Anasonla, leblebi ikilisinin nasıl yakışabileceğini, bilenler iyi bilir. :) Ancak; Bu tarif çok masum:) Sadece, kurabiye... Yaş grubumda olanların yüzde doksanı çok iyi hatırlayacaklardır. Okul dönüşlerinde satın aldığımız ve yiyerek eve dönüş yolunu daha zevkli hale getirdiğimiz leblebi tozu, şeker ikilisini... Eğlencesi sırf yemekle kalmayan, her kaşıktan sonra çalmaya çalıştığımız ve başaramadığımız ıslıklar da ayrı bir keyifti... Uzun süredir aklımı kurcalıyordu. Bademin, Antep fıstığının, fındığın tozunu kurabiyeler ve tatlılarda alabildiğine kullanabiliyoruz da, "Niye leblebinin tozunu kullanamıyorum." dedim... Ve... Bu beden, bu heyecanı taşıyamaz diyerek, acele denemeye giriştim.
Leblebi tozu tamam da, şimdi de "Bu hamura, nasıl bir aroma yakın düşer" diye aldı bir düşünce...:)
Tabii ki...çok kafa yormadım, "Anason bu iş için en uygun aroma idi." Bu ikili, sayısını asla tahmin bile edemeyeceğimiz çok sofrada, başka amaçlarla biraraya gelmiştir. :) Bu defa yudum yudum değil, lokma lokma...
Malzemeler:
- 1 Su bardağı Sarı leblebi
- 1+3/4 Su bardağı Un
- 1/2 Su bardağı Çiğ krema
- 1/2 Su bardağı Pudra Şekeri
- 1 Yumurta
- 100 gr Tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1/2 Çay bardağı Anason
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
* Sarı leblebi rondoda çok ince çekilir.
* Toz leblebi, un, pudra şekeri, anason, kabartma tozu (kuru malzemeler) bir kapta karıştırılır.
* Yumurta, çiğ krema, tereyağ ayrı bir kapta karıştırılır, kuru malzemeler yavaş yavaş eklenerek hamur kıvama getirilir.
* Streç ile sarılarak buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
* Ceviz büyüklüğünde parçalara, el ayası ile şekil verilerek, toz şekere bulanır.
* Üzerleri sarı leblebilerle süslenir.
* 170 derece sıcak fırında,üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder