Pazar, Haziran 23, 2013

"Peynirli İrmik Helvası" Regaip Kandiliniz Kutlu Olsun.





      Tüm arkadaşlarımın Regaip Kandilini Kutlar, huzurlu, mutlu, hür bir Türkiye'de nice kandiller dilerim.


Gerekli Malzemeler:

- 1+ 1/2 Su Bardağı İrmik
- 100 gr Tereyağ
- 4 Su Bardağı Su
- 2 Su bardağı toz şeker
- 200 gr Dil peyniri
- Tarçın (Üzerine serpmek için)

Yapılışı:

* Tereyağ, eritilir ve irmikler ilave edilerek kavrulmaya başlanılır.
* İrmiğin rengi çok değişmemelidir. (Kokusu çıkmaya başlaması yeterlidir.)
* Su ve şeker birlikte kaynatılır.
* Kavrulmuş irmiğin üzerine yavaşça ilave edilmeye başlanır ve topaklanmaması için hızla karıştırılmalıdır.
* Suyu verilen helva üzeri örtülerek , 5 dakika dinlendirilir.
* Tellendirilen dil peyniri, sıcak helvanın üzerine ilave edilerek, erimesi sağlanır. Üzerine tarçın serpilir.
* Helva ılık olarak tüketilmelidir.

AFİYET OLSUN.

13 yorum:

  1. Peynirlisini ilk kez görüyorum Nilgün'cüğüm, eline sağlık, hayırlı kandiller canım..sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu helva; Hatay, Antakya tarafına ait bir helva. Kulakları çınlasın... Şimdi Los Angeles'da yaşayan ve benim canım olan Selvam'dan öğrenmiştim.:) Ayrı düşeli 10 yıldan fazla oluyor.:( Her yaptığımda onu hatırlarım. Müjde yaparsan çok seversin. Sıcağa yakın ılık yemek lazım. Sevgiyle kal.

      Sil
  2. İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Hayırlı kandiller olsun. Sevgiler.

      Sil
  3. Nilguncugum bende ilk kez peynirli helva goruyorum. Mutlaka sahanedir. Ellerine saglik. Kandilin kutlu olsun. Bu kandil hur bir Turkiye icin ettigimiz dualar kabul olur insallah. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleciğim bu tuzsuz dil peyniri ile yapılıyor ve gerçekten çok lezzetli oluyor. Dualarımızın kabulünü diliyorum tanrıdan. Kocaman sevgiler Türkiye Cumhuriyeti'nden.

      Sil
  4. Nilgün Hanım,
    Geçmiş kandiliniz kutlu olsun,peynirli irmik helvasının kokusu misgibi buraya kadar geldi,ellerinize sağlık canım.Bizim hatayın peynirli künefeden sonra,vazgeçilmez lezzetlerindendir peynirli irmik helvası.Paylaştığınız için teşekkürler.Sevgiler arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet Hatay yöresinin çok güzel bir tatlısı. 10 senedir yaparım. Çok sevdiğim bir arkadaşımdan öğrenmiştim. O da Antakyalıydı. Şimdi yurt dışında yaşıyor. Peynirli bir lezzet olduğu için, tadı senin de söylediğin gibi harikadır. Künefeyi de çok severim. Sevgiyle kal arkadaşım.

      Sil
  5. canım seninde berat kandilin mübarek olsun. Güzel bir tatlı ölmüşlerinin ruhuna gitsin..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol can kardeşim:) Hepimizin ölmüşleri ruhuna yaptım ve dua ettim. Tanrının beni duyduğuna eminim. Sevgiler kocaman.

      Sil
    2. Vuslat:) 50 005'inci ziyaretçi sensin:)

      Sil
  6. Peynirli Irmik helvasi hic denemedim ve yemedim..Irmik helvasina bayilirim..mutlaka deneyecegim ellerine saglik canim..sevgilerimi ilettim kucakladim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş birşey, tuzsuz dil peynirin ve irmiğin varsa hemen mutfağa git, demlenme süreci de olmadığı için çabucak yapılan bir helva türü. Ben de kocaman sarıldım can arkadaşım:)

      Sil