Cumartesi, Haziran 15, 2013

Babalar Gününüz Kutlu Olsun...(Kirazlı ve Çikolatalı Pasta)


 Kekimin ilk katını şurupla tatlandırıp, pastacı kreması ile kapladım. Profiterolleri de pastacı kreması ile doldurup, üzerine yerleştirdim.



Üstünü ve aralarını taze meyve ve kuru meyveli çikolata ganajla  doldurup, kekimin ikinci katı ile kapattım.



Çikolatalı krema ile sıvayıp, taze meyve ve yumurta akı ve şekere batırılmış fesleğen ile süsledim.


Pardon:))) Kestiğim kayısıları unutmuşum...



Ve... Babalar Günü pastamız hazır...

                    Pazar Günü, babalarımızın günü... Daha öncede yazmıştım, ben kaybedeli çok oldu. Onu unutamam... Benden uzaklarda da olsa; bir yerlerden beni kollayıp, gözettiğini hissediyorum. Kaybettiğim babamın... Can kardeşlerim Baki ve İlhan'nın ve gencecik oğlum Onur'umun, babalar gününü kutlamak için hazırladım bu pastayı.
                    Neden erken bir kutlama diyeceksiniz? Oğlum görevli olarak yurt dışına çıkmak zorunda, Baki babamız pazar günü de çalışmak zorunda, İlhan Babamız da dinlenmek üzere tatilde... Ne yapalım, biraz erken bir kutlama olacak.
                    Tanrı hepinizi evlatlarınızın başından eksik etmesin diyerek başlamak ve gelecekte, onlara dair görebileceğiniz en güzel günlere şahit olmanızı dileyerek bitiriyorum.
                     Sevgili arkadaşlarımın da, sonsuzluğa uğurladığı babaları için, tanrıdan rahmet, hala sıcacık ellerini üzerinde hisseden arkadaşlarıma da uzun uzun yıllar bu güzel hissi yaşamalarını diliyorum.

Sevgiyle kalın.



Not: Bu pastanın detaylı tarifi hafta içi gelecek.:)

8 yorum:

  1. oy oy oy bu ne muhteşem bir pasta arkadaşım! Harikasın ellerine sağlık! :) bir dilim aldım hemen:) bende de elini öpüp, hediyesini vereceğim bir baba yok:( on yıl olmuş gideli:( ama aynı senin gibi hep yanımda hissediyorum, sık sık rüyalarıma giriyor..babası hayatta olan tüm arkadaşların babalar günü kutlu olsun..
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de 15 yıl oldu.:( Yapılacak bir şey yok. Pasta için afiyet olsun. TV seyretmemek için oyalanıp duruyorum bu PC ile:))) Sinir oldum istediğim resimleri atayamıyorum.:) Benim deli oğlan gelsinde icabına bakar:) Ve baktı. Kocaman sevgiler Müjde.

      Sil
  2. Amin.Güzel temennileriniz için teşekkürler Nilgün Hanım.Bende canım babacığımı 15 yıl oldu kaybedeli.Yıllar çok çabuk geçiyor ama acıları içimizden gitmiyor.Rahmet diliyorum ölmüş bütün anne ve babalarımıza.Bu özel günleri bir bakıma sevmiyorum kaybettiklerimden dolayı.Bu günlerde acılarım taban yapıyor.Tüm babaların babalar günü kutlu olsun.Canım Arkadaşım Pastan çok harika görünüyor her zamanki gibi.Ellerinize sağlık.Selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler beğenin için. Ben de böyle günleri sevmiyorum ama çevremde bunları hakkeden insanlar olduğunu görünce duyarsız kalamıyorum. Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  3. Nilguncum babaligi hak eden tum kalbi guzel insanligi cocuklarina ogreten onlarla olan yaninda duran saygideger babalarin gunu kutlu olsun ..
    Pasta muhtesem..hani sadece senin pastalardan yemek icin bile kosarak gidesim var Turkiyeye..bu ne muhtesem pasta..ellerine saglik yiyenlere afiyet olsun diyorum..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutlamak isteyenlere onu bile zehir ettiler. Pasta gerçekten iyiydi:) Övünmek gibi olmasın ama:) Sevgiler Emelciğim. Aydınlık günlerde, güzel pastalar yapmak istiyor canım . İnşallah yapabilecek iç huzurum olur.

      Sil
  4. Ahhh güzel arkadaşım ne güzel bir pasta bu böyle.. Ellerine sağlık tatlım. Biraz geç kaldım ama tüm babaların gününü kutlarım. Sevgilerimle. Bende çok seviyorum seni.. Çok çok çok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can kardeşim:) Pasta, yükselen tansiyonuma ve şekerime ne kadar iyi geldi bilmiyorum ama... Beni birkaç saat sıkıntılarımdan uzaklaştırdı. Kafamı boşalttı. Yani rektifiye oldum:) Sevgiler en kocamanından.

      Sil