Cuma, Şubat 14, 2014

Çocuklarım "Sevgililer Gününüz" Kutlu Olsun...10....20...50.Yıllarınızı kutlarsınız İnşallah:))

 Son görüntümüz:))


Bu da başka bir açıdan...



                        Yine bir sevgililer günü:)) Tanrı tüm sevenleri birbirine bağışlasın diyeceğim ama gerçekten sevenlere sözüm:)) Akşam benim vatandaşlar yine evde. Kutlamayı evde yapacaklar. Seviyorum bu çocukları:)) Sevgimizi ilan etmek ya da inandırmak için illaki bir yerde yemekte, ya da bir barda mı olmak lazım.? Evde de pekala oluyor. Analarının fazla gerçekçiliği, kızlarında da tezahür etti diyelim:)) Damatlarda kabullendi.:) Ben bu işi, Hadi iş demiyeyim:)) Bu günü, piyasaları canlandırmak adına, araç olarak görüyorum.:) Fazla gerçekçi oldu değil mi? Yok yine de sevenlerin ve sevilenlerin hakkını yememek lazım. Piyasaları canlandırmak adına içeriğini satın aldığım pasta malzemeleri ile çocuklarıma kutlama yapmak için, ben de katıldım furyaya:)) Eh çorbada tuzumuz olsun değil mi? :))
                        Hadi bakalım ikinci kaos:)) Kuzum artık farkında "Sevgililer Günü" nün.:( Annesine, babasını, teyzesine, eniştesini yakıştırdı ama ikimiz açıkta kaldık:))))) Karar veridi sonunda... İkimiz hepsinin sevgisiymişiz:))))
                        Oldu çok şükür!Beş sevgilim var.:)) Herkese birer tane ikimize beşer.....:)))))
                        Can kardeşlerim; Jale- Baki, Serpil - İlhan. Sevgi ile dolu gözleriniz,hep birbirinize baksın:))
                        Sevgililer gününüz kutlu olsun:))


Not: Tarif hafta içi.:)) İçi kahveli ve karamelli:))

Yola böyle çıktım...

Şeker hamuru ile kapladım.

Çiçeklerimi yaptım.:) Onlar hafta arası yapıldılar:)



İşte böyleydi maceramız...:)) Pasta Sezonum açılmıştır:))

49 yorum:

  1. harikasın Nilgün'cüğüm, ne mutlu sana, senin de sevgililer günün kutlu olsun, tarif vermişsin ama ben cesaret edemem böyle yetenek, beceri yok bende, eline koluna sağlık muhteşem bir pasta olmuş...dileğine Aminnnnnnn diyorum..
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdem sağol :) Beşi biryerde sevgilim var:)) Başım sevgiliden yana çok kalabalık anlayacağın:) Senin elinden bir şey kurtulacağını sanmam:) Niyetlensen kim bilir neler çıkar ortaya:)) Sevgiler cancağızım:)

      Sil
  2. Sevgileliler günün kutlu olsun arkadaşım:)sevgiyle baktığımız her gün sevgililer günü bize öyle değil mi:)pastana ne diyeyim ben..Ne desem hafif kalacak..Şahane..Muhteşem..Enfes..Ellerine sağlık..Tarifi de lütfen geciktirme..Merakla bekliyorum:)Kocaman sevgilerimi bıraktım canım <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moralimi yükselttin Zeynebim:) Uzun süredir, şu pislik griple boğuşup durduk. Hafta başı çiçeklerimi yaptım, bugün de pastayı. Beğendiğine sevindim. Nice sevgililer gününüz olsun inşallah mutlu yuvanda:) Ben de sana doğru yolladım kocaman bir kucak sevgi:))

      Sil
  3. Canım arkadaşım, diyorum ya gönlündeki, huyundaki, yaşantındaki zarafeti yansıtmayı biliyorsun diye evet çok zarif bir pasta ile karşılamışsın bu günü.. kalplerinizdeki sevginin sağlıkla yaşayıp, son nefesi verme anına kadar çoooook uzun yıllar baki kalması temennilerimle senin ve diğer 5 sevgilinin yanaklarından öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansın :)) Teşekkür ederim can dost övgülerine. Dilerim hep mutlu olsunlar ben de yaşadığım kadar şahit olayım:)) Biz de senin güzel yanaklarından öpüyoruz:)) Kuzu ile birlikte kocaman bir sevgi çiçeği gönderdik sana hadi tut....)))

