Güzel bir İtalyan tatlısı... Güzel olduğu kadar da, kalorili...:) Bizim şerbetlilerimizin yanında masum kalır diye düşünüyorum esasında. Mesela ; "Kaymaklı Ekmek Kadayıfı"nın...:))) Olsa da yesek... Biraz da malzemelerle oynayınca...:) Kendimizi kandırmak gibi olmasın ama, sanırım hafifletebiliriz.:) Şu insanoğluna da yaranmak zor.:) Hem tadı güzel olacak, hem kalorisi az olacak...Tabii ki yok böyle bir şey. Olsun, varsın! arada bir ve biraz hafif yaparsak yiyebiliriz değil mi? :) Şu bahar ayları, kadınlar açısından bakıldığında, yaza hazırlanma ayları...:) Amacım; uygulayacak ve yiyecek olan, hem cinslerime kötülük etmek değil... Siz de benim gibi yapın, yedirin.:) Yok! yemeden duramıyorsanız, ucundan tadıverin.:) Buradaki tarif, orijinal tarifteki, krema oranından daha az, bir değişiklikte jelatini açısından... Onu da azaltarak, mısır nişastası ile tamamladım.:) Yapıp, yiyecek olan arkadaşlarım, benden bu kadar:))) Porsiyon ayarı size kaldı artık...:) Sevgiyle kalın.
Gerekli malzemeler:
- 1,5 Kutu Krema (Sek ya da Tikveşli)
- 2,5 Su bardağı Süt
- 3/4 Su bardağı toz şeker
- 2 Çorba kaşığı Jelatin (Toz)
- 1 Çorba kaşığı Mısır Nişastası
- 1/2 Çay bardağı su
- 1 Paket Vanilya (Gerçek vanilya parçacıklı Dr. Oetker)
Sos için gerekli Malzemeler:
- 500 gr Çilek
- 1 Çorba kaşığı Jelatin (Toz)
- 1/2 Su bardağı Şeker
Yapılışı:
* Çilekler blendırda püre haline getirilir, şeker ilave edilerek kaynatılır ve biraz suda çözdürülen jelatin ilave edilerek altı kapatılır.
* Krema, süt ve toz şeker birlikte kaynatılır.
* Jelatin ve mısır nişastası yarım çay bardağı su içinde çözdürülür. (İçinde topak kalmamasına dikkat edilmelidir.
* Jelatinli karışım, kremalı karışıma ilave edilir ve bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.
* Vanilyası ilave edilerek, sudan geçirilmiş kaselerin 3/4 ü panna cotta ile kalan 1/4 ü de çilekli sos ile doldurulur.
* Oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir ve donması için buzdolabına kaldırılır. ( Kaselerin, donma süreci buzdolabında 3-4 saattir. Panna Cotta'yı bütün yaparsanız donma süresi uzar.)
* Süslemek için, karamel sos kullandım. (Fo)
AFİYET OLSUN :)
Mis mis bana rejim yok nasılsa sen gönder ben yerim Nilgüncüm..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilFeraycım, ışınlayabilsem hemen:)) Rejime ihtiyacın olmadığı çok belli :) İncecik olunca, hayat çok güzel tabii ki:)) Sevgiler
YanıtlaSilŞahanesin keşke yapsam yesem ama mümkün değil çok kararlıyım bu ara sadece sebze ve yürüyüş:(( Ellerine sağlık Nilgüncüm..
YanıtlaSilBu konuda çok haklısın:) Karar vermek ve başlamak işi yarı yarıya bitirmek demek.:) İradene hayran kaldım. Durma... Yola devam:)) Sevgiler
YanıtlaSilsabah da olsa bu yenir,hem de nasıl,canım ellerine sağılık...aslında şanslısın,küçük hanımın manasına güzel şeyler yapıyorsun .
YanıtlaSil:) Haklısın Mazesciğim, kızın hatırına diyerek başlıyoruz:))Sonra da ucundan , kıyısından biz de tadıyoruz.
YanıtlaSilNilgün bir müddettir yoktum gelince bekliyordum zaten böyle bir şey. İnanılmaz gözüküyor her zaman ki gibi. Okumadım bile beni kat kat aşar . :)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu seni aşacak bir şey değil:) marifeti sadece lezzeti... Yapmışsındır bile belki:)) Muhallebinin çiğ kremalısı be kardeşim. Sevgiler
YanıtlaSil