Yalancı baharımıza, çok çabuk inandık galiba... Oyununu oynayan da, Nisan Ayı oldu. Benim bildiğim; eskilerin deyimiyle "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" dı galiba...:) Eh! Artık Mart betimlemesini, Nisanla değişirsek daha bir uygun olacak... Neredeyse evimizin kaloriferleri, akşamlar da dahil olmak üzere 15 gündür yanmıyordu. Son iki gündür gece yatana kadar yakıyoruz.:) Ne yapalım, kış görmeden, yaza çıkmak zor.:) İllaki bitecek bu gri günler:) Hava gri, bizim serçe uykuda...Ve ben sıkılıyorum... Kalkınca simit diye tutturacak.:) Sabahtan girizgahını yaptı çünkü:) Ben de; ona, üzerindeki susamlarla kandıracak bir ikindilik hazırladım. Eh güzel de oldu hani...:) Yanına da bir bardak çay... Ruh halim bu havayı, ancak böyle kaldırabilir.:) Hepinize güneşli günler dileklerimle...
Malzemeler:
- 1 Yumurta (Akı içine sarısı üzerine sürülecek)
- 1/2 Su bardağı Süt
- 125 gr margarin (Oda ısısında)
- 1/2 Su bardağı Yoğurt
- 1/2 Su bardağı Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu (mahlepli-susam aromalı Dr.Oetker)
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 3 1/2 Su bardağı un
İç malzemesi:
- 150 gr peynir ve maydanoz
Yapılışı:
* Tüm sıvı malzemeler, bir kap içinde karıştırılır ve homojen bir karışım elde edilir.
* Oda ısısındaki margarin, sıvı karışıma eklenir ve parmak uçlarınızla ufalanır.
* Un ve kabartma tozu elenerek, sıvı karışıma ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
* Hamur 15-20 dakika dinlendirilir ve iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, istediğiniz bir iç malzeme ile doldurulur.
* Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağ karışımı sürülüp, susam serpilerek, 175 derece sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.:)
Su senin serceyi kiskaniyorum yani. Bir istemeye neler yapiliyor baksaniza. Harika gorunuyorlar. Mahlepli kabartma tozu hic duymamistim. Bizim buralardaki Turk bakkallarina soyliyelim getirsinler. Cok iyi fikir.
YanıtlaSilSevgili Nilgun..bu peynirli pogca yi banada yapsan nasil yerdim bilsen:) ellerine saglik..Hava ordada gri huh..cok uzulmeyim ozaman..gelecek elbet bahar beklemedeyiz..sevgilerimi biraktim..
YanıtlaSilseni bu küçük hanım genç tutuyor canım ,anladım sırrını .Nefis bir lezzet ,afiyetle yesin,büyüsün canın .Havalar ise bizi kandırdı gerçekten.
YanıtlaSilSuleciğim, o serçe bana gerçekten iyi geldi.:) Emekli olduktan sonra, sudan çıkmış balık gibiydim:) Onunla eğleniyorum işte. Mahlepli ve susam aromalı bir kabartma tozu Dr.Oetker in dene beğeneceksin:) Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Dost Bahçesi:)) Keşke olsaydın ve ben yapıp sana ikram edebilseydim. Sen zaten çok marifetlisin eminim çok daha güzellerini yapıyorsundur ama dost elinden çok iyi olurdu.:) İnşallah bir daha seferki gelişinde tanıma fırsatımız olur seni:) O zaman ne istersen yaparım kardeşim. Mutlu, huzurlu, güneşli günler diliyorum sana.:)
YanıtlaSilMazesciğim, gençlik diyorsun:)) O 40 yıl öncede kaldı. Ama bu küçük serçe galiba beni hayata bağladı ve anlam kazandırdı. Çocuklarımı büyütürken, o kadar çok çalışıyordum ki.. Keyfini çıkaramadım.:( Allah nasip etsin bu küçükle doyasıya yaşayabileyim.:)) Sırrımı keşfettin:))) Sevgiler
YanıtlaSilNilgüncüm keçke benimde bir serçem olsada, kekler, poğaçalar, pastalar yapsam ona. Ninniler söylesem elimle beslesem. Benim kuşlar tembelll..:(
YanıtlaSilPoğaçan şahane olmuş, ellerine sağlık. Afiyet olsun hepinize..
Canım Vuslatcığım:) O kuşlar bak sana ne güzel serçeler getirecek:)) Zamanı var belki de... Allah en güzel zamanda onların kucağına versin inşallah, onlar da sana tabii:))) En kısa zamanda bir serçen olması dileklerimle.:)))
YanıtlaSilNilgun guzel yorumun icimi isitti arkadasim..Birdahaki gelisimde kismet olursa tanisiriz diyorum bende cok isterim...hem guzel pogcalarindan yer hem cayini kahveni icerim..sevgilerimle..
YanıtlaSilSevgili arkadaşım, Dost Bahçem:) Dostlarımıza soframız hep açıktır. Buyur, başköşede yerin hazır:) Türkiye'den kocaman sevgiler.
YanıtlaSilNilgün Hanımcığım,
YanıtlaSilEllerinize sağlık canım,poğaçalar nefis görünüyor,mahlepli olması ayrı bir lezzet verir poğaçaya ben çok severim.Paylaşımın için teşekkürler canım.Sevgiler.
Sağol Renkli Dünyam:) Sen de çok güzel tarifler paylaşıyorsun. Bu kabartma tozu gerçekten büyük kolaylık hem mahlep hem susam aroması içeriyor.:) Hanımlarada sadece hamura katmak kalıyor.:) Kocaman Sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık Nilgün hanım. Aslan mı kaplanmı bir pençe diyorlar bu şekle :)) Afiyetler olsun. sevgiler.
YanıtlaSilSenin serçenin yerinde olmak varmış bu dünyada. :)) Leb demeden ne isterse yapılıyor. Eline sağlık gene çok güzel gözüküyorlar.
YanıtlaSilNursevin Hanım. İnanın... şeklinin tanımı konusunda pek bir bilgim yok. Ama hem görsel olarak güzel oluyor,hem de şeritler nedeniyle hamur üzerinde blok olmuyor.:)Yani yemesi zevkli:)) Sağolun güzel yorumunuz için. Sevgiler.
YanıtlaSilİlhancığım ben anneanne göremedim. Çünkü anneciğim de 3 yaşındayken kaybetmiş. Ama bir babaannem vardı ki... İşte; O, da hepimizin her dediğini yapan ve leb demeden leblebiyi anlayan.:) Galiba o bana el verdi. Nurlarda yatsın.
YanıtlaSil