Bu da Haydarinin fesleğenle yapılanı... Mükemmel bir lezzet. Bizim ufaklık bir taze ekmeğin içini, o minicik elleri ile ufalayıp batıra batıra yiyor.:))) Ve; ne ekmeği, ne de bu mezenin tabağını önünden alabiliyoruz. Arada bir minik kaşığını da daldırıyor. Olmadı... Kafasını tabağa uzatıyor. Resmini çekip koymam lazım halimizi görmeniz için.:))) Vallahi çocuk haklı. Ben de kocaman kadın olmasam, onun uyguladığı yöntemleri hiç çekinmeden uygulayacağım ama:))) Ne yapalım afiyet olsun. Yesin de... İçindekilerin hepsi çok faydalı çünkü...:))
Gerekli malzemeler;
- 250 gr süzme yoğurt
- 3-4 sap taze sarımsak
- 1 Avuç taze fesleğen (fesleğen ne kadar fazla olursa o kadar güzel oluyor.)
- Üzerine sızma zeytinyağ
- Biraz tuz
Yapılışı:
* Sarımsaklar ve fesleğen ince ince doğranıp, süzme yoğurdun içine karıştırılır.
* Üzerine sızma zeytin yağ gezdirilir.
Bütün marifeti bu kadar... Esas marifeti lezzeti.:)) AFİYET OLSUN:))
vallahi bandırmalık ,çok güzel de olmuş,canım ellerine sağılık...zaten yemeyin iyisini o küçükler en iyi bilir.
YanıtlaSilohhh harika çok hafif çok leziz. Ellerine sağlık canım..:)
YanıtlaSilGerçekten hem hafif, hem bandırmalık:)))
YanıtlaSil