      Sil
    2. Tuttum, aldım, gönlüme taktım:))

      Sil
  4. ne şanslısınız siz...ikinize beşer tane:) pasta da tam nişan pastası gibi geldi gözüme.ellerine sağlık nilgün ablacım...keyifli sohbet eşliğinde yenmiştir inşallah pastalarınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın valla:)) Kuzu böyle uygun gördü:) Herkese birer tane, bize hepsi:)) Nasıl heyecanlıydı bir bilsen. "Bak aramızda kalsın, söyleme hiç birine... sürpriz hazırlayalım seninle " dedim:)) Daha kapıdan girer girmez, " Anneannem size sürpriz yaptı"diye bağırdı:)) Ağzında bakla falan ıslanmıyor bu yumurcağın. Birazdan yiyeceğiz:) Daha kesmedik. Sevgiler kucak dolusu can çocuk.

      Sil
  5. Sevgililer günün kutlu olsun canımm.. Sevdiklerinle birlikte nice nice senelere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Büşracığım:)) Tanrı hepimize, sevdiklerimizle birlikte güzel seneler nasip etsin:)) Sevgiler güzel kız:)

      Sil
    2. Rica ederim :) Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Sağol güzellik:)) Emekliliğin keyfini çıkarıyorum böyle:) Kafa dinlemece:))

      Sil
  7. Arkadasim bu pastanin guzelligine diyecek kelime yok..goruntu muhtesem otesi..yahu nasil yapiyorsun o gulleri cicekleri..ne beceri..bravo:) artik bir dilim in ucundan kiyisindan yemissindir sanirim..kuzucugunla sevgililerinize baka baka:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelim:)) Ne çiçekler imal edenler var. Ben solda sıfır kalırım. Kendi kendime merakla çalışmaya başladım, bu noktaya kadar geldim. Bu konuda, ders alabilmeyi, workshop lara katılmayı, güzel akademiler var onlarda bulunabilmeyi çok isterdim.:))) Amma velakin felaket pahalı, yanına yanaşılmıyor.:)) İşte ben de kendi kendime ne yapabilirsem dedim bir şeyler oluyor. Malzemede çok önemli. Kuzucuğumla ucundan kıyısından yedik valla:))

      Sil
  8. Ne mutlu sana Nilgüncüm. Bu kadar çok sevgilin var, sevenin var.
    Mutluluğunuz hep devam etsin, artarak devam etsin dilerim.
    Çok küçükken teyzemin Amerika dan getirdiği malzemelerle yaptığı bir pasta vardı. Şimdi senin pastaya bakınca şöyle bir yutkumdun ve o unutulmaz muazzam tat dilime değdi yine.
    Aynı böyle çiçekli beyaz bir pastaydı.
    Nasıl gerilere, o güzel çocukluk günlerime götürdün beni.
    Bir tat, bir koku nasıl önemli.
    Ellerine sağlık. Yine muhteşem, yine harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emelciğim sevgiliden yana şanslıyım:) Beşi bir yerde var bende:)) Sağol iyi dileklerin için. Bu pastalarla meşgul olmayı seviyorum. Herkesin bir kaçış ve dinlenme noktası vardır bilirsin...Ben de bu pastalarla dinlenip, yenileniyorum.:) Yakınımda olaydın bir dilim ikram etmekten mutlu olurdum:)) Teyzeni birlikte anardık:) Teşekkürlerimle zarif arkadaşım,kocaman sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  9. merhabaaa. hep böle tatlı şeyler yapın olur muuuu :)

