Hamuru için gerekli malzemeler:
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağı su
- 150 gr Un
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
İç dolgu Malzemeleri:
- 2 Su bardağı Süt
- 3 yemek kaşığı Un
- 2 Yumurta sarısı
- 2 Yemek kaşığı tereyağ
- 5 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Çay kaşığı Coconut Aroması
Karamel sos için gerekli malzemeler:
- 1 Su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 Su bardağı Çiğ krema
Yapılışı:
* Su ve yağ kaynatılır. Kaynayan karışıma un yavaşça ilave edilerek hızla karıştırılır ve un toparlanınca altı kapatılarak, ılınması için bekletilir.
* Ilınan hamura, yumurtalar birer birer ilave edilerek, yumuşak ve bulaşan bir hamur elde edilir. Hamur sıkma torbasına alınarak ya da iki kaşık yardımıyla, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla,(1 tatlı kaşığı büyüklüğünde) sıkılır.
* Hamurlar 180 derece sıcak fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. (Yaklaşık 20-25 dakika)(Pişirilme sırasında kapak açılmamalıdır.)
* Hamurlar piştikten sonra, sıcak fırının içinde 5 dakika daha bekletilmelidir. (Sönmemesi için)
* İç dolgu malzemesi için, aroma hariç tüm malzemeler tencereye alınarak muhallebi gibi pişirilmeli ve altı kapatıldıktan sonra aroma ilave edilmelidir. ( Kabuk tutmaması için karıştırılarak soğutulmalıdır.)
* Karamel sos için, şeker eritilmelidir. (Kaşıkla karıştırılmadan, sadece tencerenizi sağa sola eğerek eritilmelidir.) Eriyen şekere tereyağ ilave edilmeli ve hızla karıştırılmalıdır. Son olarak, çiğ krema ilave edilmeli ve içinde şeker topaklanmaları olmasına müsaade edilmeden karıştırarak altı kapatılmalıdır.
Hamur topları soğuduğunda, iç malzeme içine konulmalı ve karamel sos üzerine gezdirilmelidir.
AFİYET OLSUN:)
Sevgili Nilgün Hanımcığım,
YanıtlaSilKaremelli profiteröller çok nefis görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler.
Çok severimmm:)
YanıtlaSilBir anda kalkıp böyle bir tatlı yapmaya karar vermek demek, benim için becerikli olmanın net bir göstergesidir.
Benim için çok uzak bir durum bu:)
Çok da lezzetli görünüyor...
Ellerine sağlık.
Spor salonuna gidecek olanlar için çok üzüldüm:))
Sevgiler...
Teşekkürler Renkli dünyam.:) Senin de ellerine sağlık. Çok güzel tariflerin var. :) Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Heyyfi:) Kendine haksızlık etme lütfen. O kadr güzel bir yazı dilin var ki. Ben seni heyecanla ve ilgiyle takip ediyorum. Hamaratlık ya da beceri konusuna gelince, zannettiğin gibi "uzak bir durum" olmadığına adım kadar eminim.:))Sevgiyle kal.
YanıtlaSilTarifler müthiş tamam da sendeki görsellikte süper. Hani çok azdır ama bu tatlıyı sevmeyen biri bile fotografı görünce yemek ister. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilValla! kalan azıcık karameli de çay kaşığı ile yedik:))) Cemreyle beraber. Suç ortağımda var yani:))
YanıtlaSil