tag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post4187024862550134065..comments2023-10-24T14:01:24.885+03:00Comments on Lezzetli Atölye: Trilece... Yine bir Arnavut Klasiği...Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-73093844846901777972015-03-16T19:32:05.554+02:002015-03-16T19:32:05.554+02:00Sevgili Akasya kokusu;) ben yaparken bildiğimiz çi...Sevgili Akasya kokusu;) ben yaparken bildiğimiz çiğ kremayı kullandım. Sek 'in kreması oldukça koyu oluyor. Onu kullanabilirsiniz. Ayrıca daha sonra yaptıklarımda, kremanın içine bir küçük rulo da kaymak koyarak denedim;) biraz daha ağır oldu ancak muhteşemdi;) bilginiz olsun. Bu arada önemli bir not, kaymak koyarsanız, kkrema miktarını aynı ölçüde azaltın. Kolay gelsin ve afiyetler olsun diyorum. Sevgiyle kalın<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-86813876919458785232015-03-16T17:57:50.970+02:002015-03-16T17:57:50.970+02:00Ahhh bu tatlı blogları yakıp kavurdu..Bu kadarmı g...Ahhh bu tatlı blogları yakıp kavurdu..Bu kadarmı güzel olurda anlatılır..Denenecekler listemin başında ama ne zaman niyetlenipte mutfağa gireceğim bilmem...Birde bakıyorum tarifler birbirinden farklı nasıl orta yolu bulacağımı bilemedim...Nilgün Hanım siz ustasından almışsınız tarifi taze süt kaymağımı hazır süt kremasımı kullanmak gerek...Gitmeden bir dilim tadayım ellerinize sağlık sevgiler.akasyakokusuhttps://www.blogger.com/profile/17484574259752297346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-40614591547489928742014-11-13T10:13:58.430+02:002014-11-13T10:13:58.430+02:00Asumancığım gerçekten, kolesterol oranı yüksek bir...Asumancığım gerçekten, kolesterol oranı yüksek bir tatlı, yumurta ve krema oranı çok ama çok lezzetli ve çokta bereketli bir tatlı. Bence yarım ölçü yap ve o kadarcık olsun yiyin. Ara sıra yapılınca masumlaşıyor:)) Buralarda olsaydınız, tadım konusunda yardımcı olurdum. Hem yapmak hem de tatmak:))) Sevgiler güzel arkadaşım. Bu arada aslan gibi bir Arnavut kızısın:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-34054681842344711642014-11-13T00:44:24.794+02:002014-11-13T00:44:24.794+02:00Bir de "Arnavut kiziyim" diye gecinirim,...Bir de "Arnavut kiziyim" diye gecinirim, hatta hatta blogumun ismi bile oyle ama ben henuz bu nefis olduguna inandigim tatliyi denemedim :( Hep yapayim diyorum ama icindeki yumurta ve krema miktarina bakinca cayiyorum acikcasi. Kolestroller sinirda dikkatli olmak gerekiyor. <br /><br />En iyisi bir yapani bulup denemek dermisim!..<br /><br />Ellerinize saglik, sevgiler.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04619132159436780680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-5172314151874664792014-07-02T15:46:11.144+03:002014-07-02T15:46:11.144+03:00Selmacığım çok lezzetli ve hafif bir tatlı. Biz ai...Selmacığım çok lezzetli ve hafif bir tatlı. Biz ailece bayılıyoruz. Şimdiden ellerine sağlık demeliyim;) tam Ramazan tatlısı üstelik. Sevgiler arkadaşım.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-16308618886687556342014-06-30T22:49:39.897+03:002014-06-30T22:49:39.897+03:00trilecıyı cok merak edıyorum deneyeceğım elıne sağ...trilecıyı cok merak edıyorum deneyeceğım elıne sağlıktatlı sefamhttps://www.blogger.com/profile/17538378936811072946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-47331511161822187882014-05-30T13:02:26.594+03:002014-05-30T13:02:26.594+03:00:) Tekrar gelmiş galiba.:) Tekrar gelmiş galiba.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-9527326922031938152014-05-30T13:02:03.588+03:002014-05-30T13:02:03.588+03:00Ne kadar lezzetli değil mi?:))) Çok haklısın. Ben ...Ne kadar lezzetli değil mi?:))) Çok haklısın. Ben de evde yapılmış karamelim varsa onu, yoksa hazır Fo'nun karamel sosunu kullanıyorum. İkisi de yakışıyor. Zaten, krema,süt ve süt tozu üçgeninin üzerine ne ilave edersen et müthiş bir lezzet:) Senin de ellerine sağlık Serapcığım. Ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-4753660401951171102014-05-30T00:12:00.400+03:002014-05-30T00:12:00.400+03:00harika bir tatlı ,ben bu hafta denedim süper bir l...harika bir tatlı ,ben bu hafta denedim süper bir lezzet ,karemelini kendim yapmıştım ,hazır karamelle daha lezzetli ,sizinde ellerinize sağlık :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04602421137916340523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-63613533239937970692014-05-30T00:10:12.147+03:002014-05-30T00:10:12.147+03:00bu hafta denedim harika bir tatlı ,karemeli kendim...bu hafta denedim harika bir tatlı ,karemeli kendim yaptım ama hazır karamel sos kullanılsın bence ,sizlerinde ellerine sağlık :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04602421137916340523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-2401476252645768542014-05-30T00:01:22.154+03:002014-05-30T00:01:22.154+03:00Nursevin Hanımcığım, Trilecenin bu tarifi ustasını...Nursevin Hanımcığım, Trilecenin bu tarifi ustasının aktarımı:) Büyüklerimin çok yaptığı ve aşina olduğum bir tat olunca, ustasından tarifi aldım ve hayata geçirdim:) Eskiden çiğ krema olmadığına göre, hakiki süt bulabilenlerin kaymağından faydalanabileceğini düşünüyorum. Pastörize sütün, bu muhteşem lezzeti oluşturması mümkün değil çünkü:) Sevgiyle kalın.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-44935315695301095822014-05-29T23:50:07.467+03:002014-05-29T23:50:07.467+03:00Ellerinize sağlık Nilgün hanım. Ben arkadaşımda ye...Ellerinize sağlık Nilgün hanım. Ben arkadaşımda yedim. Daha çok süt kreması kullanmıştı. O lezzeti unutamıyorum. Acaba tarifler neden farklı oluyor . Kekin ıslaklığı ve karemalinin verdiği lezzet harika..nursevincelezzetler-yemek tariflerihttp://www.nursevincelezzetler.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-2773915263095497122014-01-16T12:39:08.881+02:002014-01-16T12:39:08.881+02:00Sevgili Jülide öncelikle hoş geldin.:) Pendik Mari...Sevgili Jülide öncelikle hoş geldin.:) Pendik Marina'da ki bu restoran gerçekten çok iyi. Afiyetler olsun diyorum. Görselinde ki eksik sütü çektirdikten sonra bolca süt tozu elemen lazım,karamel tabakasının altına:) O beyaz tabaka süt tozu.:) Tarifte yazmıştım ama gözünden kaçtı herhalde. Ellerine sağlık, bundan sonra ki yaptığında süt tozu serpersen daha da güzel olduğunu göreceksin. Sevgiler. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-19690225363671870352014-01-16T11:11:48.433+02:002014-01-16T11:11:48.433+02:00merhaba, yazınızdan sonra bizede pendik yolları...merhaba, yazınızdan sonra bizede pendik yolları göründü , gittik yedik yerinde test ettik :) ve bayıldık ailecek oğlum meşhur köftesini ve trileçe yi yerinde kosovada yemişti öncesinde hepimiz onun gözünün içine baktık nasıl oradaki lezzet varmı diye oda bayıldı , tatlıyıda dün gece yaptım tat süper di fakat görsel de birşey eksik onu çok yakalayamadım süt ve krema çekmiş kek üzeri kremamsı bir tabaka vardı ve beyaz tabakada belirgindi karamel in altında benim yaptığımda aradaki beyaz tabaka olmadı onun için ne önerirsiniz ? sütlü karışım sonrası ekstra krema mı döksem? karamel in altındaki tabaka için ?jülidenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-1686137393172050142013-11-10T23:46:14.058+02:002013-11-10T23:46:14.058+02:00:)) Evet gerçekten unutulmaz bir lezzet. Sevgiler....:)) Evet gerçekten unutulmaz bir lezzet. Sevgiler.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-14414278748401134492013-11-10T20:46:09.000+02:002013-11-10T20:46:09.000+02:00hayatımda yediğim en güzel ve unutulmaz tatlardan ...hayatımda yediğim en güzel ve unutulmaz tatlardan biri trilece. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-59632634528504555252013-11-05T17:38:30.926+02:002013-11-05T17:38:30.926+02:00:))) Canım benim. Küçük kuzuya yap. Sütü en bol ta...:))) Canım benim. Küçük kuzuya yap. Sütü en bol tatlı herhalde:)) Benden de kucak dolusu sevgiler.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-17276850790388447962013-11-04T20:55:08.207+02:002013-11-04T20:55:08.207+02:00Nilgün ablacım afiyet bal şeker olsun:) hepsi birb...Nilgün ablacım afiyet bal şeker olsun:) hepsi birbirinden nefis görünüyor... Tatlın beni benden aldı mutlaka denemeliyim:) ellerine sağlık canım... Kocaman sevgilerimi bıraktım...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14822099015850793676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-59614007600584110662013-11-04T14:20:32.728+02:002013-11-04T14:20:32.728+02:00Ah benim tatlı arkadaşım. Bizler taçlarını kızları...Ah benim tatlı arkadaşım. Bizler taçlarını kızlarına devretmiş ana kraliçeleriz:))) Gerçekten eski tarifleri kaybetmemeli ve yeni nesillere bir şekilde aktarmalıyız. Ben de ilk defa gittim ve bu harika yemekleri sizlerle de paylaşayım istedim.:) Gördüm ki iyi etmişim:))) Sevgiler arkadaşım.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-6442946804122667602013-11-03T21:45:41.471+02:002013-11-03T21:45:41.471+02:00Sevgili Nilgünüm yayınladığın gün gelip baktım ama...Sevgili Nilgünüm yayınladığın gün gelip baktım ama yorum bırakamamıştım şimdi tekrar okuyup inceleyince ne kadar değişik yemekleri varmış diye düşünmeden edemedim.. İnanki bu yemeklerden tatmak isterim. O kadar harika anlatmışsın ki..<br />Canım benim evet sen tatlılar kraliçesisin. Ellerinden lezzet akıyor. Harika olmuş bu tarif mutlaka defterimize kaydedilip bir köşede bulunmalı unutulmamalı ve mutlaka denenmeli..Ellerine sağlık. Çokkk öptüm seni.. Sevgilerimle..VuslaThttps://www.blogger.com/profile/04241336990422508362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-67304908983312155612013-11-01T15:07:52.936+02:002013-11-01T15:07:52.936+02:00:))) Gerçekten öyleydi:)) Teşekkürler.:))) Gerçekten öyleydi:)) Teşekkürler.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-32849834930774520072013-11-01T13:33:29.143+02:002013-11-01T13:33:29.143+02:00Çok iştah kabartıcı canım :) Ellerine sağlık :)Çok iştah kabartıcı canım :) Ellerine sağlık :)İstanbul Kazan Ben Kepçehttps://www.blogger.com/profile/03682997030726707595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-35401203369741790082013-11-01T09:41:21.192+02:002013-11-01T09:41:21.192+02:00Teşekkürler Edacığım. Tahmin ediyorum beğeneceksin...Teşekkürler Edacığım. Tahmin ediyorum beğeneceksiniz:)) Göçmen aileler çok ara ara yazıyorlar ve çok seviniyorum. SevgilerAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-56988812156819985062013-11-01T09:31:32.825+02:002013-11-01T09:31:32.825+02:00Nilgün Hanım, benim de ailem Mekedonya göçmeni :))...Nilgün Hanım, benim de ailem Mekedonya göçmeni :)) Tarifi en kısa zamanda deneyeceğim ... Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık....Edahttp://agustosbocegininguncesi.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4253701173233998695.post-6654451999764261092013-10-31T23:04:26.685+02:002013-10-31T23:04:26.685+02:00Arzu'cum beni de, benden aldı desem yalan olma...Arzu'cum beni de, benden aldı desem yalan olmaz:)) Haklısın diyeceğim bu şartlarda. Yoğun krema ve sütlü tatlı sevenler için güzel bir lezzet.:) Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler kocaman.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15170793637151538035noreply@blogger.com