    aaa dost bahçesi, vuslat, büşra, kankalarım var burda yaa :) kelimelerle dans da yeni arkadaşlarımdan :)

    görüşürüüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E! hoş geldin Deeptone:)
      Bu kadar sıkıntı ile tadı kaçırılmış hayatı, şekere bulamaktan başka çaremiz var mı?:)))) Ne dersin? :))
      Evet:)) Ben daha yeniyim ama dostların, dostlarım oldu. Bilirsin bunlar tesadüf değil... Aklının,gönlünün ve zevkinin denk düştükleri ille karşına çıkıyor:)) Bir bakıyorsun Canada'da karda kartopu oynuyorsun, belki Ankara'da bir Cafe'de kitabı üzerine yorum yapıyorsun, bazen kepçeye takılıp, griple boğuşurken,İstanbul'u yedi tepede geziyorsun:)) Bazen de kelimelerle dans eden, güzel gençleri görüp, "Korkma, yeni nesil mükemmel" diyebiliyorsun:)) Görüşürüz :))))

      Sil
  10. :) vuslatta gördüm işte ben de yorumunuzu :) aman ama hayatınızda sıkıntı olmasın ama yaaa. yani bizim dışımızdakilerin verdiği sıkıntı olsun yaa sadece. gündemde olanlar gibi işte. şeker hamuru ve iyimserlik iiyidir kii. :) kanada eveeet, ankara eveeet kepçee eveeet ve dans eveeet anlıyoruum. ne güzel sözleriniz ve hayat ne güzeeel :)))

    YanıtlaSil
  11. :)) Artık sıkıntı yükünü, sırtıma almaktan vazgeçtim. Hamallık yapmamaya karar verdim. Üstelik; artık dilediğimce konuştuğum halde,(had konusuna sadığım:))) üzmeyecek, kırmayacak,sıkmayacak yaşlardayım:)) Sıkıntı gündeme dair:) Onu da teknolojik olarak çözüyorum:) Bir düğmeye bas...Ya zapp, ya da sessizlik:)) Kafama takılanları, ben istediğim kadar konuşturuyorum:)) Hayat güzel gerçekten:)) Güzellikleri paylaşmak üzere...

    YanıtlaSil
  12. Nilguncum bence ne shop lara gitmene nede akademiye gitmene gerek var..insan bu kadarmi mi canli ve guzel gercekci yapar..ellerine dusuncene gulleri bir araya getirmene ve ortaya boyle bir guzellik cikarip bizlere sunmana saglik canim arkadasim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seni özlüyorum yahuuuu:)) Çalışıyor musun bu aralar? geçen gün, Whats App tan msj yolladım sana. Cevap gelmeyince çalışıyorsun diye düşündüm. Ya benim güzel arkadaşım:) Neler yapanlar var. Ben de kendi halimde yapabiliyorum işte. Özletme can can:)

      Sil
  13. Nilguncum bazen yorumlar gitmiyor sanki bu ikinci olursa az once gonderdim cunku lutfen iptal et yayinlama ok?:) eline koluna saglik canimcim senin hic bir kursa okula gitmene gerek ytok yeteri kadar harikalar yaratmayi biliyorsun..gercekten muhtesem bir goiruntu...bak deep te gelmis bizim konusmalarimiza renk katmis:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya bu aralar böyle bana da oldu bir kaç kişiye. Çok net hatırlıyorum yorum gönderdiğimi ama çıkmıyor. Neyse anlayamadım bu defa aldım ikisini de. Evet Deep geldi:)) Onu, sizlerin sayfalarında takip ediyordum zaten. Şimdi bir kitabı çıkmış alıp okumalıyım:)) Meraktayım. Akşama çocuklara söyleyeceğim internetten sipariş versinler diye.:) Renkli bir kişilik:) Özletme be arkadaşım:)

