimdi onlara nasihatım şu..."Siz bana göre 1-0 önde başlıyorsunuz. Aklınızı kullanın":) Bakarsın dinlerler:)) Ben diploma bıraktım kızlarıma...Onlar çocuklarına, tapu + diploma bırakırlarsa, kaymaklı ekmek kadayıfı olur:)) Değil mi zarif arkadaşım.

    YanıtlaSil
  8. mail mi atsam yoksa gidip bloğuna serzenişte mi bulunsam diye düşünürken dur önce bi gidip bakayım da belki vardır bir kaç satır yeni yazı dedim.iyi ki gelmişim:) canım benimm iyice dinlen şimdi.uzat ayaklarını al kahveni,çayını huzurla keyfini çıkar.İyice dinlen ki bana gelirken yorgunluk olmasın üzerinde değil mi? :)
    hayırlı uğurlu olsun yeni tuttuğunuz ev.kurulacak olan yuva...özlemişim yahu sıcacık yazılarını...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Geldim yazdım cancağızım:) Sen hatırlatınca baktım 10 gün olmuş eh! ayıp olmuş:) Emin ol daha ayaklarımızı uzatamadık. Evi temizlettik. Oğlum hemen geçecek eve çünkü. Altan oğlum,YTÜ mezunu ve ailesi Lüleburgazlı. Yıllarca öğrenci yurtlarında okumuş. Okul bitince bekar evi vardı. O da üzak iş yerine. Bu nedenle gelip sağlıklı şartlarda oturması için,düğünden evvel o yerleşmiş olacak. Evi hazırlıyoruz şimdi.:) Canımsın benim. Ben de senin sıcacık yorumlarına bayılıyorum.:))

      Sil
  9. Nilgüncüğüm, çok güzel görünüyor fotoğrafta, aydınlık, ferah, hayırlı uğurlu olsun, şimdiden güle güle otursunlar, Allah ağız tadıyla oturmak nasip etsin. Ev arama ne zordur ne zordur iyi biliyorum ay insanın ayaklarında derman kalmaz:(((o yüzden çok sevindim senin, kızın ve müstakbel damadın için...
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne zor Müjdeciğim yaşayan iyi bilir:) Ev her türlü tadilatı yapılmış, sıfırlanmış bir ev:) İyi oldu sadece temizlik yapılarak çözdük işi. Sağol güzel arkadaşım iyi dileklerin için.

      Sil
  10. Belli ki şirin bir ev. Artık bu şirinlik ortada dolaşan fıstıktan dolayı mı bilemiyorum. :)) Zor ama zevkli iş bunlar. İnsana heyecan veriyor. Mutlu ve şanslı bir yaşam diliyorum onlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzunun ev profilini zenginleştirdiği gerçek:)) Görüntü olarak haklısın ama esas katkı gürültüden yana:)) Bir girdi,pir girdi:)) Altta iki ofis var,yakında taşınabilirler:)) Çok teşekkürler İlhancığım.Hepsi mutlu olsunlar ki, biz de bakıp sevinelim. Sağol yorumuna.

      Sil
  11. çok,çok geçmiş olsun arkadaşım,ev aramak çok zor iş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zordu Mazesim ama üstesinden geldik:) Huzurla otursunlar inşallah.

      Sil
  12. Yazinin sonunun cok iyi oldugunu hissetmesem korkuyla okuyacaktim,cok ama cok sevindim istediginiz gibi bir yuva bulmalarina,ne büyük mutluluk tahmin edebiliyorum,Allah bu yil sonuna kadarda bize nasip eder insallah,artik bende büyük ihtiyac,büyük ev ihtiyaci:(( Allah mesut etsin kuzularinizi,her daim,sevgiyle kalin efendim,yorumlariniz icinde ayrica tesekkür ederim,daha iyiyim,artik buralardayim insallah!

