Evde neyiniz varsa, koyuverin sofraya...
Bir kaç yumurta, köpürtüverin beyazını... Sarılarını da ihmal etmeyin ama...
Karıştırıverin, köpükleri söndürmeden birbirine...
Yakıverin tavanın altını. Az yağlayın bir peçeteyle... Döküverin küçük bir kepçeyle...:))
Bugün pazar. Kuzucuğum babaannesinde gece yatılı ikamet ediyor.:)) Evde bir sessizlik var ki; inanılır gibi değil. Yatağından; çizgi filmlerin sesiyle uyanan bir vatandaş halen yok.:( Offf sıkıldım. Sudan çıkmış balık gibi olmak bu işte...:) Tanrı; bu sessizliğe, kimseyi alıştırmasın.:( Ne yapayım? Nasıl vakit geçireyim? Saat henüz sabahın dokuzu. Kahvemi bile içtim... O halde, mutfağa gidip bir kahvaltı hazırlığı iyi olacak gibi... Pan cake lerin kokusu, gençleri çağıracaktır.:))) İyi pazarlar güzel dostlar...
Gerekli malzemeler:
- 3 yumurta
- 1/2 Su bardağı Süt
- 4 Tatlı kaşığı pudra şekeri
- 3/4 Su bardağı Un
- 2 Yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 Paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
* Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır.
* Akların içine bir fiske tuz ilavesi ile kar haline getirilir.
* Sarılara, pudra şekeri ilave edilerek. Beyazlayana kadar çırpılır.
* Yumurta sarılı karışıma; süt, kabartma tozu,vanilya , un ve mısır unu ilave edilerek homojen bir karışım elde edilir.
* Kar haline getirilen yumurta beyazları, sarılara (söndürülmeden) bir spatüla yardımıyla eklenir.
* Teflon tava kızdırılır ve bir peçete yardımıyla sıvı yağ sürülerek, hazırlanan karışım küçük kepçeler halinde dökülür ve arkalı önlü kızartılır.
AFİYET OLSUN.:)
Nedense hep pazar sabahları yapılır değil mi? Daha kalabalık olduğu için mi acaba? Ben tercih etmiyorum çünkü dediğin gib ne varsa evle onunla bir tane daha derken 4-5 tane götürmüş oluyorum. Acılılar da favorilerim. Eline sağlık.
YanıtlaSilHaklısın, benim gafta sonu tercih etmemin nedeni, evin kalabalık oluşu. Hep beraber yeniliyor ve bitiyor işte;) kaçırma konusunda haklısın ben krem peynir ve izmir tulumu ile yedim sadece bir tanenin yarısının üzerine mimoza reçeli koydum o kadar;) teşşekkürler yoruma;)
Silofffff harika görünüyor, inanır mısın hiç yemedim, hiç yapmadım, inşallah bir gün yaparım bu güzel tarife göre:) afiyet olsun:) sana da güzel pazarlar:)
YanıtlaSilCanımsın benim. Çok kolay ve çabuk yapılan bir imalat. Güzel gidiyor pazar sabahları. Dene. Sen seçicisin ve nadir şeyleri yiyorsun biliyorum. seversin tahmin ediyorum. Sevgiler canımcım.
SilYorumum gitmemis ama:))
YanıtlaSilBenim tatlı terazim:)) Sadece bu gelmiş. Senin gönlünü bilirim. Ne yazdıysan teşekkür ediyorum. Hepinizi öptüm ve kocaman sarıldım.
SilTarifinizi aynen uyguladim,cocuklar begendi tesekkürler
Sil!Evet yaa yazdim gitmediginden emin olamadim o yüzden tekrar yazamadim,kusura bakmayin ve de cok tesekkür ederim güzel sözleriniz icin,sevgiler size...
Afiyetler olsun kuzularıma;) Seninde ellerine sağlık.
SilHiç denemedim deneme vakti gelmiş çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık canım
YanıtlaSil:))) Vakit bu vakittir. Bir hafta sonunu şenlendirin derim:)) Sevgiler Kış Güneşi. Ziyaretine geleceğim. Bekle beni:))
Silşahanesin nilgün,
YanıtlaSilo kokuya kalkan her kimse anılarında güzelliklere dalacak hep:))
sevgiler
Valla kokuyu duyan kalktı Havva. Vanilya kokusu evi alınca, olan oldu:)) Sevgiler güzel arkadaşım.
SilO kokuya gelinmez mi hiç, bal sür, reçel sür , elcağızlarına sağlık Nilgün'cüm :)
YanıtlaSilAh Elifciğim:) Gençler kokuya kalkıp, nevaleyi sürüp yiyorlar da, bana ne oluyor:)) Top top yağ:)Artık yasak şekerim. yapıp elimi sürmeyeceğim. Hatta bakmadan yapacağım:))) Sevgiler cancağızım.
Sil