      Sil
  14. İnanılır gibi değil. Bununla nasıl uğraştın, nasıl bir şeydir bu. Benim aklım hayalim almıyor sadece kutluyorum seni. Biblo gibi ya insan yerken vicda yapar. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünüş çok teferruatlı gibi galiba:) Bir akşam tv karşısında, hem Minnie 'yi hem de bu çiçekleri çalıştım. Büyük çiçekler biraz daha el alıyor.:) Vicdan yapmadık valla yedik bitti:) Sağolasın:))

      Sil
  15. Canim bu nasil guzel bir sey boyle emeklerine saglik olsun bayildimmm.. sevdiklerinle birlikte nice nice guzel gunlerin olsun insallah nilguncum sevgiler..:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Arzucuğum:) Hepimiz sevdiklerimizle uzun uzun yıllar yaşayalım inşallah:) Kocaman sevgiler yolluyorum:)

      Sil
  16. Nilgün Hanım yeni keşfettim sitenizi. Pasta ne leziz... Yıllar çabucak geçiyor, değil mi? :)
    Nilgün benim sitemde yayımladığım hikayemdeki kızın ismi bu arada. Kafa'ya beklerim o halde! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yorumlar:) Teşekkür ederim. Blogumda bana yarenlik eden tüm dostlarımı çok seviyorum. Bu arada hikayenizin kahramanı ile aynı ismi taşıyor olmak da çok hoş.:) Kafa Dergi'de sizi takip edeceğim. Görüşmek üzere, sevgiyle kalın.

      Sil
  17. Bilmem kaçıncı defa olacak ama sen bir cafe açıp, mutfağın başına geçmeli ve birçok Nilgünler yetiştirmelisİn. İltifat değil gerçek şu ki, ellerin çok hünerli güzel arkadaşım:) Yaptıklarını çok daha geniş bir kitleye ulaştırmalı ve tadtırmalısın! Sakın bu konuda da 'artık çok geç' deme!!!!
    Hüner, zevk, lezzet var, kocaman da bir yürek var daha ne olsun!
    Gün gelir, iyi ki ısrarcı olmuşsun diyebilirsin, belli mi olur:))))
    ISRARIMDA KARARLIYIM!!!!!!!!!!

    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benim güzel arkadaşım:)) Ne güzel dilekler bunlar. " Artık çok geç" demem kolay kolay.:) Özellikle de, konu,iş ve çalışma üzerineyse:) Kitap-Cafe rüyalarım asla son bulmadı. Ama yatırım yapma konusunda çok dikkatli olunması gereken günler yaşamaktayız bildiğin gibi:)) Keşke her şeyin sükunetle yaşandığı ve istikrarın yerleşik olduğu bir Türkiye'de yaşıyor olsak ve ben dilediğim cafeyi açabilsem:)) Birilerini yetiştirme konusuna gelince:)) Çok büyük iltifat etmişsin hemde... Ben kendi halinde egzersizle bir şey yapabilenlerdenim. Yani alaylıyım...Bu işin öğreti tarafı, okulluların olmalı. Ama hatırlatmaların beni teşvik ediyor inan. Bir gün mutlaka o cafede karşılıklı kahve içeceğiz güzel dost. Sevgiler kucak dolusu.

      Sil
    2. Bugünlerde kime gerçekleri söylesem 'iltifat' diyor:((((
      Tevazu tavan yapmış durumda:))))))

      ve bir gün o cafede karşılıklı kahve içeceğiz, inanıyorum...Sevgiler:)

      Sil
    3. İçeceğiz haklısın:))

      Sil
  18. Bayıldımmm...
    Bu nasıl bir becerikli olma durumudur böyle...
    Ah Nilgün'üm, ben bunun resmini bile yapamam :)))
    Ellerine sağlık ve sevgililer günü geçte olsa kutlu olsun...
    Sevginin çok olduğu yerde kötülük olamaz... O halde kutlu olsun ve hep kutlansın...
    Öpüyorum can arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cancağızım:))) Lütfen kendini hafife alma. İstersen neler yapabileceğini sen de, ben de biliyoruz:)) Sadece gözünde büyütüyorsun. Sevgililer günü her gün... gerçek sevenler için.:)) Bu nedenle geç kalmak söz konusu olmaz prenses.:)) Bir kucak dolusu sevgi yolladım sana:)