    YanıtlaSil
  13. Buralarda olmak sana yakışıyor Terazi kızı:)) Özletme artık. İnşallah sende düşlediğin daha büyük bir eve kavuşursun. İyi dileklerin için teşekkürler. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili arkadaşım, yüzüp yüzüp kuyruğa yaklaştınız nihayet. Evet en zor kısmı da kara sulu ayaklarla atlatmışınız ya daha ne istersiniz Allah'tan. sağlık, sıhhat, huzuur ve mutluluk ve bonuslardan başka:))
    Güle güle otursunlar. Sefa ile, sağlık ve mutluluk ile, aşk ile, sevda ile..
    Kocaman öptüm seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha vaktimiz var ama yavaş yavaş yorulmadan yerleşmek için erken başladık hazırlığa:) Dilerim Tanrıdan çok mutlu olsunlar hepimizinkiler:) Aynen dediğin gibi, sefa,sağlık ,mutluluk ve aşkla:)) Ben de seni kocaman öptüm canım kardeşim.

      Sil
  15. Gözün aydın gençlerin evleri de hayırlı,uğurlu olsun:)
    Yorulmuşsunuz ama fotograftaki ışık ışık, o güzel ev bence bu yorgunluğa değermiş.
    Dilerim evlerinin her bölümünü, aşkla, sevgiyle, saygıyla, hoşgörü ve anlayışla döşeyip, ömürlerinin sonuna kadar el ele, gönül gönüle yaşasınlar. Senin sıradaki KDV 2, KDV 3, KDV 4... tüm müstakbel kdv ' lerini de, Allah 4 gözden ayırmasın, anneanneleriyle birlikte büyümek nasip olsun inşallah:)

    Hatim indirmeden yorumuma son verirken, senden hep mutluluk haberleri almaya devam etmek istediğimi belirteyim canım:) ve bu arada gelinliği dikmeye başladın mı?

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Desiny:) Evin ışığı gerçekten güzel ancak; esas ışık gerçekten evde yaşayanlardan yansıyacak. Umarım heyecanlarını asla kaybetmesinler ve her günü ilk gün gibi yaşasınlar. Alışkanlıklar, rutin döngüler olmamalı:)) Bakalım ne yapacaklar ben de merak ediyorum:) KDV'leri dizmişsin, dizim dizim:)) Ah be cancağızım bu anneanne, biraz Behramkale'ye ya da Gümüşlük'e uzanmasın mı? Bir göz oda tutup, kapısının önünde oturmasın mı :)) Yok bakamam mümkün değil.
      İki çocuk, tekbaşına...Torunun anne babası başında çok şükür ama:)) Aramızda kalsın tırın altında kalmış gibi hissediyorum kendimi:) Cemre okula ve Nilgün KAÇAR:) Mutluluk haberleri vermek gerçekten güzel hem vereni hem alanı sevindiriyor. Gelinliğe 16 Mart'ta Cemre'nin yaş gününden sonra başlayacağım Tanrı izin verirse.:) Sevgiler.

      Sil
  16. Yazılarınıza bayılıyorum,siz hep yazın lütfen.Kızınızın evliliği de evi gibi çok güzel olsun inşallah.Torununuza da sagliklı uzun ömürler dilerim.Gelinliğin dikiş aşamalarını da paylaşacak mısınız?
    Kolaylıklar diliyorum.
    Gül Göktuna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gül teşekkür ederim:) Kendimi iyi hissettirdin:) Güzel ve sıcacık dileklerin,yollarında yanlarında olsun inşallah. Gelinliğin yapım aşamalarını yayınlarsam sürprizi kaçacak:) Ama; gelinliğe başlarken, bir ritüelimiz var, onu mutlaka yayınlarım:)) Çok teşekkür ederim sevgili dost:) Kocaman sevgiler yolladım sizden yana...:)

      Sil
  17. Cok keyifli bir telas bu nilguncum. Hersey gonlunuzce olur insallah bu hazirlik safhasinda. Kolayliklar diliyorum ...:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucuğum sahiden keyifli... Yeni bir hayat...Yeni başlangıçlar:) Her şey sıfırdan başlıyor. Dilerim çok da mutlu olurlar. Sağol iyi dileklerin için güzel arkadaşım. Darısı; bir gün kuzularına yeni hayatlar kuracak bütün arkadaşlarımın başına:)

      Sil