Salı, Temmuz 09, 2013

Havuçlu, Cevizli Ve Tarçınlı Pasta... Yeni Yaşın Kutlu Olsun Kardeşim...

                       Pastamızın bitmiş hali, dilimleme evde olamayacağı için kesemedim özür...:)))



                      Bunlarda "Black Swan"lerimiz:))


                      Hayatımda iyi ki var dediğim... Kardeşim, dert ortağım, dostum bugün yeni bir yaşa basıyor. :) Jaleciğim; ben bundan sonrası için, beş yılda bir yaş almayı düşünüyorum ama çocuklar her yıl kutlayıp hatırlatmaktan vazgeçmiyorlar.:) Senin için daha sorun yok nasıl olsa.:)))  Pastaları, her yıl kesebiliriz can kardeşim. Bir beş yıl sonra, önerimi dikkate almanı önereceğim ama  bu hınzırları nasıl atlatacağız...:) İşte bu konuda bir çözüm getiremiyorum.:) Mutlu yaşlar  kardeşim, sevdiklerinle, sağlıklı, mutlu çok güzel nice yaşların olsun. Hep birlikte.
                     En çok neye seviniyorum biliyor musun Jale? Dostuluğumuzun da bir yaş daha eskimiş olmasına...Sevgiler.


Not: Pastanın ayrıntılı tarifini daha sonra aktaracağım. Yine uzunca bir sayfa yazmam gerekiyor. Teferruat çok.:)))  Küçük hanımı ve kendimi giydirmem gerek.:) HAYIRLI RAMAZANLAR Tüm arkadaşlarıma. Sevgiyle kalın.

12 yorum:

  1. Nilgün'cüğüm bu nasıl muhteşem pasta böyle! Sen profesyonel pasta eğitimi mi aldın yoksa? Hiçbir normal ev hanımı ya da çalışan hanım bu kadar yapamaz çünkü..:))kardeşine mutlu yıllar, nice yıllara:) ah sorma 5 yılda bir kutlamak filan boşa hayatım, her sene alıyoruz yaşları maalesef:))))kendimizi kandırmayalım hiç:)))) afiyet olsun bir dilim de ben alayım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir eğitim almadım cancağızım. Bu benim sevdalandığım bir iş. Resim konusunda iyiyimdir bir de el becerisi kendime göre iyi galiba.:) Beğendiğine sevindim. Bir araya geldiğimizde, en kocamanından yapacağım hepinize:) Benim Facebook ta resimlere gir "kızım gelin oldu" albümüne bakarsan, kızımın gelinliğini de ben diktim küçük kızımın elbisesini de ve kendiminkini de:) Yani kendimce birşeyler yaratmayı seviyorum.:)

      Sil
  2. Nilgün, bu nedir Allah aşkına...
    Görsel şölen...
    Görsel efekt...
    Herşey var...
    Kardeşine nice güzel, mutlu, huzurlu ve sağlıklı yıllar dilerim...Ben de bir kızkardeşim yada ablam olmasını çok isterdim. Bazı zamanlar o kadar eksikliğini çekiyorum ki...Mutluluğunuz daim olsun arkadaşım...

    Bu arada ben de 5 yılda bir artış yapıyorum. Yoksa 43 olmak bana şaka gibi geliyor:)

    Sevgiler Nilgün'cüğüm, tadım için uçakta buluşmak üzere :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay biraz kızardım galiba:))) Ne demeliyim bilemedim teşekkür beğenilerine:) Jale benim kızkardeşim değil. Güzel oğlumun annesi. Ama ben kardeş sevgisini ondan öğrendim. Bir de ağabeyim vardı biliyorsun. Onu toprağa verdikten sonra kardeşten mahrum kalmıştım ki:( Oğlum Onur, anne ve babası girdi hayatıma.:) Sonra da küçük kızımın sevdalısı oğlumun anne ve babası:) Allah gönlüme göre verdi ve onlarla kaybettiğim ilişkilerimi yeniden kurdum:) O "Tadım" yapılacak.:)) Başka yolu yok. Sevgiler kucak dolusu.

      Sil
  3. Jale ye nice seneler diliyorum..
    Nilgun bu nedir arkadasim ya..super otesi.nasil yapyorsun hazirliyorsun bu ne guzelliktir..ne beceriklisin sen boyle..valla bravo diyecem de az gelecek..kimbilir nede guzel olmustur..ellerine saglik diyorum..
    Guzel dostluklarin hic bitmemesi hayatimizda hep yer almaniz-almalari dilegi ile...sevgiler canim arkadasim..
    (O gelinlik olayinda supermis ben baktim onlara senin face ten..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızlar beni utandırdınız:))) Ben bunlarla dinleniyorum. Bücürüğümün annesi de soruyor "bir eğitimden geçtin mi?" diye:))Nerdeeeee ben iş, öğrenciye özel ders ve ev arasında bir bermuda şeytan üçgenine sıkışmıştım. Eğitim şöyle dursun, yatağımın yolunu bile şaşırıyordum bir zamanlar:)) Bu emeklilik çalışmalarım, ama profesyonel anlamda çok uğraşmak isterdim. Ne yapalım bir dahaki dünya ziyaretime bırakıyorum. Paris'te, bir cafe... şık ve uzun önlüklü garsonlar... croissant ve makaronlar tüm ihtişamıyla tezgahta...Ve, hafif hafif... Patricia Kaas :) İşte; İkinci yaşamıma dair hayallerim:)

      Sil
  4. Geldim işte artık arkamdan dedikodu yapmayın. :))))) Nilgün bu pasta işi sende dayanılır gibi değil. Söyleyecek söz bulamıyorum. Evet bu doğumgünü olayı belli bir yaştan sonra geriyor insanı. Bir de çabuk mu geçiyor aylar artık? Hemen geliyor.:)) Ellerine sağlık, kardeşinin doğum günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhannn kambersiz düğün olur mu? kardeşim sensiz de olmaz:) dedikodunun tadı bile çıkmaz:) Doğum günleri konusunda bir karar alalım 5 yılın hanesi bir adet 1 konduralım.:) Ne o gerilsin... ne de biz:)) Sağol arkadaşım, beğenin için teşekkür. Balık eğitimini senden alacağım ama, herkesin ihtisas konusu farklı...

      Sil
  5. Nilgün'cüm ellerine sağlık harika bir pasta olmuş,özellikle figürler süper bereketli iftarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deryacığım:) Senin de ellerine sağlık, muhteşem yemekler çıkıyor. Sevgiyle kal.:)

      Sil
  6. ah canım,ne şanslısın ki böyle dünürün var,allah muhhabetinizi hiç bozmasın .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol arkadaşım:) Gerçekten onlar benim şansım:) Sevgiler özlemiştim seni.

      Sil