      Sil
  19. nilgün'cüm senin çok sevgiln var 40 gün 40 gece kutlayabilirsin:))
    eline, emeğine, zevkine sağlık, pasta muhşetem görünüyor.
    ne şanslı bu çocuklar böyle, kıskanmamak elde değil:)))
    iyi yürekli insan, kucak dolusu sevgiler gönderiyorum sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Harikasın ne diyeceğimi şaşırdım:)) Valla ne güzel olur. Keşke hayatlarımız, hep kutlamalardan oluşsa...Ben hep pasta yapsam...Gülen gözlerle hep onları yesek:) Hiç kilo almasak:)))) Onlar kadar, ben de şanslıyım güzel arkadaşım:)) Ektiklerimizi biçiyoruz. Biz de sana bizim malikaneden, kocaman bir sevgi demeti yolladık. Tutuver hadi:)

      Sil
  20. Yaa siz ne kadar zarif bir sevgilisiniz, güzel ellerinize sağlık, yemelere kıyılmaz kii.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Elifciğim:)) Senin süveterin kadar emekli midir? Bilemem.:) İncecik yünden, makine muntazamlığında örgüne bayıldım ben de:) Seviyorum şu pastaları. Kendimi ve çevremi mutlu etmeye çalışıyorum işte:) Sevgiler kocaman.

      Sil
  21. yeni yazılar,fotoğraflar...paylaşımlar... olsa mı ki artık? :) özledim senin satırlarını okumayı nilgün ablacım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı arkadaşım:) Paylaşımı yapmak istiyorum da ben 26 yıl süren bir zayıflığıma, bundan 5,5 ay önce "buraya kadar" dedim. Ve; sigarayı bıraktım.:) Biraz kilo aldım ve hiç alışık olmadığım bir şey bu. Manken olup podyumda yürüyecek halim yok ama, bu yaştan sonra, sigara kadar, fazla kilo da zarar bana. Bir müsibetten kurtulup, diğerini kabullenmek olmaz. Anlayacağın gözüm görmesin diye
      yapmıyorum. Yerleşmeden kurtulmalıyım şu zorlamalardan. Zaten yaş günü yaklaşıyor minnacığımın. İllaki yapacağım ve paylaşacağız birlikte.:)) Biraz da evlenecek olan kızıma ev bakıyoruz. Kiralık çok zor:( Şu aralar hiç yok. Birazdan çıkıp birine bakacağız (Gül diye söylüyorum:)) 13 kişi aynı eve talip 12'de kapısında olacağız:)) Cimcimem kocaman sevgiler sana.

      Sil
  22. Yanıtlar
    1. Sevgili Deep:) Gerçekten 10 gün ara vermişim kelimelerle dans eden cimcimem hatırlattı:) Mutlaka birşeyler yazıp koymak istiyorum ama ne mümkün...Hepimiz malumu olan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde:=) Mağduriyet yaşayan çoklu itilmişlerden biri olarak bulduk kendimizi:)) Kızımı evlendireceğim evlendirmesine de çocuklara bir ev bulalım ki yaşasınlar diyerek girdiğimiz yolda, nelerle karşılaştık neler... "Zafer kimin" diyecek olursan:)) Tüm engellere ve boş boğazlara rağmen fevkaladenin fevkinde :))) ...Ne demekse? Bir çatı altı oluşturduk. :)) Gerisini yarın bir post hazırlıyarak sizlere anlatacağım:))) Sevgiler dostum:)

      Sil
  23. kolaylıklar dilerim :) tımam. görüşürüz.:) önce işlerinizi yapın ama. nasıl olsa yazarsınız. iyi misiniz diye baktım sadece. iyi olun hep keyifli olun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Deep hep beraber keyifli olalım inşallah:))

      Sil